Wij kennen het geheim van Google: de cursus

Altijd al het geheim van Google willen kennen? Volg de cursus en maak kennis met de werking van de grootste zoekmachine wereldwijd. De cursus is niet alleen gericht op Google maar ook hoe je SEO in de praktijk toepast. Je leert alles over SEO content, linkbuilding en technische optimalisatie.

Alles over je online zichtbaarheid

Wij kennen het geheim van Google. Hoe leuk zou het zijn wanneer je dit tegenover anderen kunt vertellen? Het grootste geheim van Google is dat ze heel veel data verzamelen. Dit wordt opgeslagen op enorme servers. Vervolgens bepaalt een algoritme welke webpagina’s aan zoekopdrachten worden gekoppeld. Dat zijn de organische zoekresultaten.

Online Marketing Pro laat je kennismaken met de complexe werking van zoekmachines. En waarom de een hoog in Google scoort, en de ander ondanks diverse inspanningen niet verder komt.

Je hebt keuze uit twee verschillende cursussen die over het geheim van Google gaan:

  • Cursus Online Zichtbaarheid
  • Training SEO Content Schrijven

Hieronder vind je meer informatie over zowel de cursus als de training.

Cursus Online Zichtbaarheid: SEO & social media

Wil je online zichtbaar en vindbaar zijn, zonder dat je geld kost? Wanneer je aan de basis van online markttekening staat dan is de cursus Online Zichtbaarheid ideaal voor jou. Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Concurrenten en doelgroepen
  • Alle aspecten van SEO
  • Alles over social media
  • Crosslinking
  • AI-taalmodellen

Maar dat is nog niet alles, want je krijgt een aantal exclusieve documenten aangereikt. Bijvoorbeeld informatie omtrent meer dan 25 SEO tools om zelf mee aan de slag te gaan. Maar ook 100 ChatGPT prompts (Nederlands).

De cursus bestaat uit zes lessen in een virtuele classroom. Eén van deze lessen is een privéles, afgestemd op jouw situatie. Zo blijf je aan je vaardigheden werken. Maar dat is nog niet alles want na de cursus ontvang je nog eens gedurende vier weken begeleiding.

Training SEO Content Schrijven

Een andere optie is het volgen van de training SEO Content Schrijven. Deze is bedoeld voor ondernemers die geen copywriter willen schakelen. Maar ook voor (startende) tekstschrijvers die zich meer in SEO willen verdiepen.

De training bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom. Na de training ontvang je twee weken lang extra begeleiding. Laat blogs of teksten van feedback voorzien en ontdek zo of je vaardigheden voldoende zijn ontwikkeld.

Het OMP-certificaat

Na deelname aan de cursus of training ontvang je het OMP-certificaat. Hiermee toon je aan dat je de cursus of training geheel gevolgd hebt. Gebruik het certificaat voor sollicitaties, om je kennis en vaardigheden richting opdrachtgevers of klanten te tonen of als extraatje op je website of social media.

Het certificaat ontvang je digitaal en is hiermee eenvoudig deelbaar. Maar natuurlijk ook uit te printen.

Het geheim van Google ontrafeld

Marketingbureaus die beloven dat ze de geheimen kennen: “wij kennen het geheim van Google”. Is dit echt waar? Nee, Google zal nooit en te nimmer de grootste geheimen omtrent de algoritmes prijsgeven. Marketeers die beweren dat ze het geheim toch kennen die mag je met een grote korrel zout nemen.

Is het dan helemaal niet mogelijk om het geheim van Google te ontrafelen? Gedeeltelijk wel. Er is namelijk heel veel bekend omtrent de werking van zoekmachines. Daarnaast geeft Google jaarlijks zelf een aantal SEO richtlijnen vrij. Door je hier aan te houden kom je bij Google in een goed blaadje te staan.

Zowel de cursus als de training heeft deze SEO richtlijnen als basis. Daarnaast is er in 25 jaar tijd veel onderzoek gedaan naar Google en andere zoekmachines. Door de jaren heen zijn er wat technieken ontwikkeld die heel goed bleken te werken, maar waar weinig marketeers en copywriters kennis van hebben. Die kennis ga je tijdens de cursus of de training opdoen.

Wie kent het geheim van Google?

De SEO richtlijnen van Google zijn voor iedereen inzichtelijk. Dit betekent dat het geen geheim is! Maar wie kent het geheim van Google dan wel? Om eerlijk te zijn: alleen Google zelf. Het is onduidelijk hoeveel Google medewerkers op de hoogte zijn van de werking van het ingewikkelde algoritme.

Er is geen enkele opleiding of training die het geheim van Google ontrafelt. Dit is vrijwel onmogelijk. Maar het is wel mogelijk om zo goed mogelijk met de SEO richtlijnen om te gaan. En om zelf een aantal technieken te ontwikkelen, waar niemand anders bij stilstaat.

De cursussen en trainingen van OMP zijn dan ook gericht op het ontwikkelen van SEO-creativiteit. Je leert de basis van SEO, maar ook hoe je creatief hiermee omgaat. Want dat is waar het in de praktijk op neerkomt: je creativiteit laten werken en zo bij Google opvallen.

Over Bianca

Al ruim 25 jaar houd ik me met online marketing bezig. Dit begon allemaal met zoekmachine Lycos. Toen Google op de markt kwam en steeds populairder werd, verschoof de focus naar deze zoekmachine. Ondertussen werden ook andere zoekmachines nauwlettend in de gaten gehouden.

Met de komst van social media begon ook hier de zoektocht naar de werking en psychologie achter dit soort platforms. Na 25 jaar is besloten om alle kennis, vaardigheden en onderzoeken samen te bundelen in de cursus Online Zichtbaarheid. Vanuit deze cursus zijn er een aantal vervolgtrainingen ontstaan. Uiteraard is het ook mogelijk om, zonder vooropleiding, een van de trainingen te volgen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wil je meer weten over Google en hoe je met je website hoger in de organische zoekresultaten komt? Ben je ook geïnteresseerd in social media en/of AI taalmodellen? Meld je voor de cursus of een van de trainingen aan. Wanneer je nog twijfelt vraag je een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Laat je telefoonnummer achter en de dag waarop je het beste bereikbaar bent. Je wordt gratis teruggebeld. Het adviesgesprek verplicht je tot niets.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven