Word je eigen online marketing professional

Een marketeer inhuren? Stop daarmee en word je eigen online marketing professional. Hiermee bespaar je tot wel duizenden euro’s per maand. Leer hoe je jouw website hoger in Google krijgt en hoe je je bedrijf op social media promoot. Allemaal gratis, want je hoeft geen geld aan advertenties of een dure marketeer uit te geven.

Nooit meer een marketeer inhuren

Weet je wat een marketeer per uur vraagt? Tussen de € 65 en € 150. Online marketing is alleen effectief wanneer je hier voldoende tijd aan besteedt. Dit betekent dat je toch al snel 8 uur per maand een marketeer moet inhuren. En vaak nog wel meer. Je bent dus minimaal € 520 per maand aan die marketeer kwijt, en dit loopt op tot meer dan € 5000. Elke maand weer!

Nee, je kunt niet eenmalig online marketing toepassen. Dit komt omdat de online concurrentie ontzettend groot en sterk is. Je moet continu je website verbeteren en op social media zichtbaar zijn. Online adverteren? Dit helpt maar is niet verplicht.

Online marketing professional: doe het allemaal zelf

Stel je voor dat je per jaar € 6000 tot wel € 60.000 kan besparen, alleen maar door je eigen online marketing professional te worden.

 • Is dat mogelijk? Ja!
 • Is dit moeilijk? Niet echt.

Feit: veel online marketeers hebben niet eens een opleiding gevolgd. Ze hebben alles uit de praktijk geleerd. Daar is niks mis mee, zolang de kennis en juiste vaardigheden maar aanwezig zijn. Je hebt immers ook liever een klusjesman zonder opleiding die een prachtige en functionele badkamer bouwt, dan iemand met een diploma en die jou met veel schade en ellende achterlaat.

Natuurlijk moet je wel enige kennis omtrent online marketing hebben. Heb je die helemaal niet, dan begin je vanaf nul. Oftewel het aanleren van de basisprincipes.

Onder begeleiding over SEO en social media leren

Wat is er beter dan gratis marketing voor je bedrijf. Dit bereik je middels SEO en social media. Het gaat hier om twee marketingvormen waarmee je naamsbekendheid opbouwt. Maar waar je ook ontzettend veel nieuwe klanten mee aantrekt.

 • SEO = zoekmachine optimalisatie = met je website hoger in de organische zoekresultaten
 • Social media = online platform met interactie = naamsbekendheid en een band opbouwen

Zorg dat je binnen je bedrijf je eigen online marketing professional wordt. Volg de cursus of een van de trainingen van Online Marketing Pro. Onder begeleiding leer je over SEO en social media, concurrenten en doelgroepen. Maar ook over AI-taalmodellen en hoe ze jou kunnen ondersteunen. Laten we eens naar de mogelijkheden kijken.

Basisprincipes SEO & social media

Misschien heb je nog helemaal geen kennis omtrent SEO en social media. Dat is niet erg, alles moet geleerd worden. Met de cursus Online Zichtbaarheid word je een online marketing professional op het gebied van je eigen website en social mediakanalen optimaliseren. Na het volgen van de cursus ben je in staat om:

 • Je concurrenten in kaart te brengen
 • Je doelgroep te analyseren
 • SEO-teksten te schrijven
 • Een zoektermenonderzoek uitvoeren
 • Technische optimalisatie van je website
 • Gratis linkbuilden
 • Omgaan met AI-taalmodellen

De cursus bestaat uit vijf online groepslessen (Microsoft Teams). De zesde les is een privéles, deze is helemaal op jouw bedrijf en je verwachtingen afgestemd. Ideaal om te bespreken hoe je SEO en social media binnen je bedrijf toe gaat passen.

Na de cursus ontvang je vier weken extra begeleiding. In die vier weken kun je hulp vragen bij SEO of social media. Maar bijvoorbeeld ook bij je website. Verder mag je blogs of social media posts laten beoordelen. Je ontvangt feedback om je vaardigheden verder te verbeteren.

De cursus duurt standaard zes weken, maar het is ook mogelijk om hem in drie weken te volgen. Studeer je liever op een wat langzamer tempo? Dan kun je de cursus tot maximaal 12 weken verlengen.

Voor de verkorte of verlengde versie van de cursus is het verstandig om eerst contact op te nemen. Er moet namelijk wel een plekje in een van de online klassen beschikbaar zijn.

Meer informatie over de cursus

Training SEO Content Schrijven

Weet je al iets over SEO en social media? Word dan een professional op het gebied van SEO schrijven. Ideaal om je eigen blogs en artikelen te maken, waardoor je website hoger in de organische zoekresultaten rankt. De training is ook geschikt voor (startende) tekstschrijvers en copywriters. Of voor online marketeers die zelf content willen schrijven.

Deze training kan het vervolg op de cursus Online Zichtbaarheid zijn. Maar het is ook mogelijk om hem helemaal apart van de cursus te volgen. De training SEO Content Schrijven bestaat uit twee groepslessen (online), aangevuld twee weken extra begeleiding. De training behandelt de volgende onderwerpen, waarbij je aan je vaardigheden werkt:

 • Concurrenten in zoekmachines
 • Zoektermenonderzoek  
 • Titels voor artikelen, blogs en teksten
 • SEO-inhoud schrijven
 • Tone of voice
 • CTA’s
 • Meta’s maken

Volg je eerst de cursus Online Zichtbaarheid? Wanneer je binnen een jaar de training SEO Content Schrijven volgt dan ontvang je 10% korting op de prijs.

Meer informatie over de training

Training SEO Tools

Het is erg belangrijk om veel over SEO te weten. Met een hoge positie in Google trek je meer verkeer naar je website. SEO tools kunnen je bij verschillende marketingtechnieken helpen. Maar welke tools zijn belangrijk, effectief en zijn gratis in gebruik? Met honderden tools is het lastig om een keuze te maken.

De training SEO Tools laat je de 25 meest gebruikte tools zien. Je krijgt ook uitleg over vijf van deze populaire SEO-tools. Bijvoorbeeld over de werking en effectiviteit, en instructies over hoe je met deze tools omgaat.

Training Social Media Content

Online marketing gaat natuurlijk niet alleen over zoekmachines. Tegenwoordig is het heel belangrijk dat jij je op social media laat zien. Hier bouw je naamsbekendheid mee op. Maar nog beter, je zorgt dat het publiek jou gaat vertrouwen. Bedenk dat social media nu al door jongeren als potentiële zoekmachine wordt ingezet!

Zorg dus dat je zichtbaar bent op social media. Met deze training leer je effectieve social media content maken. De training bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom én twee weken begeleiding.

Meer informatie

Kijk ook eens bij de andere trainingen van Online Marketing Pro. Er is altijd een training die perfect bij jouw wensen, ideeën en behoeften aansluit.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven