Online succes gids

Succes op het internet behalen, het is voor iedereen mogelijk. Inmiddels zijn miljoenen bedrijven online actief. Ook voor particulieren biedt het internet leuke verdienmodellen. Geld verdienen met een website of webshop? Met jou eigen samengestelde online succes gids maak je een goede start.

Waarschuwing: wees voorzichtig voor affiliate marketeers

Er gaan op het internet veel verhalen rond over affiliate marketeers. Ze verleiden mensen om geld te verdienen op het internet. Hierbij moeten ze een cursus of een e-book aan kopen. Vaak worden mensen verleid met uitspraken als ‘hoe ik met enkele uren werk per dag minimaal 10K per maand verdien’, of in soortgelijke taal.

Helaas kunnen dit soort goeroes hun inkomsten niet bewijzen. Je moet ze dus op hun blauwe ogen geloven. En dat is iets dat je op het internet nooit moet doen!

Worden er twijfelachtige marketingtechnieken gebruikt om jou iets aan te smeren? Vertrouw op je eigen intuïtie. Snel geld verdienen via het internet bestaat niet. Het is altijd een kwestie van hard werken en net iets slimmer dan je concurrent in zijn.

De online succes gids

Hoe kun je online succes behalen? Dit kan op verschillende manieren:

  • Een eigen bedrijf runnen (online of offline)
  • Met een website passief inkomen verdienen
  • Via social media geld verdienen

Verder zijn er een aantal methoden waarbij je een investering doet, maar succes is hierbij niet gegarandeerd.

Laten we aan de slag gaan met je website of social media. Of dit nu bedrijfsmatig of particulier is. Hieronder vind je meer over de online succes gids.

Zichtbaar op het internet

Voor bedrijven is het belangrijk om online zichtbaar te zijn. Dit betekent een website lanceren en zorgen dat deze hoog in de organische zoekresultaten staat. Maar ook goed aanwezig zijn op social media.

Wie een passief inkomen middels affiliate marketing verdient, of als blogger, vlogger of influencer, moet ook aandacht aan de website en/of social media besteden.

Goeroes leren je alleen hoe je middels affiliate marketing geld verdient. Dit is niks anders dan het promoten van merken, producten of diensten. Maar hoe je meer verkeer naar je website of social media-account trekt, dat wordt helaas niet uitgelegd.

Of je nu ondernemer of particulier bent, de kans is groot dat je voor je inkomsten afhankelijk bent van je website of social media kanalen. Daarom is het goed om deze zichtbaar en vindbaar te maken. Want zonder bezoekers of volgers genereer je geen omzet of inkomsten.

Cursussen en trainingen

Geïnteresseerd in de online succes gids? Die start jezelf samen, want iedereen heeft weer andere ideeën, wensen en behoeftes. Maak een goede start met het zichtbaar maken van je website. Met een hoge positie in Google trek je dagelijks wat wel 1000 bezoekers extra per dag. Een en ander is afhankelijk van de branche of niche, hoe goed je met SEO bent en hoe sterk concurrenten zijn.

SEO is belangrijk om je website hoog in Google en andere zoekmachines te krijgen. Bedenk dat een toppositie in Google ontzettend veel organisch verkeer oplevert. En het is nog gratis ook! Hiermee bespaar je honderden euro’s aan advertentiekosten, elke maand weer.

Koppel je website aan meerdere social mediakanalen. Ideaal om onder de aandacht van het publiek te komen. Ook het gebruik van social media is geheel gratis. Natuurlijk kun je op social media adverteren maar met de juiste strategie is dit helemaal niet nodig.

Onderstaande cursussen of trainingen zijn zeer geschikt als online succes gids:

Ana staan er nog een aantal andere trainingen dat je beschikking. Alle cursussen en trainingen volg je in een virtuele classroom. Hierdoor heb je direct contact met de docent, is er interactie aanwezig, kun je vragen stellen en krijg je de meest duidelijke uitleg.

Cursus Online Zichtbaarheid

Laten we beginnen met de cursus Online Zichtbaarheid. Deze maakt onderdeel uit van jouw online succes gids. Deze cursus bestaat uit zes lessen in een virtuele classroom. Deze cursus is geschikt voor iedereen die niet veel kennis heeft omtrent SEO en social media. Je leert over concurrenten en doelgroepen, SEO-content, technische optimalisatie van je website, linkbuilding en de psychologie achter social media.

De eerste vijf lessen volg je samen met andere deelnemers. De zesde les is privé, deze les wordt besteed aan jouw bedrijf, situatie of toekomstplannen. De lesstof wordt nog eens doorgenomen en afgestemd op jouw situatie.

Hierna ontvang je nog eens vier weken lang extra begeleiding. Wekelijks mag je hulp vragen bij iets om je website online zichtbaar te maken. Of wanneer het op je aanwezigheid op social media aankomt. Denk hierbij aan hulp bij een SEO-tool, een blogpost laten voorzien van feedback of brainstormen omtrent een social media post.

Maak gebruik van deze extra begeleiding, want hiermee verbeter je jouw vaardigheden.

Training SEO Content Schrijven of Social Media Content

Breid je online succes gids uit met een van de volgende trainingen:

  • SEO Content Schrijven: leer hoe je de beste blogs, artikelen en teksten voor je website schrijft. Hierbij houd je rekening met de SEO richtlijnen.
  • Social Media Content: creëer social media posts waarmee je opvalt of die in de smaak bij jouw doelgroep valt.

Deze trainingen zijn geschikt voor iedereen die de cursus Online Zichtbaarheid heeft gevolgd. Uiteraard zijn een of meerdere trainingen ook los te volgen, een vooropleiding is niet vereist. Houd er wel rekening mee dat deze trainingen iets moeilijker zijn dan de cursus Online Zichtbaarheid.

Nog meer trainingen

In de hoofdcursus krijg je een aantal SEO tools aangereikt, zodat je weet welke tools handig zijn om je website te optimaliseren. Sommige tools zijn bedoeld voor een concurrentieonderzoek of doelgroepanalyse. Wil je meer weten over de vijf meest populaire SEO-tools, bijvoorbeeld welke functionaliteiten ze hebben en hoe ze werken? Volg dan de training SEO Tools.

Andere trainingen die prima bij jouw online succes gids passen zijn de training Online Concurrenten en de training Doelgroepen. De trainingen duren 1 tot 2 lessen in een virtuele classroom met twee weken extra begeleiding.

Twijfel je of een cursus of training bij jouw online succes gids past? Of weet je niet wat je moet kiezen? Stuur een mail en ontvang binnen 48 uur antwoord. Of laat je telefoonnummer achter, dan ontvang je een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven