Schrijven voor het web: cursus

Goede SEO teksten leren schrijven doe je niet zomaar. Je teksten moeten goed vindbaar zijn. Zonder gebruik te maken van de verkeerde technieken. Er zijn wel een aantal trucjes die je helpen bij beter leren schrijven voor het web. Volg de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus helpt je om te schrijven als een Pro.

Geoptimaliseerd voor Google

Heb je een eigen website? Dan is het belangrijk dat deze is geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent niet dat je kunstmatig zoektermen in een tekst verwerkt. En ook niet dat jij je met spamachtige linkbuilding bezighoudt.

Voor Google optimaliseren betekent dat je rekening houdt met je bezoekers. Ze moeten goed hun weg op je website vinden (navigatie/menu). Maar het is ook belangrijk dat de inhoud aansluit bij hun zoekintenties.

Schrijven voor het web houdt dus in dat je je bezighoudt met de inhoud van webteksten. Of dit nu voor je eigen website of die van opdrachtgevers is. De cursus Online Zichtbaarheid behandelt verschillende onderdelen van SEO. Daar hoort ook het schrijven van artikelen en blogs bij. Deze artikelen optimaliseer je voor bezoekers en hiermee dus ook voor Google. Zo leer je hoe je een website hoger in Google krijgt.

Lekker leesbare teksten schrijven

Het gaat niet alleen om geoptimaliseerde teksten voor Google. Je doet het in eerste instantie voor de lezer of bezoeker. Daarom is het belangrijk dat de teksten goed leesbaar zijn. Maar ook dat ze informeren, inspireren en/of amuseren.

Van dit soort teksten worden bezoekers blij. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om je content te delen. Dat is weer goed voor je SEO-score!

Naast teksten voor het web leer je ook teksten voor social media schrijven. Want op social media moet je net zo zichtbaar zijn.

Wat je leert tijdens de cursus schrijven voor het web

Schrijven voor het web kan soms moeilijk zijn. Je weet niet welke zoektermen je moet gebruiken. En hoe je ze in een tekst verwerkt. Zijn teksten lekker leesbaar of ziet Google ze als spam?

De cursus Schrijven voor het web gaat over online zichtbaarheid. Dit leer je allemaal tijdens de cursus:

  • Concurrentieanalyse
  • Zoektermenonderzoek
  • Slim met zoektermen omgaan
  • SEO-blogs schrijven
  • Artikelen schrijven die hoog in Google scoren

Omdat de cursus Online Zichtbaarheid voor een groot deel over SEO gaat, leer je hier nog veel meer over. Bijvoorbeeld wat linkbuilding is, hoe je dit toepast en wat hier de gevaren van zijn. Maar ook hoe het met technische optimalisatie van een website zit. Daarnaast wordt social media behandeld.

In minder dan twee maanden ben jij een professional

Hoe lang duurt het om te leren schrijven voor het web? Dat hangt van het type cursus af. Bij sommige opleidingen ben je maanden bezig, andere aanbieders stomen je in 1 dag klaar. Beide situaties kunnen flink wat nadelen hebben. Wanneer de cursus te lang duurt raak je de focus kwijt. In zeer korte cursus kan niet diep op schrijven voor het web ingaan. Hierdoor mis je belangrijke informatie.

Ik heb er bewust voor gekozen om de duur van de cursus op 6 weken te houden. Hierbij volg je één keer per week een virtuele klassikale les (online dus). Voor mensen die de cursus sneller willen volgen is het mogelijk om dit in drie weken te voltooien. Je volgt dan twee keer per week een les. Zo kom je ook aan 6 lessen.

Na de cursus krijg je gedurende vier weken begeleiding. Je laat je blogs en social media posts beoordelen. Zo weet je of je de juiste vaardigheden hebt aangeleerd.

Eindelijk communiceren met de juiste doelgroepen

Wat kun je na de cursus? Je bent in staat om op de juiste manier met de doelgroep te communiceren. Ook weet je wat je doelgroep is, want daar begint het allemaal mee. Je doelgroep wordt enthousiast van de content die je deelt. Maar dat niet alleen, je bouwt naamsbekendheid op. En wekt meer vertrouwen.

Communiceren doe je niet alleen via de e-mail. Maar vooral via sociale media en je website. Dat is waar de cursus zich op richt.

Heb je tijdens de cursus vragen? Omdat de lessen live zijn heb je interactie. Niet alleen met mij (je docent) maar ook met andere cursisten. Je leert van de vragen van cursisten en geeft zelf ook input. Misschien bouw je tijdens de cursus een nieuw netwerk van vakgenoten op!

Schrijven voor het web: gratis inschrijven

Wil je leren schrijven voor het web? Bekijk meer informatie over de cursus Online Zichtbaarheid. De vermelde prijs is inclusief btw. Ben je ondernemer dan ontvang je een btw-factuur die geschikt is voor je administratie.

Bij Online Marketing Pro betaal je nooit inschrijfgeld. Zelfs na inschrijving heb je de mogelijkheid om dit kosteloos ongedaan te maken. Je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Maar je kunt tot 7 dagen voor aanvang van de cursus nog steeds afzeggen.

De startdatum van de cursus is op een moment dat het jou het beste uitkomt. Je hebt keuze uit verschillende startdata. Geef de gewenste datum door, dan kijken we samen wanneer je begint.

De lessen zijn altijd op hetzelfde tijdstip. Wil je bijvoorbeeld een les om 13 uur volgen, dan zal de volgende les ook om 13 uur plaatsvinden. Je hebt de mogelijkheid om ‘s morgens, ‘s middags en zelfs ‘s avonds je lessen te volgen. Wel moet je er rekening mee houden dat sommige tijdstippen erg populair zijn. Hierdoor kan het dat je startdatum later plaatsvindt dan je zou willen.

Meld je vandaag nog aan

Direct beginnen met schrijven voor het? Meld je dan vandaag nog aan. Al na de tweede les ben je in staat om je eerste content voor het te schrijven. Tijdens gedeelde les leer je vaardigheden ontwikkelen die je in de toekomst nodig hebt. In de vierde les ook, maar dan gericht op een andere vorm van online marketing.

De laatste les individuele les (privéles). Tijdens deze les bekijk je hoe je de kennis in de praktijk toe wil passen. De één schrijft voor zijn eigen website, de ander maakt social media posts voor een opdrachtgever. Terwijl een derde juist klanten via Google of Facebook binnen wil halen. Daarom wordt de laatste les geheel op jouw situatie afgestemd. Leren schrijven als een Pro. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven