Webshop hoger in Google met dé cursus

Je hebt een complete webwinkel met geweldige producten. Er komen wat klanten binnen, maar eigenlijk kan dit beter. Met je webshop hoger in Google betekent meer verkeer naar je site trekken. Dit leidt tot meer klanten en een hogere omzet. Volg de cursus Online Zichtbaarheid en krijg je webshop hoger in Google, gratis (zonder te adverteren).

Zoekmachine optimalisatie of adverteren

Je ziet veel webshops adverteren in zoekmachines en op social media. Levert dit ook wat op? Matig, uit onderzoek blijkt dat SEO effectiever is. Hiermee ga je voor een langetermijn-effect en druk je jouw stempel in de markt.

Wil je met je webshop hoger Google? Kies dan voor SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit is de meest effectieve methode om aan je online zichtbaarheid te werken.

Het voordeel van SEO is dat het gratis is. Wanneer je de juiste vaardigheden ontwikkelt hoef je geen marketingbureau of een tekstschrijver in te huren. Bovendien bespaar je veel kosten op online adverteren.

De cursus Online Zichtbaarheid

Wil je met je webshop hoger in Google dan zijn er een aantal dingen die je moet doen. Je moet je bezig houden met SEO. Dit betekent dat je SEO content schrijft. Denk hierbij aan productomschrijvingen die beter in Google scoren. Maar ook informerende of amuserende blogs.

SEO bestaat uit veel meer technieken. Denk hierbij aan linkbuilding, iets dat vaak op de verkeerde manier wordt uitgevoerd. Daarom leer je tijdens de training wat linkbuilding is en hoe je hier op de juiste manier mee omgaat.

Andere onderwerpen die voorbijkomen zijn metatags, de laadsnelheid van je website en hoe het met de beveiliging van je site zit. Maar bijvoorbeeld ook welke kleuren en lettertypes het goed doen.

De cursus bestaat uit zes lessen. De eerste vijf lessen volg je in een virtuele classroom, samen met een aantal andere deelnemers die over SEO willen leren. De laatste les is een privéles, deze is geheel afgestemd op jouw webshop.


Over social media leren

Een webwinkel hoger in Google krijgen betekent niet alleen dat je kennis moet hebben van SEO. Je moet als webshop ook zichtbaar zijn op social media. Dat doe je niet direct om hoger in Google te scoren, maar wel om het vertrouwen van het publiek te winnen.

Social media is geweldig voor ondernemers! Het biedt je de kans om de doelgroep te informeren over (nieuwe) producten in je webshop. Maar je geeft ze ook de kans om een kijkje achter de schermen van je bedrijf te nemen. Of kennis te maken met jou als ondernemer.

Op social media draait het om interactie en betrokkenheid. Wanneer je dit goed doet dan trek je nieuwe klanten naar je webshop. Daarom gaan we in de cursus Online Zichtbaarheid dieper in op de werking van social media. Bijvoorbeeld de verschillende kanalen en doelgroepen, en waar jij voor moet kiezen. Maar ook welke content je deelt en hoe je de betrokkenheid verhoogt.

Leren hoe je SEO teksten schrijft

Weet je niet wat er in je productomschrijvingen moet staan? Of hoe je een goede SEO-blog schrijft? Volg de training SEO Content Schrijven. Dit is een goede vervolgtraining na de cursus Online Zichtbaarheid. Maar je mag deze training ook zonder vooropleiding volgen.

De training bestaat uit twee lessen, beide in een virtuele classroom. Met maximaal 10 deelnemers leren jullie alles over SEO-teksten schrijven. Elke les duurt ongeveer anderhalf uur. Na de training krijg je gedurende twee weken begeleiding. Dit betekent dat je terug kunt vallen op extra hulp en ondersteuning bij het schrijven van SEO-teksten voor je webshop.

Meer informatie

Deze training vraagt enige kennis omtrent zoekmachine optimalisatie. Heb je dit niet, volg dan eerst de basiscursus Online Zichtbaarheid.

Mijn webshop komt niet hoger en Google, hoe kan dat?

Wanneer je net een webwinkel start is het vrij normaal dat hij niet zichtbaar is in Google en andere zoekmachines. Dit heeft enige tijd nodig. Staan je webpagina’s na drie weken nog steeds niet in Google? Dan kan er iets mis zijn met het crawlen. Misschien houd je dit onbewust tegen, waardoor Google je webpagina’s niet kan indexeren.

Het kan ook dat je te weinig kennis omtrent SEO hebt. Wanneer concurrenten deze kennis wel hebben dan is het logisch dat ze boven jou in Google staan.

Een andere oorzaak kan een te sterke concurrentie zijn. Vooral grote en bekende webshops kunnen de zoekresultaten domineren. Het is dan lastig om hierboven te komen staan. Maar geheel onmogelijk is dit niet.

Tijdens de cursus Online Zichtbaarheid leer je wat trucjes om sterke concurrenten te slim af te zijn.

Lage kosten, geen inschrijfgeld

Of jij je nu voor de cursus of een van de trainingen inschrijft, je betaalt geen inschrijfgeld. Bovendien zijn de kosten voor de cursus en de trainingen zeer laag gehouden. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor iedereen, ook voor startende ondernemers of bedrijven met een beperkt budget. De cursus en trainingen zijn ook geschikt voor particulieren die erover denken een webshop te starten.

Volg je eerst de cursus en hierna een van de trainingen? Wanneer je binnen een jaar na het beëindigen van de cursus inschrijft voor een van de trainingen, dan ontvang je 10% korting op de prijs.

Extra bonus

Bij alle trainingen zit extra persoonlijke begeleiding van twee weken inbegrepen. De cursus Online Zichtbaarheid, die wat langer duurt, biedt na de cursus persoonlijke begeleiding gedurende vier weken. Deze begeleiding zit altijd bij de prijs inbegrepen.

Bij de cursus en bij sommige trainingen krijg je extra materiaal. Zo is het mogelijk om het certificaat voor de Google Digitale Werkplaats te behalen, zonder deze opleiding volledig te volgen. Dit is zeer interessant voor marketeers en SEO-specialisten. Volg je de training ChatGPT & Google Bard of de cursus Online Zichtbaarheid? Dan ontvang je een boekje met 100 prompts Nederlands, helemaal gratis bij de cursus of training.

Wil je liever eerst even bellen of mailen, om te kijken of een cursus of training iets voor jou is? Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug. Of neem zelf contact op.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven