Sparringpartner voor ondernemers

Je hebt feedback en een frisse blik van buiten je onderneming nodig. Met een sparringpartner praat je openlijk over onderwerpen die binnen je bedrijf spelen, of die over jou als ondernemer gaan. Eindelijk een onafhankelijk klankbord om je ideeën of vragen mee te delen.


  • Stap uit je comfortzone
  • Krijg antwoord op je vragen
  • Werk naar doelgerichte resultaten

Wat is een sparringpartner voor ondernemers?

Af en toe brainstormen over je onderneming, veel ondernemers doen dit. Dit kan met een zakenpartner of het personeel, of misschien wel met je levenspartner. Wat je nodig hebt is een frisse blik op je onderneming.

Een sparringpartner kijkt objectief tegen jou als ondernemer en je business aan. Het is veel makkelijker om met iemand te praten die er verder vanaf staat. Met zo iemand deel je jouw ideeën en bespreek je doelstellingen. Je krijgt antwoord op vragen waar je al een tijdje mee rondloopt.

Waar kun je over sparren?

  • Je rol als ondernemer en leider van je bedrijf
  • Het voeren van moeilijke gesprekken
  • Ideeën omtrent het opzetten van een bedrijf
  • Doorgroeimogelijkheden bespreken
  • Je talenten en kwaliteiten optimaal benutten
  • Omgaan met (persoonlijke) problemen

Heb je plannen of ideeën? Ik houd je een spiegel voor, waardoor je zelf inziet of je plannen of ideeën resultaatgericht zijn.

Even een half uurtje sparren

Sparren kan altijd en overal, en ook gewoon tussen de werkzaamheden door. Maar misschien neem je hier liever een uurtje vrijaf voor. Je boekt al een sparringpartner voor 30 minuten, maar indien je behoefte hebt aan meer dan kan dit natuurlijk ook. Bijvoorbeeld 45 of 60 minuten. Want soms ben je in 30 minuten nog niet uitgepraat.

Dit levert het op

Sparren levert meer op dan je denkt. Het maakt onderdeel uit van brainstormen, waarbij je ideeën naar voren brengt en conclusies trekt. Als ondernemer neem je verschillende taken op je. Hierbij maak je dagelijks belangrijke beslissingen. Voor velen vanzelfsprekend, maar ideeën schud je niet zomaar uit je mouw. En knopen doorhakken is misschien nog wel moeilijker, want maak je hiermee goede keuzes?

Stap even uit je eigen denkbeelden. Een sparringsessie geeft je nieuwe en heldere inzichten. Het is zoveel meer dan even stoom afblazen: de sparringpartner haalt blokkades weg waardoor je met een frisse blik tegen ideeën of problemen aankijkt. Je haalt het beste in jezelf en vooral in je onderneming naar boven.

Sparringpartner Bianca

De juiste sparringpartner weet wat het is om een bedrijf op te zetten en te runnen. Als oprichter van meerdere succesvolle bedrijven heb ik veel meegemaakt, ken het klappen van de zweep en ben met vallen en opstaan doorgegroeid.

Spar met mij, ondernemerscoach en sparringpartner. Vanuit een jarenlange ervaring met het runnen van bedrijven ontvang je exact waar je behoefte aan hebt: een klankbord waar je nieuwe ideeën en inzichten van krijgt. Laat de frisse wind door je gedachten en je onderneming waaien.

Meer weten over de sparringpartner ondernemers? Neen vrijblijvend contact op.

Schuiven naar boven