SEO copywriting, een cursus voor beginners

Schrijf je graag voor het internet? Of je nu ondernemer of (startende) tekstschrijver bent, de SEO copywriting cursus is iets voor jou. Leer in enkele weken SEO bloggen als een Pro. Verder leer je hoe een zoektermenonderzoek werkt, wat meta teksten zijn en hoe je content voor SEO optimaliseert.

Een introductie tot de essentie van SEO copywriting

SEO copywriting is het schrijven van inhoud (content). Hierbij houd je rekening met optimalisatie voor zoekmachines. Tegelijkertijd zorg je dat een tekst aantrekkelijk en relevant voor het publiek is. Het doel van SEO copywriting is het verbeteren van de positie in de zoekresultaten. Teksten moeten meer verkeer naar de website trekken.

Bij het schrijven van SEO teksten is het belangrijk om met zoekwoorden rekening te houden. Tijdens de cursus voor beginners ontdek je het belang van zoekwoorden. Maar ook hoe je deze in de titel, de kopjes, de eerste alinea en in de tekst verwerkt.

De cursus bespreekt waarom het belangrijk is dat de tekst nog steeds leesbaar en begrijpelijk blijft. Goede copywriting vraagt namelijk om een balans tussen SEO en leesbaarheid.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is geschikt voor beginnende SEO-copywriters en SEO tekstschrijvers. Maar ook voor ondernemers die online marketing zelf toe willen passen. Dankzij de cursus bespaar je op de kosten van marketingbureaus of help je klanten naar een betere online zichtbaarheid.

Zoektermenonderzoek: wat je tijdens de cursus leert

Tijdens de cursus SEO copywriting voor beginners leer je:

  • Hoe je zoekwoorden identificeert. Deze zoekwoorden moeten relevant zijn voor de website waar je voor schrijft.
  • Hoe je zoekwoordenonderzoek uitvoert.
  • Hoe je bepaalt welke zoekwoorden de  doelgroep gebruikt.

Tijdens de cursus ontdek je tools om woorden te analyseren. Je leert ook hoe je woorden op een effectieve manier gebruikt. Daarnaast zie je hoe je een concurrentieanalyse uitvoert. Je moet immers weten welke zoekwoorden jouw concurrenten gebruiken. Hier stem je jouw strategie op af.

Meta teksten: een handleiding voor beginners

De cursus voor beginners (SEO copywriting) behandelt verschillende aspecten van online marketing. Hierbij ligt de focus op SEO en social media. Dit betekent dat je ook lesstof krijgt over meta teksten.

Een meta beschrijving (meta tekst) is een korte samenvatting van de inhoud van een webpagina. Die samenvatting wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Met een meta beschrijving laat je de gebruiker zien wat hij van de webpagina kan verwachten.

Het is belangrijk om een effectieve meta beschrijving te maken. Dat leer je tijdens de cursus, maar hier heb je alvast wat voorbeelden:

  • Gebruik actieve en wervende taal om de aandacht van de gebruiker te betrekken
  • Verwerkt de belangrijkste zoekwoorden in de meta beschrijving

Andere tips ontvang je tijdens de SEO copywriting cursus. Zodat je straks een professional bent met het schrijven van meta teksten.

Het schrijven van effectieve koppen voor SEO

Tijdens de SEO copywriting cursus leer je hoe je effectieve koppen schrijft. Die trekken de aandacht van de lezer maar dragen ook bij aan optimalisatie. Hier enkele tips die je tijdens de cursus leert:

  • Maak aantrekkelijke koppen
  • Houd de koppen kort en krachtig
  • Wees consequent in de stijl

Meer weten? Je leert nog veel meer technieken tijdens de SEO copywriting cursus. Waardoor je meer verkeer naar jouw website trekt en de conversies en omzet verhoogt.

Leer hoe je content optimaliseert voor mobiel gebruik

Het optimaliseren van content voor mobiel gebruik is ontzettend belangrijk. Je moet weten dat steeds meer mensen het internet via een mobiel apparaat bezoeken. Tijdens de cursus leer je hoe je content voor mobiele gebruikers optimaliseert.

Enerzijds gaat het om een responsief design. Anderzijds om het verkleinen van afbeeldingen, het versnellen van de laadtijd en het scannable maken van content.

Kosten SEO copywritingcursus voor beginners

Wat leuk dat je erover denkt om de SEO copywriting cursus voor beginners te volgen. Je vraagt je vast af wat hier de kosten van zijn. Op de pagina Cursus Online Zichtbaarheid vind je meer informatie over de prijs. De genoemde kosten zijn inclusief btw. Na inschrijving ontvang je een btw-factuur, zodat je deze in je administratie opneemt (voor ondernemers).

Betaal de cursus in één keer of in twee termijnen. Voor aanvang van de eerste les betaal je de eerste termijn (of het gehele bedrag). Je betaalt, in tegenstelling tot veel andere aanbieders, bij Online Marketing Pro géén inschrijfgeld.

Schrijf je in en bepaal de startdatum

Wil je volgende week met de cursus SEO copywriting starten, over een maand of misschien volgend kwartaal? Je bepaalt zelf je startdatum. Hierbij heb je ook verschillende keuzemogelijkheden met betrekking tot de lestijden.

Misschien ben je overdag erg druk en vind je het prettiger om in de avonduren de cursus te volgen. Of doe je dit het liefst vroeg in de ochtend, zodat je de rest van de dag vrij hebt. Maar het kan ook dat je juist ‘s middags veel prettiger vindt.

Welke voorkeur je ook hebt, je gekozen lestijd geldt voor de eerste vijf lessen. Kies je bijvoorbeeld voor 13 uur, dan betekent dit dat de eerste vijf lessen om 13 uur plaatsvinden. De laatste les is een privéles. Deze plannen we apart in en kan desgewenst op een ander tijdstip plaatsvinden.

Heb je nog vragen over de cursus Online Zichtbaarheid? Via het inschrijfformulier heb je de mogelijkheid om te bellen en al je vragen te stellen. Zonder dat je ergens aan vastzit.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven