Opleiding SEO specialist

Met de opleiding SEO specialist zorg je ervoor dat jouw website of die van klanten beter vindbaar wordt. Het is belangrijk dat je die tijd met het internet en marketing hebt. Daarnaast werk je aan je kennis en vaardigheden. Interesse in deze opleiding? Hieronder lees je meer over de inhoud en de mogelijkheden.

Geen officiële opleiding SEO specialist

Het beroep SEO-specialist is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich zoekmachine specialist mag noemen. Er zijn geen diploma’s of andere kwalificaties vereist. Omdat dit beroep een beetje een vreemde eend in de bijt is, bestaat er geen officiële of specifieke opleiding SEO specialist.

Wel is het mogelijk om een SEO cursus of training te volgen. Bij Online Marketing Pro volg je een training die je helpt bij het vindbaar maken van websites.

Individuele training SEO & Social Media

Zoek je een opleiding SEO specialist? Ga dan voor de individuele training SEO & Social Media. Dit is een basistraining voor iedereen die zich met de gratis aspecten van online marketing bezig wil houden. Dit houdt niet alleen zoekmachine optimalisatie in, maar ook social media.

Dus eigenlijk alles wat met gratis online zichtbaarheid te maken heeft. Zodat je niet hoeft te adverteren en een hoop kosten bespaart. Wist je dat adverteren, bijvoorbeeld in Google, ideaal is om op korte termijn verkeer naar je website te leiden? Terwijl SEO de online aanwezigheid van je bedrijf op de lange termijn verbetert.

Met een goede SEO strategie haal je meer winst uit zoekmachine optimalisatie. Bovendien werkt dit kostenbesparend. Hier helpt de training je bij, maar ook om meer succes met social media te boeken. Deze training is geschikt voor beginners, en bestaat uit 2 trainingsvideo’s + 2 individuele coaching sessies. Met nog eens twee weken extra begeleiding.

Training SEO Content Schrijven

Het is best vreemd om te zien dat maar weinig marketeers SEO content kunnen schrijven. Meestal stuurt een marketeer een SEO tekstschrijver aan, en doet zelf aan linkbuilding. Dat is toch gek, dat meer dan 80% van de marketeers niet zelf kunnen schrijven?

Eigenlijk heb je een complete opleiding SEO specialist nodig. Maar die is er niet. Daarom moet je terugvallen op verschillende trainingen. Het voordeel van een training is dat je over één specifiek onderwerp leert.

Wat je als SEO-specialist nodig hebt is content kunnen schrijven. Natuurlijk hoef je niet alle content zelf te maken, maar het is wel handig wanneer je weet hoe dit moet. Volg daarom de training SEO Content Schrijven. Deze training bestaat uit 2 lessen in een virtuele classroom, van elk ongeveer anderhalf uur. Hierna krijg je nog eens gedurende 2 weken extra ondersteuning.


Wist je dat je als deelnemer aan de training onbeperkt toegang krijgt tot exclusieve onderzoeken en blogs van Online Marketing Pro?

Training SEO Tools

Als SEO marketeer werk je altijd met verschillende SEO tools. Vaak is het lastig om de juiste tools te vinden eens je keuze hangt van verschillende factoren af, zoals je budget en persoonlijke voorkeuren. Welke marketingdiensten aanbiedt.

Online Marketing Pro heeft een geweldige training voor jou ontwikkeld: de training SEO Tools. In deze training, bestaande uit 2 lessen, maak je kennis met de vijf meest gebruikte tools. Daarnaast krijg je ruim 25 andere tools aangereikt, alles om van je marketingactiviteiten een succes te maken.


Heb je eerder de individuele training SEO & Social Media gevolgd? Dan ontvang je maar liefst 10% korting op een van de groepstrainingen.

Social media content

Als SEO specialist moet je eigenlijk meer over marketing weten, dan alleen zoekmachine optimalisatie. Je wil klanten immers op verschillende manieren bedienen. Daarom is het handig om je te verdiepen in de werking van social media. Je moet weten welke kanalen er zijn, de doelgroepen die hierbij horen en hoe je de juiste content maakt. Maar ook hoe het met betrokkenheid en interacties zit.

Dit soort dingen leer je in de individuele training SEO & Social Media. Ben je specifiek geïnteresseerd en sociaal Media Content maken, volg dan de gelijknamige training. Deze training bestaat net als veel andere trainingen uit twee lessen en een virtuele classroom, met twee weken lang extra begeleiding.

Bekijk het complete aanbod cursussen en trainingen, via het menu bereikbaar.

Wat moet ik allemaal kunnen als SEO specialist?

Als SEO-specialist moet over een aantal vaardigheden beschikken. Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe het met concurrenten aan doelgroepen zit, en hoe je deze in kaart brengt. Aan de hand hiervan bepaal je via welke kanalen je met de doelgroep gaat communiceren. Hierbij houd je activiteiten en vorderingen van concurrenten goed in de gaten.

Je moet als SEO-specialist dus goed kunnen meten en analyseren. Daarnaast moet je in staat zijn om zoektermen onderzoeken uit te voeren, net als het schrijven van SEO teksten. Ook moet je technische problemen monitoren en hier eventueel advies over geven. Als laatste is het belangrijk om de prestaties van websites te analyseren en de marketingstrategie hierop aan te passen.

Voor een SEO specialist is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO ontwikkelen. Dit geldt natuurlijk ook voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media.

De meeste SEO specialisten houden zich alleen met ontwikkelingen binnen Google bezig. Maar het is net zo belangrijk om je ook op Bing een andere zoekmachines te richten. Daarnaast moet je rekening houden met AI-taalmodellen, die een gedeelte van de zoekopdrachten voor rekening gaan nemen.

Andere vaardigheden die je nodig hebt: aanpassingsvermogen, inzicht, creativiteit, ambitie, besluitvaardigheid en goed kunnen plannen en organiseren. Ook moet je flexibel zijn en om kunnen gaan met veranderingen.

Vraag meer informatie aan

Is de individuele training SEO & Social Media of een van de groepstrainingen iets voor jou? Dat hangt helemaal van je huidige kennis en vaardigheden af. Wanneer je twijfelt is er veel te hoog om even contact op te nemen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in, of bel of mail naar Online Marketing Pro.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven