SEO training voor tekstschrijvers

Ben je een tekstschrijver en schrijf je voor opdrachtgevers? Steeds vaker wordt gevraagd naar SEO teksten. Misschien heb je moeite om de website van jouw klanten hoger in Google te laten scoren. Daarom volg je de SEO training voor tekstschrijvers. Je leert slimme optimalisatie technieken waar niemand bij stilstaat.

Meer dan 25 jaar ervaring

Ik ben Bianca, eigenaar van Online Marketing Pro. Iets meer dan 25 jaar geleden schreef ik mijn eerste teksten voor het internet. De focus lag toen nog op zoekmachine Lycos. Later kwam Google en werd steeds populairder. Toen werd SEO ook een serieuze zaak.

Door de jaren heen heb ik SEO fors zien veranderen. Dat heeft alles te maken met de aangepaste algoritmes van Google. Want dat is waar SEO tegenwoordig om draait. Scoor je hoog in Google dan doe je het vaak ook prima in andere zoekmachines.

Vanuit 25 jaar kennis en ervaring, gecombineerd met het doen van veel marktonderzoek, heb ik de cursus Online Zichtbaarheid opgezet. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder ook de SEO training voor tekstschrijvers. Geschikt voor (startende) tekstschrijvers én ondernemers die aan hun eigen online zichtbaarheid willen werken.

Daarnaast is er de training SEO Content Schrijven, geheel gericht op SEO teksten maken.

Maak van je website een klantenmagneet

Of je nu voor je eigen website of die van opdrachtgevers schrijft: het is belangrijk dat de site omzet oplevert. Een website moet een klantenmagneet zijn. Wat houdt dit precies in?

Een website is een klantenmagneet wanneer hij veel bezoekers aantrekt. En een groot deel van deze bezoekers converteert tot klanten. Het gaat dus om twee zaken:

  • Zoveel mogelijk (relevante) bezoekers aantrekken
  • Bezoekers omzetten tot klanten

Meestal is het zo dat je als SEO tekstschrijver ook weet te converteren. Want wanneer je bovenaan in Google staat dan vertrouwen mensen je automatisch. Toch is dit niet altijd het geval, bijvoorbeeld wanneer de website er niet aantrekkelijk genoeg uitziet. Of wanneer de inhoud teleurstellend is.

Volg de SEO training voor tekstschrijvers. Leer hoe je met je teksten hoger in Google komt. Maar ook hoe je converterende teksten schrijft.

Schrijf als een Pro voor opdrachtgevers

Schrijven voor opdrachtgevers vraagt om de juiste vaardigheden. Je moet niet alleen goed kunnen schrijven maar ook kennis hebben omtrent onderzoek, analyse en communicatie. Daarnaast moet je de doelstellingen van de opdrachtgever begrijpen.

Opdrachtgevers willen hoog in Google staan. Niemand die dat zal ontkennen. Daarom is het belangrijk om de tekst voor zoekmachines te optimaliseren. Dit betekent niet dat je allerlei zoektermen in de tekst propt. Hier moet je voorzichtig mee zijn.

Tijdens het schrijven houd je altijd rekening met de bezoeker. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt dan worden zoekmachines blij van jouw SEO teksten. Feitelijk schrijf je voor bezoekers, met een knipoog naar zoekmachines.

Inhoud SEO training voor tekstschrijvers

Wat kun je verwachten van de SEO cursus voor tekstschrijvers? Dat hangt van je keuze af. KIes je voor de cursus Online Zichtbaarheid? Deze cursus gaat diep in op SEO (zoekmachine optimalisatie). Maar niet zo standaard als je van veel cursussen gewend bent. Er zit maar liefst 25 jaar kennis en ervaring in de cursus.

De cursus omvat veel voorbeelden uit de praktijk. Je krijgt niet alleen de goede technieken aangeleerd maar maakt ook kennis met slechte technieken. Juist hiervan leer je veel beter SEO schrijven.

Veel SEO-tekstschrijvers vergeten social media. Ze richten zich alleen op zoekmachines zoals Google. Het feit dat sociale media ook zoekmachines zijn, daar wordt aan voorbijgegaan. Daarom gaat de cursus ook over social media. Bijvoorbeeld hoe je goede sociale media posts schrijft en hoe de algoritmes van de verschillende platforms werken.

Verder leer je hoe SEO en social media elkaar kunnen versterken. Zo profiteer je van de kracht van beide technieken. Niet alleen voor opdrachtgevers maar ook voor jezelf. Want nieuwe opdrachtgevers aantrekken levert een hogere omzet op.

De training SEO Conent Schrijven gaat heel diep op SEO schrijven in, waaronder zoektermen, titels, inhoud, meta-beschrijvingen, CTA’s én wat geheime trucjes. Hier vind je de training.

Meerdere online lessen, klassikaal en privé

Het was even twijfelachtig: zou ik, net als de meeste aanbieders, een cursus lanceren die je op je eigen tempo volgt? Zoiets is tegenwoordig heel populair. Het nadeel hiervan is dat je geen begeleiding ontvangt. Je krijgt het lesmateriaal toegestuurd (of je krijgt online toegang) en je zoekt het je maar uit.

Een SEO training voor tekstschrijvers moet een waardevolle investering zijn. Daarom is gekozen voor het bieden van de beste en persoonlijke begeleiding. Dit betekent dat je 2 (training) tot 6 (cursus) online lessen volgt.

Wat houdt dit precies in? De eerste vijf lessen zijn klassikaal (maar nog steeds online). Je zit in een virtuele classroom met maximaal vijf andere cursisten. Zo heeft iedereen voldoende gelegenheid om vragen te stellen of feedback te ontvangen.

De laatste les betreft een online privéles. Deze les is geheel afgestemd op jouw situatie. Bijvoorbeeld omdat je als SEO tekstschrijver voor je eigen websites aan de slag wil. Of toch voor opdrachtgevers. Het kan ook dat jij je wil specialiseren in een bepaalde branche of niche. Dit soort zaken bespreken we tijdens de privéles. Hierbij worden je vaardigheden getoetst.

Na de cursus sta je er niet alleen voor. Je ontvangt maar liefst 4 weken begeleiding*. Dit houdt in dat je wekelijks blogs en social media posts mag laten beoordelen. Je ontvangt hier feedback op. Zijn je vaardigheden voldoende ontwikkeld? Daar kom je tijdens die vier weken achter.

*Voor de training SEO Content geldt: 2 virtuele classroom + 2 weken optimale begeleiding.

Over de kosten en btw

De prijs van de SEO-training voor tekstschrijvers staat op de speciale pagina vermeld. De prijs is altijd inclusief btw (21%). Je betaalt geen inschrijfgeld! Je hebt een bedenktijd waarbij je de cursus kosteloos mag afzeggen.

Betalen kan ineens of in twee termijnen. Hierbij betaal je via iDEAL of je maakt het bedrag zelf naar Online Marketing Pro over.

Zo meld jij je voor de SEO training voor tekstschrijvers aan

Nieuwsgierig naar de training voor SEO tekstschrijvers? Schrijf je vrijblijvend in. Je ontvangt alle informatie die je nodig hebt. Binnen de bedenktermijn mag je de cursus kosteloos annuleren!

Misschien heb je nog vragen over de training. Hieronder vind je de vijf meest gestelde vragen.

Wat houdt de SEO training voor tekstschrijvers in?

Deze training richt zich op het stimuleren van de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie. Het bevat onderwerpen zoals zoekwoordanalyse, het schrijven van SEO teksten en het optimaliseren van titels en meta beschrijvingen.

Is deze training geschikt voor tekstschrijvers zonder ervaring met SEO?

Ja, deze training is geschikt voor tekstschrijvers zonder SEO ervaring. Stap voor stap werken we door de principes van zoekmachine optimalisatie.

Hoelang duurt de training?

De duur van de training bedraagt standaard 2 weken, en voor de cursus 6 weken.

Hoeveel deelnemers kunnen er meedoen aan de training?

Ik geef trainingen aan kleine groepen tot maximaal 10 personen. Zo kan de aandacht goed verdeeld worden.

Wat zijn de kosten van de training?

De actuele prijs vind je altijd op de speciale pagina.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven