SEO teksten schrijven – voordelige cursus

SEO teksten schrijven betekent niet dat je alleen maar zoektermen in je tekst stopt. Het gaat veel verder. Je schrijft voor het publiek waarbij je altijd een probleem oplost. Wat het probleem is moet je zelf nog uitvogelen. Bovendien moet de tekst zoekmachines tevredenstellen. Alleen dan verdien je een hoge positie in zoekmachines. Ontdek de voordelige cursus SEO-teksten schrijven.

Zo vindbaar als mogelijk

De beste vindbaarheid is wanneer je op een zoekterm positie 1 in Google behaalt. Dit is waardering voor je werk. Maar dat ligt alleen, je trekt hiermee veel bezoekers naar je website. Of naar die van opdrachtgevers, indien je (SEO) tekstschrijver bent.

SEO teksten schrijven is weer wat anders dan een verkooppraatje houden. Natuurlijk, teksten moeten altijd converteren (klanten opleveren). Maar in eerste instantie moet je ervoor zorgen dat mensen je teksten kunnen vinden. Daarom is een hoge positie in de organische zoekresultaten zo belangrijk.

Maar hoe realiseer je Tijd? Dat doe je door gebruik te maken van SEO-technieken. Er zijn verschillende SEO-technieken, waarbij je onderscheid maakt tussen content, linkbuilding of techniek. SEO teksten schrijven gaat over het contentgedeelte.

Gebruik maken van trucjes

Je moet zoekmachines laten weten wat het onderwerp van je tekst is. Dan pas kunnen ze je tekst aan laten sluiten bij een bepaalde zoekopdracht.

SEO teksten schrijven betekent dat je gebruik maakt van een aantal trucjes. Het eerste trucje is de titel van de tekst. In de titel komt direct naar voren wat het onderwerp van de tekst of het artikel is. Maar je moet ook gebruik maken van zoektermen. Dit zijn één of meerdere zoekwoorden waarop je in Google gevonden wil worden.

Het is belangrijk om zoektermen op de juiste manier in een tekst te verwerken. Maar dan ben je er nog steeds niet. Er zijn namelijk nog veel meer trucjes om met een tekst hoog in Google te scoren.

Welke trucjes dat zijn? Dat leer je in de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus is geschikt voor beginnende en meer ervaren tekstschrijvers die zich op SEO willen richten. Maar ook voor ondernemers die zelf aan hun online marketing werken.

Veel creativiteit: werk aan je vaardigheden

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie lijkt voor velen heel makkelijk. Maar het is niet zomaar dat er professionele online marketeers en SEO tekstschrijvers actief zijn. De allerbesten trekken veel opdrachtgevers aan.

Om SEO teksten te schrijven moet je over een aantal vaardigheden beschikken. Allereerst heb je kennis omtrent SEO nodig. Je moet weten wie je concurrenten zijn, hoe je een concurrentieanalyse uitvoert en hoe het met zoektermen zit.

Daarnaast moet je in staat zijn om een pakkende titel verzinnen en kwalitatieve inhoud te schrijven. Alles moet zijn afgestemd op de behoeftes en interesses van de doelgroep.

Het prettige aan de cursus is dat je enerzijds leert om SEO teksten te schrijven. Aan de andere kant ontvang je gedurende een langere periode persoonlijke begeleiding. Dit betekent dat je de teksten of blogs die je geschreven hebt, na laten kijken. Je ontvangt feedback het werk dat door jou geschreven is. Hierop blijf je ook na de cursus aan je vaardigheden werken.

Enkele tips omtrent SEO schrijven

Wil je alvast wat tips om SEO teksten te schrijven? Hieronder vind je vijf tips. Tijdens de cursus leer je ook nog wat interessante trucjes die je nergens op het internet tegenkomt. Maar die gaan we in deze blog nog niet verklappen.

Kies trefwoorden: beslist welke trefwoorden je wilt targeten. Het is erg belangrijk om inhoud te schrijven rond onderwerpen waar mensen naar zoeken.

Maak een paginatitel: maak een titel die de inhoud van je pagina weergeeft en het belangrijkste trefwoord bevat.

Schrijf de inhoud: Zorg dat de inhoud lang genoeg is om waarde te bieden aan de lezer en het onderwerp diepgaand behandelt.

Voeg trefwoorden toe in de eerste alinea: neem het belangrijkste trefwoord op in de eerste alinea van de inhoud.

Maak koppen met behulp van long-tail-trefwoorden: gebruik long-tail-trefwoorden in de koppen om de inhoud te organiseren.

Dit zijn slechts enkele tips om je op weg te helpen met het schrijven van SEO-teksten. Onthoud dat SEO-schrijven een kunst is en dat het oefening vergt om het goed te doen.


Maak kennis met de cursus SEO teksten schrijven

Het is niet zo moeilijk om informatie omtrent SEO te vinden. Het hele internet staat er vol mee. Het probleem is dat de meeste websites allemaal hetzelfde vertellen. Hier zitten weinig praktijkverhalen bij. Dat is ook wel logisch, bijna niemand wil zijn geheimen delen.

Na 25 jaar ervaring met zoekmachineoptimalisatie én SEO teksten schrijven, vond ik het tijd om mijn kennis met anderen te delen. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen: van het aanbieden van online marketingdiensten naar een nieuwe generatie opleiden tot online marketeer, SEO tekstschrijver of ondernemer die zijn marketing zelf doet.

Dat is de gedachte achter het introduceren van de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus is specifiek gericht op:

  • Tekstschrijvers die meer inzicht willen krijgen in SEO-teksten schrijven
  • Marketeers die zelf blogs of teksten voor hun klanten willen schrijven
  • Ondernemers die onafhankelijk willen zijn van een online marketingbureau of een tekstschrijver

Ook is de cursus geschikt voor iedereen die erover denkt om in de toekomst iets met SEO te gaan doen.

Wat je over de studieduur moet weten

De cursus ‘SEO teksten schrijven’ heeft een standaard studieduur van zes weken. Je volgt wekelijks een online les in een virtuele classroom. De laatste les betreft een privéles. Het is ook mogelijk om voor de versnelde versie te kiezen. Hierbij volg je twee keer per week les en doe je er drie weken over.

Wil je liever op een wat rustiger tempo werken? Dat is zeker mogelijk. Samen bekijken we hoe we jouw studieduur aan kunnen passen.

Je betaalt geen inschrijfgeld

Wil je SEO teksten leren schrijven? En ook zichtbaar zijn op social media? SEO & social media werken zeer goed samen. Maar dan moet je wel weten hoe je dit aanpakt. Al die dingen leer je tijdens de cursus Online Zichtbaarheid.

Meld je aan en betaal geen inschrijfgeld. Hier is bewust voor gekozen, om deze cursus voor iedereen toegankelijk te maken. Dus ook voor mensen met een kleiner budget.

Start vandaag nog met SEO teksten schrijven

Het schrijven van SEO teksten kan soms erg moeilijk zijn. Gelukkig helpt de cursus Online Zichtbaarheid je met het opdoen van de nodige kennis, maar ook bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden.

Je kunt starten zodra er weer plek vrij is. Geef de gewenste startdatum aan. Je krijgt te horen of er rond deze datum plek voor jou is.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven