Social media beheer: cursus

Denk je erover om een social media beheerder in te schakelen? Niet nodig! Met de social media beheer cursus leer je hoe je dit zelf doet. Hiermee bespaar je tot wel honderden euro’s per maand. De cursus is niet alleen gericht op social media maar ook op SEO. Zo sla je twee vliegen in één klap en werk je gericht aan je online zichtbaarheid.

Blijft de concurrentie voor

Het is je vast wel opgevallen dat je op het internet veel concurrentie ervaart. Vooral in zoekmachines moet je vechten om een hoge positie. Op social media werkt het allemaal wat anders. Je hoeft niet te vechten om een hoge positie, maar wel om de aandacht van het publiek.

Het is dus ook op social media belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Hoe meer aandacht je van het publiek weet te trekken, hoe beter je branding. Dit betekent dat je veel naamsbekendheid en/of merkbekendheid opbouwt. Dit is goed voor je algehele autoriteit, de klantenstroom en je omzet.

Social media effectief inzetten

Laat je bedrijf groeien met de behulp van social media. Tijdens de cursus social media beheer leer je op welke kanalen je actief moet zijn. Elk kanaal heeft weer een andere doelgroep. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Daarnaast moet je weten hoe je de verschillende kanalen effectief inzet. Ze moeten voor jou werken, niet andersom.

De cursus is uitermate geschikt voor bedrijven die het contact met het publiek opzoeken. Social media leent zich uitstekend voor interactie met het publiek. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Maar hoe pak je zoiets effectief aan? Laten we hier eens wat dieper op ingaan.

De kracht van social media

Met de social media beheer cursus ontdek je hoe krachtig deze platforms zijn. Je leert een stukje over de geschiedenis van social media, maar ook toekomstverwachtingen. Verder verdiep jij je in de sociologische aspecten van social media. Sociologie is de studie van sociale relaties tussen mensen, waarbij in de cursus dieper wordt ingegaan op de online sociale relaties. Oftewel hoe we via de verschillende platforms met elkaar communiceren.

Verder doe je kennis op omtrent de psychologische aspecten van social media. Denk hierbij aan sociale vergelijking, verslaving, negatieve emoties, sociale steun en identiteit.

Creëer de beste content

Net als in zoekmachines speelt ook op social media content een grote rol. Wat goede content is hangt van het account af, en natuurlijk van de doelgroep. De social media beheer cursus draait om het maken van korte en bondige berichten, het inzetten van visuele content en relevantie. Maar ook dat je eerlijk en authentiek in je communicatie bent.

Verder leer je hoe je interactie met het publiek stimuleert. En waarom het zo belangrijk is om consistent te zijn.

Je eigen social media campagne opzetten

Op social media kun je ook adverteren. Dit is geen verplichting maar kan bijdragen aan een betere online zichtbaarheid. Het is vooral geschikt voor het promoten van een product of dienst.

Bijna elk bedrijf heeft wel eens geadverteerd op social media. Sommigen doen dit met regelmaat, anderen om het eens uit te proberen. Opvallend is dat veel social mediacampagnes sneuvelen. Ze kosten een hoop geld maar leveren weinig op.

Bij adverteren op social media is het belangrijk om zorgvuldig te plannen en te meten. Dit begint met een doelgroep targeting, gevolgd door het maken van aantrekkelijke advertenties. Maar ook het beheren van het budget en vervolgens de prestaties van de advertenties meten.

De cursus Online Zichtbaarheid gaat niet direct over adverteren op social media. Dit komt omdat deze cursus gericht is op gratis online zichtbaarheid. Daarom ligt de focus hier ook op: social mediabeheer zonder dat het je geld kost. Wil je meer weten over adverteren op social media? Op de website vind je verschillende blogs die dit onderwerp behandelen.

Dit kun je allemaal na het volgen van de cursus

Een succesvolle social media campagne hoeft niet altijd geld te kosten. Je eigen (gratis) posts creëren en publiceren valt ook onder het aanmaken van een campagne. Het belangrijkste is dat je vooraf je doelen goed in kaart hebt gebracht. En dat je deze middels social media realiseert.

Na de cursus social media beheer (Online Zichtbaarheid) weet je hoe de verschillende platforms werken. Je kunt zelf een social media plan opzetten en de verschillende kanalen beheren. Je bent op de hoogte van het goed voeren van dagelijkse communicatie met het publiek.

Lesinhoud Online Zichtbaarheid

Je wil zelf je social media beheer uitvoeren? En ook nog eens zichtbaar zijn in de organische zoekresultaten? De cursus Online Zichtbaarheid sluit hier perfect op aan. De lesinhoud bestaat uit:

  • SEO (content, linkbuilding, technische optimalisatie)
  • Social media (beheer, platforms)
  • Cross-linking
  • Concurrentieanalyse, doelgroepanalyse
  • Monitoring
  • Verschillende marketingvormen en middelen

Zo werkt de cursus

Dit is geen standaard cursus omtrent social media beheer. Je leert namelijk alles over gratis online zichtbaarheid. Zo ben je niet langer afhankelijk van een duur marketingbureau of een (SEO) tekstschrijver.

Sommige cursussen of trainingen bestaan uit één sessie, of zelfs maar een uurtje. Feitelijk is dit te weinig om de nodige kennis en vaardigheden aan te leren. Daarom is deze cursus opgedeeld in 6 lessen. De eerste vijf lessen vinden in een virtuele classroom plaats. Dit is met een aantal andere cursisten (maximaal 6). Er ontstaat al snel een hecht groepje van cursisten met dezelfde interesses.

De zesde les betreft een privéles. Deze les is alleen tussen jou en de docent (Bianca). Mis deze les niet, want je persoonlijke situatie wordt in kaart gebracht. Bijvoorbeeld welke social media accounts je hebt en of deze wel zo geschikt zijn voor jouw doelstellingen. Maar ook je website en je positie in de organische zoekresultaten.

Na de cursus ontvang je nog eens gedurende vier weken begeleiding. In deze periode ga je zelf aan de slag met het schrijven van social media posts, maar ook met blogs of teksten voor je website. Laat dit soort teksten beoordelen en ontvangen feedback! Zo blijf je aan je vaardigheden werken.

Eventueel is het mogelijk om voor uitgebreide diensten te kiezen. Bijvoorbeeld extra schrijfhulp inschakelen of een verlengde begeleidingsperiode.

Ben je enthousiast om met de cursus te beginnen? Op de speciale pagina vind je meer informatie. Heb je toch nog vragen, laat dan je telefoonnummer of e-mailadres achter. Je ontvangt een persoonlijk gesprek waren je de mogelijkheid krijgt om al je vragen te stellen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven