Wie kan mij helpen bij het starten van een bedrijf?

Je weet 100% zeker dat je een bedrijf wil starten. Alleen weet je nog niet welke producten of diensten je gaat leveren. Of hoe je het bedrijf opzet. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan registratie, financiën en promotie. Wie kan jou helpen bij het starten van een bedrijf? OMP biedt 1 op 1 begeleiding aan startende ondernemers.

Een online business opzetten

  • Nederland telt ruim 2,3 miljoen bedrijven (2023).
  • Hiervan zijn er 350.000 online bedrijven.

Een online bedrijf doet alleen zaken via het internet. Bijvoorbeeld de webshop die producten online verkoopt en geen fysieke winkel heeft. Of het marketingbureau dat online diensten aanbiedt. Bekende online bedrijven zijn Netflix, Uber, Amazon, Bol.com en Airbnb.

Loop je met het idee rond om een online business op te zetten? Dan ben je toekomstgericht. De komende jaren zullen we steeds meer zaken via het internet doen. Dat zie je ook al in het straatbeeld terug: fysieke winkels verdwijnen en transformeren tot webshops. Fysieke bankkantoren maken plaats voor internetbankieren. En makelaarskantoor sluiten hun deuren en bouwen online een netwerk op.

Wie kan mij helpen bij het starten van een bedrijf?

OMP helpt ambitieuze mensen met het starten van een online bedrijf. Dit betekent dat je online producten of diensten aanbiedt. Dat kan van alles zijn, van virtueel assistent tot online coach en van tekstschrijver tot een virtueel administratiekantoor.

Je hoeft je niet alleen op de verkoop van producten of diensten te richten. Wanneer je geld verdient middels affiliate marketing, dan kan dit ook via je business. Ook hierin biedt OMP de juiste begeleiding.

Hulp bij het starten van een bedrijf

Weet je nog niet goed welk online bedrijfje op wil zetten? Geen probleem, OMP is jouw sparringpartner. We beginnen met het opzetten van een zakelijk idee. Het moet duidelijk zijn hoe je online geld gaat verdienen.

Hierna is het belangrijk om marktonderzoek te doen. Is er daadwerkelijk vraag naar jouw product of dienst? Of heeft jouw idee kans van slagen? Samen bekijken we de markt en de concurrentie.

Dit alles zetten we in een soort bedrijfsplan. Dit is een overzicht dat beschrijft hoe je jouw bedrijf gaat runnen en hoe je winst maakt. Het omvat informatie omtrent je producten of diensten. Maar ook het marktonderzoek, de concurrentieanalyse en de financiële prognoses.

Soms is het lastig om een financiële prognose te stellen. Daarom is het goed om te kijken wat de verwachte kosten zijn, hoeveel je denkt te gaan verkopen en tegen welke prijs.

Het opstarten van een bedrijf kan duur zijn, maar bij een online business vallen de kosten echt wel mee. Maak je hier dus niet druk om. Je moet je bedrijf wél registreren bij de Kamer van Koophandel. Niet vergeten, maar daar herinner ik jou wel aan.

Alles valt of staat met de promotie van je bedrijf of merk. Wanneer je niet aan de juiste promotie doet kan krijg je geen klanten of komen er geen bezoekers op je website. Hierdoor strookt dit niet met je bedrijfsplan. Daarom gaan we actief aan de slag met de promotie, tegen zo laag mogelijke kosten. Het liefst gratis.

6 maanden lang begeleiding

Wist je dat 61% van de startende ondernemers binnen drie jaar failliet gaat of moet stoppen? Het is dus belangrijk dat je een goede start maakt.

Vooral de eerste drie maanden merk je dat er heel veel op je af komt. Dat kan zoveel zijn dat je de motivatie kwijtraakt. Daarom kies je voor OMP Business+. Dit is een begeleidingsplan gedurende 6 maanden. Ik help je door de eerste moeilijke fase heen. Heb je daarna nog steeds hulp nodig? Dan is OMP Small Business iets voor jou, waarbij je coaching en tips ontvangt op momenten dat je hier behoefte aan hebt.

De eerste groeifase overleven

De eerste groeifase van je bedrijf is de pioniersfase. Je bruist van de creativiteit en energie. Deze periode is heel belangrijk want je ontwikkelt een goede strategie en werkt aan je positionering. Toch kan de eerste groeifase teleurstellend zijn. De meeste bedrijven draaien in het eerste jaar verlies, in het tweede jaar spelen ze quitte en in het derde jaar behalen ze winst.

Hoe zit het wanneer je een online bedrijf hebt? Wanneer je het goed aanpakt kan je online business gedurende het eerste jaar al winstgevend zijn. Daarom is een goede voorbereiding zo belangrijk.

Wat kost hulp bij het starten van een bedrijf?

Als startende ondernemer heb je geen groot budget. Vooral omdat je gedurende de eerste maanden nog geen winst maakt. Dan kan het lastig zijn om ergens in te investeren.

Toch is investeren belangrijk. Het helpt je namelijk doorgroeien en je bedrijf tot een succes te maken. Investeren in hulp bij het starten van een bedrijf is een toekomstgerichte en duurzame investering. Wanneer je weet wat het verdienmodel is en welke strategie je moet volgen, wordt het allemaal een stuk makkelijker. Je merkt dat je sneller klanten aantrekt, aan eerlijke concurrentie doet en een hogere omzet behaalt.

Natuurlijk hangt alles van je eigen inspanningen af. OMP zet zich in voor de beste begeleiding gedurende de opstartfase van je online business. Naast tips en adviezen word je ook gemotiveerd om door te zetten, al helemaal wanneer het even tegenzit.

OMP probeert de kosten, voor het helpen bij het starten van een bedrijf, zo laag mogelijk te houden. Bekijk de actuele prijzen voor OMP Business+ en OMP Small of Business.


Je eigen online marketing doen

Een van de grootste kostenposten voor (online) bedrijven is de marketing. Dit omvat het promoten van je merk of bedrijf, dienst of product. Jaarlijks wordt er miljoenen aan marketing besteed, alleen al in Nederland.

Het is heel eng om honderden euro’s aan een online marketingbureau uit te geven. Niet wetende of de inspanningen ook resultaat bieden. Daarom is het beter om zelf je online marketing te doen. Kan dat echt? Ja, maar alleen wanneer je weet hoe je dit aanpakt. Gedurende 25 jaar heb ik continu onderzoek gedaan naar de werking van zoekmachines en sociale media. Ik ontwikkelde trucjes om hoger in Google te komen en om zichtbaar te zijn op sociale media. En met succes!

Al die kennis, ervaring en onderzoekingen zitten in de cursus Online Zichtbaarheid. Zeer geschikt voor startende ondernemers die hun online business willen laten groeien. Maar ook voor ervaren ondernemers die klaar zijn met dure marketingbureaus.

Wanneer je kiest voor OMP Business+ krijg je begeleiding met het online promoten van je bedrijf of website. Heb je geen hulp nodig bij het starten kan een bedrijf? Dan is de cursus Online Zichtbaarheid iets voor jou. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, neem hiervoor contact op.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven