Welke opleiding voor copywriter?

Je denkt erover om als copywriter te starten. Dit betekent dat je blogs, nieuwsbrieven, advertentietekst en andere tekstsoorten maakt. Dit doe je in opdracht van grote en kleine bedrijven, of voor jezelf. Het is mogelijk om jezelf alles aan te leren, maar dit kost veel tijd. Wil je weten welke opleiding voor copywriter geschikt is? Ontdek de beste opleiding!

De individuele training SEO & Social Media

Als copywriter moet je over verschillende vaardigheden beschikken. Het is handig wanneer je alles weet over zoekmachine optimalisatie. Maar ook hoe je de beste blogs, advertentieteksten, artikelen en andere teksten schrijft.

Een copywriter is veelzijdig. Het ene moment schrijf je een productomschrijving, het andere moment optimaliseer je een afbeelding. Dan ben je weer met social media bezig of stel je een nieuwsbrief op.

Dat leer je allemaal tijdens de individuele training SEO & Social Media. Deze training is geschikt voor beginnende copywriters, maar ook voor schrijvers die al wat meer ervaring hebben.

Daarnaast is het geschikt voor startende en zelfs doorgewinterde ondernemers. Als ondernemer maak je met deze training een einde aan online marketingbureaus waarbij je veel geld bespaart. Het inschakelen van een (SEO) copywriter mag je na het volgen van deze training aan de geschiedenis toeschrijven. De individuele training leert jou hoe je het allemaal zelf doet. Voor je eigen bedrijf of voor anderen.

Trainig SEO Content Schrijven

Naast de individuele training kun je ook kiezen voor de groepstraining SEO Content Schrijven. Deze training bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom, dus samen met anderen. Je leert alles over het schrijven van SEO teksten. Hierna krijg je nog eens 2 weken persoonlijke begeleiding.

De verschillende soorten opleidingen die beschikbaar zijn

Welke opleiding voor copywriter is geschikt? Er zijn verschillende soorten opleidingen beschikbaar. Toch sluiten ze niet allemaal goed bij het beroep copywriter aan. Zo zijn er veel schrijvers die een opleiding journalistiek volgen. Of communicatie.

Dit soort opleidingen kunnen je op bepaalde gebieden ondersteunen. Maar wanneer je echt goed zichtbaar wil zijn op het internet, dan is de individuele training een goede keuze.

De voor- en nadelen van het volgen van een opleiding versus zelfstudie

Je kunt een opleiding voor copywriter volgen of aan zelfstudie doen. In dit laatste geval lees je veel artikelen en blogs over het vak copywriter. Er zijn zelfs een aantal gratis cursussen. Helaas bespreken veel gratis cursussen en blogs allemaal hetzelfde. Hierdoor leer je jezelf niet als een professional ontwikkelen.

Een zelfstudie is altijd handig. In veel gevallen is het gratis. Wanneer je er toch voor moeten betalen dan is een zelfstudie heel basic. Het nadeel van een zelfstudie is dat je hier veel consequentie voor moet hebben. Je wordt niet gestimuleerd om door te zetten. Je kunt nergens met je vragen terecht.

Daarom heeft een opleiding voor copywriter veel meer voordelen. Tijdens de training SEO & SOcial Media ontvang je persoonlijke begeleiding. Je bekijkt trainingsvideo’s en krijgt vervolgens een-op-een coaching. Je hoeft dus niet de deur uit en combineert dit prima met je andere activiteiten of werkzaamheden.

De 1-op1-1 coachingsessies behandelen alles wat je moet weten voor jouw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld omdat je ondernemer bent en je eigen website hoger in Google wil krijgen. Of omdat je op social media zichtbaar wil zijn. Maar het kan ook zijn afgestemd op schrijven voor opdrachtgevers of een werkgever.

De belangrijkste vaardigheden die je als copywriter moet leren

Ontwikkel je ook vaardigheden tijdens de opleiding copywriting? Ja natuurlijk! Je krijgt niet alleen de juiste lesstof, ook ontvang je veel praktijkvoorbeelden. In 25 jaar tijd heb ik mezelf ontzettend veel trucjes aangeleerd. Deze trucjes pas ik toe op SEO, copywriting en social media.

Omdat het interactieve lessen zijn werk je direct aan je vaardigheden. Ook krijg je enkele praktijkopdrachten mee. Die opdrachten bespreken we tijdens de lessen. Dit is weer afhankelijk van welk trainingsprogramma je kiest.

Bijvoorbeeld: na het volgen van de training SEO Content Schrijven krijg je nog eens twee weken persoonlijke begeleiding. Loop je tijdens copywriting ergens tegenaan? Dan neem je contact op en bespreken we je probleem. De persoonlijke begeleiding gedurende twee weken zit bij de prijs inbegrepen. Je betaalt hier niets extra’s voor.

Het belang van netwerken

Als copywriter is het belangrijk om te netwerken. Niet alleen met andere ondernemers maar ook met concurrenten, opdrachtgevers, klanten en professionals.

De individuele training en SEO & Social Media leert je hoe je moet netwerken. Meestal doe je dit via social media. Handig want zo hoef je de deur niet uit en netwerk je op momenten dat het jou het beste uitkomt.

Tegelijkertijd zet je social media in om je bedrijf in de picture te zetten. Of om je product of dienst te promoten. Hoe je dat doet? Die uitleg krijg je tijdens de training.

Het verschil tussen copywriting en contentmarketing

Soms wordt gedacht dat copywriting hetzelfde is als content marketing. Die twee hebben een overlap met elkaar. Alleen gaat contentmarketing veel verder. Het gaat niet alleen over advertentieteksten of blogs maar ook over social media posts, nieuwsbrieven, persberichten en nog veel meer.

Als copywriter ben je vaak van alle markten thuis. Maar het kan ook dat je je op één markt wil specialiseren. Tijdens de privéles bespreken we wat je wensen en doelen zijn. Hier stemmen we de lesstof op af en ontwikkelen nog wat extra vaardigheden.

Volg de cursus voor copywriters

Ben je enthousiast om aan te slag te gaan als copywriter? Ontdek of de opleiding voor copywriter iets voor jou is. Schrijf je in voor de individuele training SEO & Sociaal Media of de training SEO Content Schrijven. Je betaalt geen inschrijfgeld, dat is alvast een voordeel. Verder heb je een bedenktijd die tot 1 week voor aanvang van de training loopt. Je mag dus altijd voortijdig en kosteloos opzeggen.

Ontdek de voordelige prijs van deze training. Nergens anders krijg je een training SEO & social media voor de prijs van 1. Heb je nog vragen over de training? Via het inschrijfformulier neem je eenvoudig contact op. Zonder dat je ergens aan vastzit.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven