Welke SEO trainingen zijn er?

Wil je een SEO training of SEO cursus volgen? Slim! Door SEO goed toe te passen komt je website hoger in de zoekresultaten van Google, Bing en andere zoekmachines. Zo realiseer je extra verkeer op je website (en dus ook een hogere omzet). Het is dus altijd goed om jezelf bij te scholen. Maar welke SEO trainingen zijn er? Je hebt keuze uit drie verschillende leervormen.

Individuele online marketingstrategieën

SEO gaat over het ontwikkelen van je eigen online marketingstrategieën. Het helpt niet om op het internet de strategieën van anderen te bekijken. Of om informatie op het internet op te halen. Dit komt omdat er heel veel verkeerde informatie over SEO staat. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de algoritmes van zoekmachines alsmede strategieën vaak veranderen.

Dit soort zaken kan SEO heel ingewikkeld maken. Maar door het volgen van een goede training leer je jezelf de basis aan. Tijdens de training krijg je praktische tips om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Uiteindelijk word je een SEO-expert, of ben je in staat om je website hoger te laten ranken.

De verschillende soorten SEO trainingen

Het is altijd goed om in een SEO training te investeren. Maar let wel op, want er zijn verschillende soorten trainingen. Sommigen leren je alleen over de drie pijlers van SEO, zonder dieper op de materie in te gaan. Terwijl andere trainingen je de verkeerde technieken aanleren.

Voor SEO hoef je niet naar de universiteit te gaan. Maar het is wel belangrijk om een SEO-cursus te volgen die gestructureerd is en door een bekwame specialist wordt gehouden. Laten we eens gaan kijken welke SEO-trainingen er zijn.

Moeilijk: de online training zonder begeleiding

Ruim 80% van de SEO trainingen bestaat uit het toesturen van digitaal lesmateriaal, zonder dat je begeleiding krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld toegang tot SEO trainingvideo’s en e-books. Vaak zijn deze trainingen heel goedkoop, voor enkele tientjes krijg je er toegang tot.

Is dit ook de beste SEO training die er is? Nee, voor beginners is dit een slechte keuze. Je krijgt namelijk alleen toegang tot de video’s en ander digitaal lesmateriaal. Voor de rest moet je het maar uitzoeken. Er zijn geen lessen waarbij je vragen kunt stellen. Soms kun je huiswerk inleveren en krijg je hier feedback op, maar daar blijft het bij.

Een online training zonder begeleiding is alleen aan te raden wanneer je heel veel over SEO weet. Daarnaast moet je de motivatie hebben om door te blijven gaan.

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan dit soort trainingen. Bijvoorbeeld je eigen tijd indelen, want je zit niet aan bepaalde data of tijden vast. Bovendien betaal je betrekkelijk weinig voor dit soort SEO cursussen.

Ideaal: training in een virtuele classroom

Leren over SEO zonder dat je de deur uit hoeft, en toch direct contact met je docent. Het huiswerk wordt vooraf aan de les besproken en je kunt tijdens de les je vragen stellen. Dat zijn allemaal voordelen van een online SEO training, waarbij je in een virtuele classroom zit.

De opzet is vergelijkbaar met de klaslokalen die je van je schooltijd of studietijd gewend bent. Alleen gebeurt alles online, zodat je dit vanuit huis of vanuit je werk doet. Dat is in ieder geval een van de grootste voordelen. Een ander voordeel is dat deze training ook redelijk goedkoop is. Let wel even op, want sommige trainingen en een virtuele classroom kosten minder dan € 200 terwijl je voor andere trainingen misschien wel meer dan 1000 betaalt.

Online Marketing Pro heeft voor jou een SEO training vanaf € 65 (exclusief btw). Deze training bestaat uit twee lessen van elk anderhalf uur, in een virtuele classroom. Om je optimaal te ondersteunen ontvang je na de training nog eens twee weken lang begeleiding. Benieuwd naar de inhoud van deze training? We hebben er maar liefst drie voor jou:

Individuele training SEO & Social Media (basistraining, zeer uitgebreid)

  • Voor: ondernemers met weinig tot matige kennis omtrent SEO en sociale media, beginnende tekstschrijvers en startende marketeers
  • Studieduur: 2 trainingsvideo’s + 2 1-op-1 coachingsessies + 2 weken begeleiding

Meer over de training SEO & Social Media

Training SEO Content Schrijven

  • Voor: ondernemers die zelf blogs en artikelen voor hun website willen schrijven, tekstschrijvers, copywriters en marketeers
  • Studieduur: 2 groepslessen (anderhalf uur elk) + 2 weken begeleiding

Ontdek meer over de training SEO Content Schrijven

Training SEO Tools

  • Voor: ondernemers, marketeers en copywriters die effectief gebruik willen maken van verschillende SEO tools
  • Studieduur: 2 groepslessen + 2 weken begeleiding

Lees meer over de training SEO Tools

Je ziet dat zowel de individuele basistraining als de groepstrainingen allemaal in een virtuele ruimte plaatsvinden. Ideaal om optimaal alles omtrent SEO te leren en direct interactie met de docente en andere deelnemers te hebben. Je hebt keuze uit verschillende tijdstippen waarop je de training volgt, in de ochtend, middag of avond.

Matig geschikt: op locatie leren

Dan heb je nog SEO-trainingen die je op locatie volgt. Hiervoor moet je de deur uit. Wanneer de training ergens in jouw stad of dorp gehouden wordt is dit prima. Maar voor de meeste SEO trainingen moet je verder reizen. Dit komt omdat de trainee vaak een zzp’er is die zijn trainingen of cursussen in zijn eigen werkgebied geeft.

Soms vind je SEO-trainingen bij een landelijk opleidingsinstituut. Maar dan nog is de kans groot dat je verder moet reizen. Bovendien ben je vaak gebonden aan een tijdstip overdag. Dit kan lastig zijn wanneer je overdag aan het werk bent of andere verplichtingen hebt.

Een SEO training op locatie is vaak ontzettend duur. Je betaalt vanaf € 800, maar vaak nog wel meer.

Kwaliteit van SEO trainingen

Het probleem met SEO trainingen is dat iedereen die mag ontwikkelen en les mag geven. Dit maakt dat er grote kwaliteitsverschillen tussen de trainingen zijn. De cursussen en trainingen van Online Marketing Pro zijn opgezet vanuit 25 jaar online marketing ervaring. Op al het onderwijsmateriaal zit een niet-goed-geld-terug garantie van 14 dagen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Misschien wil je meer weten over een van de SEO-trainingen van Online Marketing Pro. Of vind je het leuk om kennis te maken met je docent. Dat kan allemaal. Laat je telefoonnummer achter en we bellen je op een geschikt tijdstip terug. Of neem even zelf even telefonisch of via de e-mail contact op. Het adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven