SEO en copywriting (cursus/opleiding)

Heb je moeite met het behalen van hoge posities in Google? Zit je uren op het bedenken van een onderwerp? SEO en copywriting zijn twee dingen die bij elkaar horen. Maar in de praktijk vaak moeilijk uitvoerbaar. Met de cursus of training leer je SEO schrijven als een Pro.

Leer alles wat je moet weten

SEO en copywriting, twee dingen die bij elkaar horen. Maar die ook weer heel verschillend zijn. Ze hebben namelijk twee verschillende doelen. SEO inhoud maak je om je ranglijst te verhogen. Oftewel met een webpagina hoger in Google en andere zoekmachines staan. Copywriting heeft als doel om je lezers naar een volgende stap te brengen. Je wil dat ze iets aankopen of een offerte aanvragen.

Copywriting is het vertalen van een verhaal. Op die manier breng je het publiek met je merk, product of dienst in contact. Maar je ziet, SEO en copywriting zorgt voor meer bezoekers op je website en meer klanten (omzet). Laten we dit in de praktijk passen!

Voor wie SEO en copywriting bedoeld is

Wil je SEO en copywriting samenvoegen? Dan is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Bij Online Marketing Pro heb je keuze uit verschillende cursussen en trainingen. Kijk je naar SEO copywriting dan zijn de volgende twee mogelijkheden zeer geschikt:

Inhoud van de cursus of training: zoektermen en een zoektermenonderzoek

SEO en copywriting gaat niet alleen over het vertellen van een verhaal. In eerste instantie moet je met de webpagina bovenaan de organische zoekresultaten verschijnen. Dan pas trek je de aandacht van het publiek. Het gevolg is dat er meer bezoekers op de website terechtkomen.

De cursus alsmede de training behandelt het onderwerp zoektermen. Je leert hoe je een zoektermenonderzoek uitvoert en elke tools hier het meest geschikt voor zijn. Ook leer je jouw creativiteit inzetten. Dat is belangrijk want 40% van de zoektermen vind je niet via een tool terug.

Het schrijven van online teksten

Hierna begint het echte werk: het schrijven van online teksten. Dat kan van alles zijn, van blogs tot een homepage en van een productomschrijving tot een how-to-artikel. Het begint met het bedenken van een goed onderwerp. Aan de hand van het zoektermenonderzoek heb je ook al wat ideeën omtrent onderwerpen gekregen. Maar dan nog ben je er niet, want het onderwerp moet jouw doelgroep aanspreken.

In de cursus Online Zichtbaarheid leer je meer over doelgroepen en hoe je die van jou in kaart brengt. Maar ook wat je online concurrenten zijn. Wil je dit soort zaken meenemen bij SEO en copywriting, kies dan voor de cursus van 6 weken.

Naast het bedenken van een onderwerp maak je een pakkende titel en schrijf je gebruiksvriendelijke inhoud. Wanneer je het goed doet vinkt deze inhoud alle vakjes voor zoekmachines aan.

Meer informatie over linkbuilding

Iedereen weet dat SEO en copywriting belangrijk zijn. Het zorgt voor gratis vermeldingen in zoekmachines. Bovendien maak je van je website een klantmagneet. De cursus of de training is daarom uitermate geschikt voor ondernemers die het zelf willen doen, maar ook voor tekstschrijvers en copywriters.

De cursus Online Zichtbaarheid gaat ook over linkbuilding. Dit is namelijk een van de drie pijlers van SEO. Er worden online heel wat backlinkpakketten verkocht. Vaak met hele slechte resultaten, waardoor je veel geld kwijt bent. Maar het ergste is dat dit je online autoriteit aantast.

Daarom is het belangrijk om voorzichtig met linkbuilding om te gaan. Het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel levert veel op. Hoe je dat doet, leer je tijdens de cursus. De training SEO Content Schrijven gaat niet over linkbuilding, houd hier rekening mee. Volg in dit geval een van de trainingen.

Zichtbaar zijn op social media

Wil je gratis jouw bedrijf of merk promoten? Dan zorg je dat je overal zichtbaar bent. Het internet is hier zeer geschikt voor, want het kost je nauwelijks iets. Zowel SEO als social media zijn gratis te gebruiken. Profiteer hier dan ook van!

Wanneer je de cursus Online Zichtbaarheid volgt dan leer je ook veel over social media. Bijvoorbeeld welke kanalen het beste bij jou passen. Waar je doelgroep actief is en hoe je met het publiek communiceert. Maar ook hoe je de interactie aangaat en ervoor zorgt dat het publiek je producten of diensten geweldig gaan vinden.

Je volgt de cursus of de training in een virtuele classroom. Dit doe je met een klein groepje deelnemers. De lessen zijn interactief, dit betekent dat je bij de lesstof betrokken wordt. Daarnaast heb je alle kans om vragen te stellen. De cursus Online Zichtbaarheid sluit je af met een privéles.

Hierna krijg je nog twee weken (training) tot vier weken (cursus) persoonlijke begeleiding. Bijvoorbeeld om je content te laten beoordelen. Maar ook om ergens hulp bij te krijgen.

SEO en copywriting: inschrijven

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus of training? Op de speciale pagina’s vind je alle informatie die je moet weten. Heb je nog steeds vragen dan mag je altijd contact opnemen. Stuur een e-mail of laat je telefoonnummer achter, dan ontvang je vrijblijvend een adviesgesprek.

Je betaalt geen inschrijfgeld, niet voor de cursus en ook niet voor de verschillende trainingen. Bovendien heb je een bedenktermijn van 14 dagen. Je mag de cursus of training in deze periode kosteloos afzeggen. Wil je misschien toch overstappen op een andere training? Neem contact op, samen bekijken we de mogelijkheden.

Over de kosten

Online Marketing Pro biedt cursussen en trainingen tegen voordelige prijzen aan. Dit is een bewuste keuze om iedereen toegang te geven tot educatie. Want juist voor startende en kleine ondernemers kan het lastig zijn om een betaalbare cursus of training te volgen.

De vermelde prijzen zijn exclusief btw. Je ontvangt een btw-factuur waarmee je de betaalde btw van de voorbelasting aftrekt.

Volg je na de cursus Online Zichtbaarheid een van de trainingen? Wanneer je dit binnen een jaar doet ontvang je 10% korting op een training naar keuze.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven