SEO optimalisatie zelf doen

Een marketingbureau of copywriter inhuren is te duur. Daarom wil je SEO optimalisatie zelf doen. Een goed idee! Voordat je hiermee start is het handig om persoonlijke begeleiding te ontvangen. Zodat je alles over SEO, je website en sociale media weet. Hierna ga je zelf aan de slag en bespaar je honderden tot duizenden euro’s per maand.

De digitale wereld

In de huidige digitale wereld, en die verandert razendsnel, is het belangrijk dat je online zichtbaar bent. Je website moet goed ontworpen zijn en je bent actief aanwezig op sociale media. Dit soort activiteiten heeft een grote invloed op het succes van je bedrijf.

SEO is een effectieve strategie om je online zichtbaarheid te vergroten. Veel ondernemers besteden zoekmachine optimalisatie aan professionals uit. Maar SEO optimalisatie zelf doen levert veel winst op. Niet alleen financieel, je houdt ook grip op je website en de bezoekers die je aantrekt.

De voordelen van zelf SEO optimalisatie

Wanneer je zelf met SEO optimalisatie bezig bent, ontdek je gaandeweg de interessante voordelen. Allereerst heb je volledige controle over de online aanwezigheid van je bedrijf. Je bepaalt zelf strategieën en tactieken die nodig zijn en effect hebben.

Daarnaast bespaar je aanzienlijk op de kosten. Hierdoor ben je in staat om je budget efficiënter aan andere zakelijke behoeften te besteden.

Nog een voordeel is dat je jouw kennis omtrent zoekmachine optimalisatie vergroot. Je begrijpt beter hoe zoekmachines werken en waarom jouw website op een bepaalde positie staat. Met dit soort vaardigheden verbeter je jouw online aanwezigheid. Dit resulteert in een voortdurende groei van je bedrijf of website.

Individuele training SEO optimalisatie

Om ondernemers te helpen bij het leren van SEO optimalisatie, bied ik de individuele training aan. Deze training bestaat uit twee trainingsvideo’s en twee coachingsessies. Ik deel mijn expertise en geef specifieke richtlijnen om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

De training is gericht op het optimaliseren van jouw website en sociale media accounts, omdat deze twee zaken een belangrijke rol spelen bij het aantrekken van potentiële klanten.

Inhoud van de individuele training

Je start de training met het bekijken van één of twee trainingsvideo’s. Je hebt toegang tot beide video’s. Je kunt ze achter elkaar bekijken, maar je kunt ook tussendoor een coachingssessie inplannen. Het meest praktisch is wanneer je voor deze volgorde kiest:

  1. Trainingsvideo 1: basisprincipes SEO optimalisatie met alle aspecten
  2. Coachingsessie 1: realtime je website optimaliseren, tips, oefeningen, advies
  3. Trainingsvideo 2: SEO en social media
  4. Coachingsessie 2: realtime je social media-accounts bekijken en optimaliseren, tips, oefeningen en advies omtrent SEO en social media

Je mag hem natuurlijk in een geheel andere volgorde doen. Tijdens de coach sessies kun je specifieke vragen stellen en je voortgang bespreken. Ook krijg je persoonlijk advies op basis van jouw unieke situatie. Daarnaast breng je het geleerde in de praktijk, uiteraard onder professionele begeleiding.

Wat ondernemers hieraan hebben

Waarom zou je voor de individuele training SEO optimalisatie kiezen? Door SEO zelf te doen vergroot je jouw online zichtbaarheid. Je leert hoe je je website en social media-accounts optimaliseert. Dit leidt tot een groter bereik, meer bezoekers en een hogere omzet.

Een betere rangschikking in zoekmachines leidt niet alleen tot meer organisch verkeer. Het helpt ook bij het opbouwen van naamsbekendheid.

Leren over SEO, onder individuele en persoonlijke begeleiding, brengt waardevolle vaardigheden met zich mee. Die vaardigheden gebruik je langdurig. Je bent niet langer afhankelijk van externe en dure experts. Je maakt zelf aanpassingen en speelt handig in op veranderingen binnen de online wereld.

Alle voordelen op een rij

In het kort de voordelen van de individuele training SEO en social media:

  • Kostenbesparend
  • Zelf controle houden over je website en social media-accounts
  • Het vergroten van kennis en vaardigheden
  • Gratis je online zichtbaarheid vergroten

Groepstrainingen over zoekmachine optimalisatie

Weet je al wat over SEO? Kijk dan eens naar de groepstrainingen die je bij Online Marketing Pro vindt. De volgende groepstrainingen zijn mogelijk wat voor jou:

De groepstrainingen bestaan uit twee lessen in een virtuele classroom, met maximaal 10 deelnemers. Na de lessen ontvang je gedurende twee weken individuele begeleiding. Je mag eenmaal per week hulp vragen of je content van feedback laten voorzien.

De groepstrainingen zijn een waardevolle aanvulling op de individuele training, maar natuurlijk ook los te volgen.

Meer informatie over de coaching sessies

De trainingsvideo’s kijk je wanneer het jou uitkomt. Er zit een inhoudsopgave bij. Zo bepaal je zelf welke onderdelen op jouw van toepassing zijn. Bekijk bijvoorbeeld het gedeelte over SEO teksten schrijven enkele malen achter elkaar, zodat je het ook echt begrijpt. En sla een onderwerp dat voor jou minder belangrijk is, gewoon over.

Voor de coachingsessie ontvang je een vragenlijst. Deze vul je in, zodat ik inzicht krijg in je vaardigheden, doelen, wensen of behoeften. Aan de hand hiervan vindt de individuele en persoonlijke sessie plaats.

Wat gaan we tijdens deze twee coaching sessies doen? Je gaat actief aan de slag met het bedenken van zoektermen voor je website, een SEO tekst schrijven of linkbuilden. Maar ook je social media accounts optimaliseren, of je misschien wel bij de juiste kanalen aanmelden.

Wil je meer weten over ChatGPT of Google Bard en hoe dit jou kan helpen? Maar ook wat hier de gevaren voor zijn? Dan bespreken we dat. Tijdens de sessies kunnen we ook samen een website audit uitvoeren, je concurrenten ontdekken of doelgroep in kaart brengen. Dit doe je onder begeleiding zodat je het op een later moment helemaal zelf kunt.

Tijdens de coaching sessies worden afbeeldingen, video’s of vensters gedeeld. Het is dus belangrijk dat je de sessie bij voorkeur via een desktop pc of laptop volgt. Via smartphone kan, maar houd er rekening mee dat je de informatie of realtime begeleiding mogelijk niet goed kunt zien.

Geen afleiding van andere deelnemers

Wanneer je voor de individuele training kiest ervaar je geen afleiding. Er zijn geen andere deelnemers aanwezig, de coachingsessie is alleen tussen jou en Bianca.

Doe je mee aan de groepstraining dan zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig. Zo heb je voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

Heb je nog moeite met het maken van een keuze?

  • Wil je effectieve strategieën implementeren die specifiek zijn afgestemd op de behoefte van jouw bedrijf: kies voor de individuele training.
  • Wil je diepgaande (algemene) kennis opdoen omtrent SEO schrijven, SEO tools, AI-taalmodellen, concurrenten of doelgroepen: kies voor een van de groepstrainingen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven