Wat is een SEO cursus?

Je bent nieuwsgierig naar SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Misschien om dit op je eigen website uit te voeren. Maar het kan ook dat je SEO wil leren zodat je hier geld mee verdient. Wat is een SEO-cursus? Tijdens de cursus leer je de verschillende aspecten van zoekmachine optimalisatie. De individuele training gaat zelfs nog een stap verder: het combineren van SEO & social media.

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (in het Nederlands). Sommigen denken dat dit door Google is bedacht maar dit klopt niet. Het is bedacht door marketeers en mensen zoals jij en ik. Er ontstonden technieken om zoekmachines te manipuleren.

Ja je hoort het goed, vroeger was SEO bedoeld om zoekmachines om de tuin te leiden. Tegenwoordig is dit niet meer zo. SEO moet van hoge kwaliteit zijn en gericht op de doelgroep. Daarom heeft Google zelf ook een aantal SEO-richtlijnen opgesteld.

Helaas zijn die richtlijnen heel algemeen. De beste richtlijnen houdt Google geheim. In 25 jaar tijd ben ik zoekmachines waaronder Google op de voet blijven volgen. Ik ontdekte wat wel en niet werkt. Hoe je Google te vriend houdt en hoe je geweldige content op social media deelt. Dat leer je allemaal in de SEO-cursus.

De verschillende elementen van SEO

Maar wat is een SEO-cursus? Deze gaat over de verschillende elementen van zoekmachine optimalisatie. Feitelijk wordt SEO in drie onderdelen opgedeeld:

  • Content
  • Techniek
  • Linkbuilding

Elk onderdeel is weer onder te verdelen in subonderdelen. Feitelijk zijn er meer dan 100 verschillende technieken om je met SEO bezig te houden. Niet alle technieken zijn even belangrijk. Sommige technieken zijn zelfs achterhaald, terwijl marketingbureaus ze nog steeds gebruiken.

Het is belangrijk om continu mee te gaan met de veranderingen van SEO. De SEO cursus leert je hoe je deze veranderingen herkent. En hoe je hier handig op inspringt.

Dit houdt de SEO cursus in: vaardigheden en kennis

Niet iedereen heeft behoefte aan een SEO-cursus. Het is namelijk alleen geschikt voor copywriters, ondernemers en marketeers. Oftewel iedereen die zich met het internet bezighoudt. En natuurlijk voor iedereen die aan zijn online zichtbaarheid wil werken.

In plaats van algemene kennis op te doen, is het beter om je te richten op jouw bedrijf en online zichtbaarheid. Daarom heb ik de individuele training SEO & Social Media ontwikkeld.

Wat leer je tijdens deze training? Je werkt aan je vaardigheden en doet meer kennis op. Niet alleen omtrent zoekmachine optimalisatie maar ook social media. Want dat is wat veel marketeers en schrijvers vergeten: SEO & social media versterken elkaar.

Gedurende de training leer je niet alleen veel over SEO en social media, je krijgt ook voorbeelden uit de praktijk. In 25 jaar tijd experimenteerde ik op verschillende gebieden. Hierbij maakte ik fouten en ik leerde hiervan. Voor een aantal fouten wil ik je behoeden. Ik leer je ook hoe je met je eigen fouten omgaat en hierdoor een echte professional wordt.

Naast trainingsvideo’s en oefenopdrachten ontvang je ook twee persoonlijke coachingsessies. Deze sessies zijn heel belangrijk want je voert realtime verbeteringen op je website en social media-accounts uit.

De voordelen van het volgen van een SEO cursus

Moet je wel een SEO-cursus volgen? Niks moet, maar het is wel erg handig. Je verdiept je in de wereld van online marketing en met name zoekmachine optimalisatie. Omdat SEO maatwerk is, die je voor de individuele training.

Na het volgen van de SEO training van Online Marketing Pro beschik je over de volgende vaardigheden en kennis:

  • Je kan een zoektermenonderzoek uitvoeren
  • Je weet wat je concurrenten doen
  • Je kunt bloggen
  • Je creëert opvallende social media posts
  • Je trekt meer volgers aan
  • Je trekt verkeer naar je website
  • Je zet bezoekers om in betalende klanten

En nog veel meer!

Een online cursus of training: over de voordelen

Veel cursussen of opleidingen worden op locatie gehouden. Meestal overdag, waarvoor je tijd vrij moet maken. Niet alleen met betrekking tot je aanwezigheid: je krijgt ook met reistijd te maken. En mogelijk reiskosten.

De SEO cursus (individuele training) volg je volledig online. Dit bespaart je veel reistijd (en reiskosten). Bovendien bepaal je zelf wanneer je de training volgt. Daarnaast plan je de coachingsessies zelf in. In de ochtend, ‘s middags of liever ‘s avonds? Er zijn voldoende opties.

Voor het volgen van de online training heb je alleen een computer/laptop en een internetverbinding nodig. Verder is het handig om Teams op je apparaat te installeren. Wil je dit niet? Je kunt Teams ook via de browser gebruiken. Wel moet je vooraf een account aanmaken. Het is mogelijk om meerdere Teams-accounts te hebben.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om de cursus via een smartphone of tablet te volgen? Hierbij maak je gebruik van de Teams-app. Vanwege het kleinere scherm kan een smartphone of tablet minder prettig werken. Kijk dus even wat je voorkeur heeft.

Tips en adviezen bij het volgen van de SEO cursus

Heb je besloten om de SEO cursus te volgen? Hieronder enkele tips om rekening mee te houden.

Voordat je de SEO cursus volgt bepaal je eerst je doelen. Wat wil je leren en waarom? Wanneer je twijfelt dan is het beter om eerst contact met mij op te nemen. Samen bekijken we of de individuele training of een van de groepstrainingen bij je behoeften aansluit.

Je leert van een expert. Dit zorgt ervoor dat je de meest actuele en relevante informatie krijgt. Is er iets niet duidelijk of heb je een vraag over de lesstof of jouw situatie? Stel hem tijdens de training, je coachsessies of de begeleiding die je daarna ontvangt.

Het is belangrijk dat de SEO training bij je tijd en budget past. De individuele training bestaat uit twee video’s eens twee coachingssessie’s. Je bepaalt zelf wanneer je deze implant.

De kosten van deze training zijn zo laag mogelijk gehouden. Zo is hij voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je een beperkt budget hebt.

Schrijf je vandaag nog in

Bij veel aanbieders moet je inschrijfgeld betalen. Dat is bij Online Marketing Pro niet van toepassing! Inschrijven is geheel gratis. Je betaalt alleen voor de training + coaching zelf, waarbij je de mogelijkheid hebt om in één keer te betalen, of in twee termijnen.

Heb je je ingeschreven maar komt het toch niet goed uit? Geen probleem, tot 2 dagen vóór aanvang mag je kosteloos opzeggen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven