Het is belangrijk om een zoekwoorden onderzoek te doen. Dit geeft je inzicht in populaire zoektermen en welke je in je teksten of blogs verwerkt. De training zoekwoorden onderzoek laat je kennismaken met de verschillende tools om in te zetten, maar ook hoe je creatief aan nieuwe zoektermen komt. Bovendien leer je tijdens de training hoe je de beste SEO content schrijft.
Inhoud
Dit leer je tijdens de training
Zoek je een cursus zoekwoorden onderzoek? Dan kies je voor de training SEO Content Schrijven. Deze training richt zich op het maken van goede SEO-teksten. Maar natuurlijk ook een zoektermenonderzoek uitvoeren.
De training start met het begrijpen van zoekwoorden en hoe zowel gebruikers als zoekmachines hiermee omgaan. Vervolgens ga je een zoektermenonderzoek doen. Je krijgt verschillende tools aangereikt, maar het is ook belangrijk om je eigen creativiteit in te zetten. Je leert bijvoorbeeld het verschil tussen lange en korte zoektermen kennen, en welke invloed deze op je rankings hebben.
Wist je dat ruim 15% van de zoektermen helemaal niet in SEO-tools staat? Dit komt omdat er dagelijks nieuwe zoektermen bijkomen. SEO-tools gaan alleen van de meest gebruikte zoekwoorden uit.
Dit betekent dus dat je heel creatief moet zijn om nieuwe zoektermen te vinden. Juist die creativiteit helpt je naar hoge posities in de organische zoekresultaten.
SEO content schrijven
De training zoekwoordenonderzoek is ondergebracht in de training SEO Content Schrijven. Dit betekent dat je ook leert hoe je goede SEO-teksten creëert. Je ontdekt hoe je pakkende titels voor je blogs of artikelen verzint. Maar ook hoe je zoektermen in de titel, de inleiding en de inhoud verwerkt.
SEO teksten schrijven gaat natuurlijk niet alleen om zoektermen verwerken. Je moet vooral informerend en behulpzaam zijn. Daarom kijken we hoe je pakkende inhoud voor je doelgroep schrijft.
Weet je nog niet zo goed wie of wat jouw doelgroep is of hoe je dit in kaart brengt? Volg dan de korte training Doelgroepen. Deze training bestaat uit één les met twee weken ondersteuning.
Wanneer je bekend bent met zoektermen en SEO
Je kunt niet overal kennis van hebben. Sta je nog aan de basis van zoekmachine optimalisatie? Kijk dan eens bij de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus is een geweldig uitgangspunt voor ondernemers die zichzelf online zichtbaar willen maken. Maar ook voor startende tekstschrijvers, marketeers en social media managers.
De cursus bestaat uit vijf lessen in een virtuele classroom, met maximaal 10 deelnemers. Door de klassen klein te houden krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Ook heb je alle gelegenheid om één of meerdere vragen te stellen.
De laatste les is een privéles en afgestemd op jouw situatie of bedrijf. Deze les is ontzettend belangrijk!
Wat leer je tijdens de cursus Online Zichtbaarheid? Deze cursus behandelt belangrijke onderwerpen zoals SEO met het zoektermenonderzoek, linkbuilding en andere zaken. Maar ook social media met zijn verschillende kanalen en doelgroepen. Daarnaast leer je hoe je een concurrenten onderzoek uitvoert en een doelgroepanalyse maakt. Er wordt ook aandacht besteed aan ChatGPT en Google Bard, twee AI-taalmodellen die van invloed zijn op de manier waarop we het internet gebruiken.
Je ziet dat deze cursus heel compleet is, en een zeer geschikte vooropleiding voor de training zoekwoordenonderzoek.
Misleidende statistieken binnen SEO
Veel SEO tekstschrijvers en marketeers vertrouwen op SEO-tools. Maar veel tools tonen misleidende statistieken. Zo zal de ene tool je vertellen dat er 40 keer per maand op de zoekterm ‘elektrische fiets’ gezocht wordt, en de andere toe zegt dat dit 1200 keer per maand is.
Je moet weten dat een SEO tool nooit daadwerkelijk kan meten hoe vaak iets online gezocht wordt. De enige die dit weet is de zoekmachine zelf, en dat zou in dit geval Google zijn. Want die hebben nu eenmaal een monopoliepositie.
Daarnaast moet je weten dat zoektermentools nooit de trends volgen. Gaat het bijvoorbeeld om seizoen gerelateerde zoektermen, zoals barbecues, dan zal het zoekvolume in de zomer hoog zijn. Maar in de winter juist heel laag, en dat vertelt een SEO tool je niet.
Dat gezegd hebbende is het belangrijk om jezelf aan te leren hoe je een gedegen zoektermen onderzoek uitvoert. Hierbij mag je niet zomaar van één tool uitgaan.
Zijn zoektermen belangrijk?
Ja, zoektermen oftewel zoekwoorden (ook wel trefwoorden genoemd) zijn binnen SEO ontzettend belangrijk. Telkens wanneer een gebruiker een zoekopdracht in Google invoert, doet hij dit middels zoekwoorden. Een zoekwoord bestaat uit één woord. Gaat het om een combinatie van meerdere woorden dan spreek je vaak van een zoekwoordencombinatie.
Google wil de beste zoekresultaten aan gebruikers tonen. Wanneer iemand op zoek is naar informatie over een grasparkiet, dan wil hij geen zoekresultaten over blauwe smurfen zien. Maar hoe weet Google of een artikel over de grasparkiet gaat?
Dit doe je door gebruik te maken van zoektermen. In dit geval ‘grasparkiet’. Maar stel dat die gebruiker wil weten of een grasparkiet appel mag eten. Dan zou je een zoekterm zoals ‘grasparkiet appel eten’ in je tekst of blog kunnen verwerken. Omdat deze zoektermen er wat vreemd uitziet, moet je hier creatief mee omgaan.
Ook dit leer je in de training over het zoekwoordenonderzoek. Maak je hier dus niet druk over, je leert alles wat je moet weten. Zodat je aan het einde van de training hoger in Google kan scoren, zonder dat jouw blogs of teksten als spam worden aangemerkt.
Wat als ik geen zoekwoorden gebruik?
Je bent niet verplicht om zoekwoorden in je tekst op te nemen. Wanneer je rondom een bepaald onderwerp schrijft dan gebeurt het automatisch dat er zoekwoorden in je tekst verschijnen. Google is slim genoeg om het onderwerp van de tekst te bepalen.
Helaas kan Google of een andere zoekmachine dit niet altijd doen. Wanneer zoektermen niet duidelijk genoeg naar voren komen dan weet Google niet zo goed waar hij het zoeken moet. Dit betekent dat je blog of tekst mogelijk lager wordt gerangschikt.
Het is dus altijd aan te raden om je te verdiepen in het zoekwoorden onderzoek. En vervolgens de meest belangrijke zoekwoorden in je tekst verwerken. Meld je aan voor de training en leer hoe je het zoektermenonderzoek in de praktijk toepast.
Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.
