Schrijf jezelf hoger in Google: SEO-cursus

Wil je hoger in Google? Haal het beste uit je creativiteit met de cursus SEO & social media. Schrijf jezelf hoger in Google en blijf concurrenten voor. De cursus is geschikt voor beginners, startende ondernemers maar ook voor iedereen die al wat kennis omtrent SEO heeft.

Waarom hoger in Google komen zo moeilijk is

Hoe kom ik hoger in Google te staan? Allereerst is het belangrijk om te bekijken waarom dit nodig is. Dit heeft allemaal met het klikpercentage van de zoekresultaten in Google te maken.

De eerste positie heeft een gemiddeld klikpercentage tussen de 28% en 55%. Dit is mede afhankelijk van de zoekopdracht.

Voor de tweede positie ligt het klikpercentage tussen de 11% en 18%. Dit is een stuk minder maar nog steeds hartstikke interessant.

Hierna gaat het snel bergafwaarts. De 10e positie ontvangt gemiddeld 2% van de gebruikers. Toch moet je ook zoiets niet verwaarlozen. Wanneer er dagelijks 1000 keer een zoekopdracht wordt ingevoerd en je staat op positie 10 (klikpercentage van 2%) dan levert dit je nog steeds 20 bezoekers per dag op.

Het klinkt allemaal heel eenvoudig, maar helaas is hoger komen in Google vrij moeilijk. Bijvoorbeeld omdat er veel concurrentie is voor de zoektermen waarop je wilt ranken. Daarnaast krijg je met het voortdurend bijgewerkte algoritme van Google te maken.

Wat je tijdens de SEO-cursus leert

Een SEO cursus helpt om hoger in Google te komen. Wil je hoger scoren dan is het belangrijk om relevante en kwalitatieve inhoud te schrijven. Dit begint allemaal met het vinden van de juiste zoekwoorden. Dit is onmisbaar voor SEO. Je leert niet alleen gebruik te maken van de standaard SEO tools, maar ook hoe je op een slimme manier de beste zoektermen vindt.

Daarnaast leer je SEO schrijven. Dat is niet alleen het verwerken van zoektermen in een tekst maar ook het optimaliseren van de titel, metabeschrijvingen, interne links en nog veel meer.

De cursus omvat ook een gedeelte over linkbuilding en technische SEO. Simpelweg omdat je hier tijdens het schrijven van je teksten mee te maken krijgt.

Doelgroep: is deze cursus iets voor jou?

Schrijf jezelf hoger in Google met de SEO cursus. Deze cursus is geschikt voor:

DoelgroepReden voor deelname aan SEO-cursus
Website-eigenarenBegrijpen van basisbeginselen SEO, hoger scoren in zoekresultaten
MarketeersVergroten online zichtbaarheid bedrijf, inzicht in SEO-technieken
Freelancers/ZZP’ersVerbeteren van kennis en vaardigheden op gebied van SEO

De cursus is uitermate geschikt voor beginners (mensen die niet veel kennis omtrent SEO hebben). Maar er zijn ook ervaren tekstschrijvers en marketeers die zich in de mestlesstofstof verdiepen. SEO blijft continu veranderen. Het is belangrijk om van deze veranderingen op de hoogte te blijven.

Daarnaast kan de cursus helpen om andere inzichten te krijgen. Vaak blijf je te lang in je eigen ideeën en opvattingen hangen. Waardoor SEO niet meer effectief is.

SEO en sociale media met elkaar combineren

Het combineren van SEO en sociale media is een goede manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Je bereikt je doelgroep en brengt de boodschap over. Veel tekstschrijvers en marketeers vergeten om SEO en social media met elkaar te combineren. Terwijl deze twee elkaar heel goed versterken.

Denk maar eens aan het promoten van je content op social media. Hierdoor zien meer mensen wat je geschreven hebt. Ze delen en linken ernaar, wat weer een positieve invloed op je SEO ranking heeft.

Social media is niks anders dan een soort zoekmachine, maar dan met een visuele insteek. Door zoekwoorden in social media posts te gebruiken zorg je ervoor dat mensen ze beter vinden. Maar je moet ervoor waken dat je posts er niet als spam uit gaan zien.

In de cursus leer je nog veel meer over het combineren van SEO en social media. Natuurlijk inclusief praktijkvoorbeelden.

Wat je over de trainingsduur moet weten

De meeste SEO cursussen duren slechts één dag. Dit is veel te kort, in enkele uren tijd kun je niet alles omtrent zoekmachine optimalisatie leren. Ik heb er ruim 25 jaar over gedaan om mezelf tot dit niveau te krijgen. Dan is het ook nodig om meer tijd te nemen om jou de juiste vaardigheden aan te leren.

Natuurlijk duurt de cursus geen 25 jaar! In 6 weken tijd word je klaargestoomd voor je SEO-avontuur. Het is ook mogelijk om voor de versnelde versie te kiezen. Je volgt dan twee lessen per week. Alle lessen zijn online en klassikaal (virtuele classroom). Alleen de laatste les betreft een privéles.

Begeleiding na de SEO cursus

Je hebt de SEO cursus gevolgd. En dan? Bij veel aanbieders sta je er na de cursus alleen voor. Niet wetende of je de juiste vaardigheden hebt aangeleerd. Dus begin je met het schrijven van blogs en teksten. Uiteindelijk merk je dat je niet hoger in Google scoort. Hoe kan dat toch?

Misschien ben je een gedeelte van de lesstof vergeten. Of heb je de verkeerde vaardigheden ontwikkeld. Tijdens de laatste privéles kijken we naar je vaardigheden en hoe je deze in jouw situatie in de praktijk toepast. Na de cursus ontvang je nog eens 4 weken begeleiding.

Wat houdt deze begeleiding precies in? Misschien heb je blog geschreven en twijfel je of deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Laat de blog door Online Marketing Pro nakijken. Je ontvangt feedback waardoor je jouw blogs verbeterd.

Heb je enkele social media posts gemaakt? Laat deze ook nakijken. Samen kijken we naar de doelstelling van je content en of dit bij de doelgroep past. Maar ook of het voldoende aandacht trekt.

De begeleiding gedurende vier weken zit bij de prijs inbegrepen. Hier betaal je niets extra’s voor!

Schrijf jezelf hoger in Google en start vandaag nog

Wil jij middels content hoger in Google staan? Vind je het tof om de aandacht op social media te trekken? Volg dan de cursus Online Zichtbaarheid. Speciaal op jou afgestemd. Op de speciale pagina vind je meer informatie omtrent de inhoud, de prijs en nog veel meer.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven