Training schrijven voor SEO

Wil je creatief en SEO-vriendelijk schrijven voor het internet? De praktische training schrijven voor SEO is iets voor jou. In 3 tot 6 weken tijd leer je alles omtrent zoekmachine optimalisatie. Je volgt een aantal klassikale online lessen. Je hoeft dus niet de deur uit! Als laatste krijg je een privéles waarbij je nog eens extra trucjes krijgt aangeleerd. Als kers op de taart ook nog eens vier weken lang begeleiding.

Bepaal het leertempo

Standaard duurt de training schrijven voor SEO 6 weken. Je volgt één keer per week een online les. Let op want het betreft hier lessen in een virtuele classroom. Dat is fijn want met maximaal vijf andere cursisten zit je in een gezellig digitaal klasje. Je hebt direct interactie met je docent maar natuurlijk ook met de andere cursisten. Hartstikke fijn om van elkaar te leren!

Misschien vind je 6 weken te lang duren, bijvoorbeeld omdat je zo snel mogelijk met SEO aan de slag wil. Dan is het ook mogelijk om de cursus in 3 weken volgen. Je volgt dan twee keer per week les. Hierbij kan het wel dat je telkens in een ander klasje terechtkomt. Je volgt immers niet het tempo van anderen.

Het omgekeerde kan natuurlijk ook: wat langer over de cursus doen. Dat kan tot een maximum van 12 weken. Ook nu weer kom je vaker in een ander klasje terecht. Wel is het belangrijk dat je van tevoren aangeeft dat je een ander leertempo wil volgen. Er moet namelijk plek in een andere virtuele classroom zijn!

Regels bij SEO schrijven

Tot zover iets over het leertempo. Wat leer je tijdens de training schrijven voor SEO? Deze cursus behandelt je gratis online zichtbaarheid. Dit betekent dat je met SEO en social media aan de slag gaat.

Waarschijnlijk ben je het meest geïnteresseerd in het gedeelte over SEO. Dan heb je geluk want er wordt maar liefst een hele les van 50 minuten alleen maar aan SEO besteed. Daarnaast kom je veel dingen over SEO in de andere lessen tegen.

Nieuwsgierig naar de inhoud van de training schrijven voor SEO? Laat ik alvast iets over de regels omtrent SEO schrijven uitleggen.

Een zoektermenonderzoek was vroeger populair en is het nog steeds. Alleen is de manier waarop we zoekopdrachten uitvoeren veranderd. Dit betekent dat je met verschillende zaken rekening houdt, bijvoorbeeld spraakgestuurde zoekopdrachten en AI. Dit wordt tijdens de cursus Online Zichtbaarheid besproken.

Daarnaast is het belangrijk om creatief te zijn in het vinden van de juiste zoektermen. Natuurlijk zijn er een aantal SEO-tools voor, maar je leert ook hoe je op een andere manier aan verrassende zoektermen komt. Vervolgens ga je aan de slag met deze zoektermen op een natuurlijke manier in de tekstverwerken.

Ook leer je meer over het bedenken van goede titels, subkopjes en het schrijven van een meta-omschrijving.

Wat je nog meer leert tijdens de training schrijven voor SEO

Dat is natuurlijk niet alles. SEO bevat nog veel meer technieken. Onder andere linkbuilding. Je leert wat dit is, wat hier de voordelen van zijn maar ook welke gevaren er aan kleven. Verder wordt er ingegaan op technische optimalisatie, contentmarketing en natuurlijk social media.

Waarom zou je iets over social media willen weten? Omdat veel schrijvers vergeten dat ze SEO-en social media met elkaar moeten combineren. Deze twee versterken elkaar effectief. Hoe, dat leer je tijdens de training.

Scoren op populaire zoektermen

Schrijven voor SEO betekent dat je zo hoog mogelijk gaat scoren op populaire zoektermen. Natuurlijk is het makkelijk om lukraak de allerbeste zoektermen uit te kiezen. Maar dit is niet altijd de beste keuze. Ten eerste moeten zoektermen goed aansluiten bij de interesses van je doelgroep. Maar ze moeten ook bij je website (of die van een opdrachtgever) passen.

Gelukkig word je tijdens de training hier goed in begeleid. Je leert hoe je op een effectieve manier hoog in Google kan scoren. Niet alleen middels SEO schrijven, maar ook door wat andere technieken en trucjes toe te passen. Dit zijn allemaal technieken/trucjes waarmee je op een eerlijke manier je online zichtbaarheid vergroot. Zonder dat Google een hekel aan je krijgt.

Voor beginners en gevorderden

De training SEO schrijven is geschikt voor beginners en gevorderden. Want ook voor gevorderden is het belangrijk om regelmatig je kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Bedenk dat zoekmachine optimalisatie continu blijft veranderen. Dat nieuwe technieken (innovaties) invloed hebben op de manier waarop we zoekmachines gebruiken.

Voor beginners is deze SEO-training helemaal ideaal. Het is de basis naar een carrière als SEO-tekstschrijver. Maar het is ook geschikt voor ondernemers die zelf aan hun content willen werken. Bedenk dat je hiermee tot wel duizenden euro’s per maand bespaart.

Kosten training schrijven voor SEO

Altijd een lastig onderdeel, de prijs van een training om te leren schrijven voor SEO. Want wat is een reële prijs? Is dat € 2000 of € 4000? Online Marketing Pro was het er niet mee eens! Daarom is besloten om deze training aan te bieden tegen een prijs waar iedereen wel mee moet instemmen.

Weet je wat het kost om één blog te laten schrijven? Juist ja, en dat is de prijs die (ongeveer) overeenkomt met die van de cursus Online Zichtbaarheid. Op de speciale pagina vind je meer informatie over de prijs.

Gratis inschrijven

Om deze training voor iedereen betaalbaar te houden betaal je geen inschrijfgeld. Nu niet en ook niet in de toekomst. Het annuleren van de training kan tot 14 dagen na inschrijving. Maar zelfs hierna, of tijdens de training, is het nog mogelijk om de cursus voortijdig af te breken. Houd er wel rekening mee dat de gevolgde lessen niet worden teruggestort.

Ben je enthousiast om alles te leren over SEO schrijven? Lees meer informatie op de pagina ‘Online Zichtbaarheid’. Misschien heb je nog vragen over de cursus. Laat je telefoonnummer achter, je wordt op een geschikt moment terug gebeld. Daarnaast kun je altijd via de e-mail (of het contactformulier) je vraag stellen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven