Training Yoast SEO plug-in

Yoast is een plug-in voor WordPress websites. De plug-in helpt om je site te optimaliseren voor zoekmachines, bijvoorbeeld Google. Bovendien geeft het richtlijnen voor het schrijven van betere teksten. Hoe werkt deze plug-in precies? In de training Yoast SEO plug-in leer je hier alles over. Deze training zit gratis bij de cursus Online Zichtbaarheid.

Wat Yoast precies is

In het kort gezegd is Yoast een SEO plug-in die specifiek voor WordPress websites bedoeld is. Deze plug-in is dus niet via andere CMS (systemen) te integreren. De plug-in beschikt over verschillende tools en functies. Die zijn allemaal gericht op SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

De training Yoast SEO plug-in: gratis bij de cursus

Wil je met de Yoast werken maar weet je niet zo goed hoe dit moet? Tijdens de cursus Online Zichtbaarheid maak je kennis met deze plug-in. De cursus gaat over SEO en sociale media. Dit zijn twee marketingtools die je in staat stellen om je merk, product of dienst gratis te promoten.

Stel je eens voor, je gaat van tien naar meer dan duizend websitebezoekers per dag. Alleen maar doordat je hoog in Google staat. En via sociale media trek je ook veel verkeer naar je website. Of je krijgt offerteaanvragen of verkoopt producten, via sociale media.

Daar is de cursus opgericht! Je website en bedrijf online zichtbaar maken. Zonder dat je geld aan advertenties uitgeeft. Maar wat heeft dit met de Yoast plug-in te maken? Veel, want deze plug-in helpt je bij het optimaliseren van je content (op je website).

Dit leer je tijdens de Yoast training

De cursus bestaat uit 6 online klassikale lessen. Met maximaal negen andere cursisten zit je in een gezellig online klasje. Je hebt interactie met de docent en met je medecursisten. Alleen de laatste les betreft een privéles, afgestemd op jouw situatie.

De derde les gaat alleen over SEO. Hierin wordt de Yoast SEO plug-in besproken. Bijvoorbeeld waarom je hem wel of juist niet moet gebruiken. Hoe je hem optimaal inzet en wat de gevaren zijn. Dit laatste is belangrijk want Yoast wordt vaak op de verkeerde manier toegepast.

SEO voor je blogs en pagina’s

Yoast is niet alleen voor beginnende webmasters geschikt. Ook ervaren webmasters en webdesigners maken er dankbaar gebruik van. De Yoast plug-in training, onderdeel van de cursus, laat je zien hoe je jouw blogs en pagina’s optimaliseert. Hierdoor verschijnen ze in de zoekresultaten.

Het is belangrijk om te weten dat de Yoast plug-in geen garantie op een hoge vermelding in Google zorgt. Maar het is wel een praktisch hulpmiddel om SEO op je blogs en pagina’s toe te passen. De verschillende tools binnen de plug-in leggen de nadruk op het bieden van kwalitatieve content.

De groene en de rode bolletjes

Veel webmasters ergeren zich op de rode bolletjes binnen de Yoast plug-in. De rode bolletjes geven aan dat je teksten niet geoptimaliseerd zijn. Ze doen er alles aan om die bolletjes op groen te krijgen.

De training Yoast laat zien waarom het niet erg is om rode bolletjes te hebben. Het is namelijk een feit dat veel blogs, die gemarkeerd zijn met de rode bolletjes, bovenaan in Google verschijnen. Hoe kan dat toch? Dat leer je tijdens de training/cursus.

Het optimaliseren van inhoud

Tijdens de cursus Online Zichtbaarheid leer je hoe je met SEO omgaat. Dus ook hoe je nieuwe blogs en teksten schrijft die beter in Google en andere zoekmachines scoren. Daarnaast is het goed om naar je bestaande inhoud te kijken. Door deze te optimaliseren rangschikt het beter in de organische zoekresultaten.

Het belangrijkste is dat mensen je inhoud begrijpen. Wanneer je het optimaliseert voor mensen, dan optimaliseer je het ook voor zoekmachines. Dit mag nooit andersom zijn! SEO betekent dus niet dat je alleen maar met zoekmachines bezig bent. Daar gaat de cursus over: optimaliseren voor mensen en klanten aantrekken. Dan ga je vanzelf hoger in Google staan.

Het gaat ook over social media

De Yoast SEO plug-in is alleen bedoeld voor WordPress websites. Op social media kun je hier helemaal niks mee. Maar het is als bedrijf wel belangrijk dat je op social media aanwezig bent. Dit stelt je in staat om contact te leggen met potentiële klanten. Je bouwt een trouwe groep volgers op. Het publiek gaat uiteindelijk van jou en je bedrijf houden.

Voor social media zijn er ook wel wat tools beschikbaar, om het allemaal wat makkelijker te maken. Maar het is en blijft mensenwerk. Social media vraagt namelijk om een hoop creativiteit. Daarom is de cursus Online Zichtbaarheid zo geschikt voor jou: je leert hoe je met social media omgaat. Bijvoorbeeld hoe je unieke en inspirerende content creëert. Maar ook hoe je interactie stimuleert.

Werk aan je online zichtbaarheid

Veel bedrijven denken dat ze online zichtbaar. Maar dit betekent niet dat ze ook verkeer naar hun website en social mediakanalen trekken. De cursus leert je het verschil tussen online zichtbaar en online vindbaar zijn. Je krijgt richtlijnen en tools aangereikt die je helpen met je complete online zichtbaarheid. En dus ook goed vindbaar zijn. Bijvoorbeeld in zoekmachines zoals Google en Bing. En uiteraard op social media.

De cursus is geschikt voor ondernemers die niet afhankelijk willen zijn van een online marketingbureau. Maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in SEO en social media. Bijvoorbeeld tekstschrijvers, content makers en social media experts.

Hoge kwaliteit cursus

Ruim 25 jaar kennis en ervaring is in deze cursus gestoken. Daarom is de cursus zo compleet. Het is de eerste cursus die SEO en social media effectief met elkaar combineert. Veel onderwerpen komen voorbij waaronder SEO, social media, het gebruik van chatGPT, een concurrentieonderzoek en natuurlijk de mini training Yoast SEO plug-in.

De lessen zijn interactief, dit wil zeggen dat je deelneemt alsof je in een fysieke klas zit. Je ziet de docent (Bianca) en je medecursisten. Zo leer je niet alleen van de docent maar ook van vragen die medecursisten stellen.

In het verleden is al vaker gebleken dat de cursisten uiteindelijk een hecht en gezellig groepje vormen. Hier zijn al mooie samenwerkingen uit voortgekomen. Ideaal om je bedrijf online te versterken en een boost te geven.

Over de prijs

Er is bewust gekozen voor een lage en hiermee een betaalbare prijs. Dit komt omdat vooral startende en kleine ondernemers geen groot budget voor online marketing hebben. En dus ook geen groot budget voor een cursus. Maar het is wel belangrijk om in de toekomst van je bedrijf te investeren.

De actuele prijs is zichtbaar op de speciale pagina. Deze prijs geldt voor een samenstelling van 10 deelnemers per cursus. Volg je de cursus liever privé? Dit is mogelijk, neem hiervoor contact op.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven