Specialiseer je als copywriter bouw

Altijd al gedroomd van een baan als copywriter voor de bouwsector? Volg de cursus Online Zichtbaarheid. Je leert vaardigheden om je als tekstschrijver bouw te profileren. Jouw toekomstige klanten bestaan uit bouwbedrijven, makelaars en andere bedrijven binnen de bouw & vastgoed. Je helpt opdrachtgevers met converterende teksten die hoog in Google staan. Maar je helpt ze ook met hun zichtbaarheid op social media.

Hoe word ik een copywriter voor de bouw?

Iedereen kan als copywriter bouw aan de slag. Hier zijn geen speciale vereisten voor. Het is echter niet verstandig om zomaar te beginnen. Je wilt goed voor de dag komen. Weten waar je over praat. Maar vooral bedrijven binnen de bouwsector helpen aan een goede online zichtbaarheid.

Daarom is het altijd verstandig om een opleiding, cursus of training copywriting te volgen. Wat leer je precies?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen copywriter en tekstschrijver. Een copywriter richt zich meer op commerciële teksten zoals advertentietekst en of slogans. Terwijl een tekstschrijver al het overige werk doet. Denk hierbij aan blogs, nieuwsberichten, een homepage of over ons pagina.

De cursus Online Zichtbaarheid

Je hebt dus een training of cursus nodig om copywriter voor de bouw te worden. Niet noodzakelijk maar wel handig. De cursus Online Zichtbaarheid past zeker bij jou. Wat leer je allemaal?

Ten eerste gaat de cursus vrij diep in op SEO (zoekmachine optimalisatie). Met meer dan 25 jaar ervaring heb ik veel waardevolle lessen in de cursus gestopt. Verder behandelt de cursus social media. Dit is namelijk iets dat veel tekstschrijvers vergeten. Ze weten wel hoe ze een artikel voor een bouwbedrijf moeten schrijven, maar niet hoe je dit voor social media doet.

Social media wordt vaak onderschat. Terwijl het een geweldige zoekmachine voor visuele content is. Leer hoe je je eigen website of die van opdrachtgevers goed op social media zichtbaar krijgt. Dit leidt tot meer verkeer naar de website.

De taken van een copywriter

Als copywriter bouw ben je tegelijk een tekstschrijver bouw. Dit komt omdat we in Nederland geen onderscheid tussen deze twee maken. Hierdoor heb je als tekstschrijver voor de bouwbranche verschillende taken. Kijk maar eens wat deze taken zijn.

TaakOmschrijving
OnderzoekOnderzoek doen naar het product of de dienst waar je voor schrijft.
DoelgroepanalyseAnalyse van de doelgroep, waarbij jij je richt op de demografische kenmerken, interesses en behoeften van de doelgroep.
Schrijven van tekstenTeksten schrijven die aansluiten bij de behoeften en interesses van de doelgroep. Zoals advertentieteksten tot blogs, artikelen, productbeschrijvingen en social media-berichten.
Redigeren en proofreadingEen copywriter bouw is in staat om zijn of haar eigen werk te redigeren en te proofreaden. Daarnaast eventuele fouten corrigeren.
Content strategieEen content strategie ontwikkelen die past bij de doelen en behoeften van de klant. Dit betekent vaak de klant adviseren over de soorten content.
Zoekmachineoptimalisatie (SEO)Begrip hebben van de werking van zoekmachineoptimalisatie. Maar ook hoe je teksten schrijft om hoger te scoren in zoekmachines.
Schrijven voor sociale mediaEffectief schrijven voor sociale media-platforms zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Je moet je aan kunnen passen aan het platform en hoe je de juiste toon en stijl gebruikt.
Samenwerking met andere afdelingen en klantenCopywriters werken vaak samen met andere afdelingen en klanten. Dit is nodig om behoeften en doelen te begrijpen.
Analyseren van prestatiesDe prestaties van je eigen teksten analyseren om te zien wat wel en niet werkt. Het analyseren van de betrokkenheid van het publiek, conversieratio’s en verkeersstatistieken.

Jij bepaalt je taken

Misschien klinkt dat allemaal heel overweldigend. Je had gedacht dat je als copywriter voor de bouw alleen maar teksten zou schrijven. Dat is zeker een optie. Je bepaalt uiteindelijk zelf wat je taken of werkzaamheden zijn.

Toch is het beter om kennis te hebben omtrent SEO, social media, concurrentieonderzoek en het analyseren van prestaties. Wanneer je verschillende diensten aanbiedt zullen bedrijven binnen de bouwbranche je veel eerder als expert zien. Dit wekt weer vertrouwen op. Je kunt je voorstellen dat dit ook voor een betere klantenstroom zorgt.

Het is niet zo dat je als beginnende copywriter gelijk al die taken op je moet nemen. Richt je eerst op goed leren schrijven, SEO en social media. Dat zijn namelijk de drie belangrijkste dingen die je als beginnende bouw-copywriter nodig hebt.

Zo word je een copywriter voor bouwbedrijven

Wat heb je nodig om als copywriter voor de bouw aan de slag te gaan? Allereerst voldoende kennis en het ontwikkelen van je vaardigheden. Heb je de cursus Online Marketing gevolgd? Dan weet je hoe je SEO teksten en SEO-blogs schrijft. Maar ook teksten die inspireren, amuseren en converteren.

Je kan een concurrentieanalyse maken zodat je weet wie de belangrijkste concurrenten van het bouwbedrijf zijn. Aan de hand van hiervan bepaal je een contentstrategie. Bijvoorbeeld welke zoektermen belangrijk zijn en waar kansen liggen.

Je leert nog veel meer, informatie vind je op de speciale pagina van de cursus.

Wat heb je nog meer nodig om copywriter voor de bouw te worden? Naast kennis en vaardigheden heb je een ondernemersgeest nodig. Dit is een mindset of houding die je nodig hebt om als zelfstandige aan de slag te gaan:

  • Creativiteit
  • Vastberadenheid
  • Doorzettingsvermogen
  • Risicobereidheid
  • Innovatie

Mensen met een ondernemersgeest zijn bereid om buiten hun comfortzone te treden. Ze zien kansen, daar waar anderen problemen zien.

Leer ik dat ook tijdens de cursus?

De cursus Online Zichtbaarheid leert je veel omtrent SEO en social media. Maar niet hoe je een ondernemersgeest ontwikkelt. Ben je van plan om een tekstbureau op te starten of je in te schrijven als freelance copywriter? Kijk dan eens naar de dienst Business+. Hierbij ontvang je als startende ondernemer coaching om je eigen online bedrijf op te zetten.

Business+ gaat ook over een stukje marketing, maar natuurlijk nooit zo diepgaand als de cursus Online Zichtbaarheid. Bedenk dus wat de beste investering is. Kom je hier niet uit maar wil je wel heel graag een copywriter voor de bouw worden? Neem contact op. Tijdens een telefonisch gesprek bekijken we wat jouw wensen en doelen zijn. En welke ondersteuning hier het beste bij aansluit.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven