Online cursus social media

Hoe werk je met social media en haal je hier het beste voor je bedrijf uit? De online cursus social media leert je alles over de inzet van verschillende sociale kanalen. Je houdt je bezig met gratis online marketing zoals social media en zoekmachine optimalisatie. Leer waar je jouw doelgroep tegenkomt, hoe je ze aanspreekt en interesse voor je product of dienst opwekt.

De uitgebreide social media cursus, van beginner tot gevorderd

Klaar om met je bedrijf viraal te gaan? Benut de kracht van social media. Met de online cursus social media maak je kennis met de verschillende kanalen waaronder Facebook, Twitter, Instagram en andere populaire kanalen.

Leer welk kanaal het meest geschikt is voor jou en je bedrijf. Maar ook hoe je meer geïnteresseerde volgers krijgt, hoe je jouw bedrijf promoot en nieuwe klanten aantrekt. En hoe je de verkoop stimuleert.

Wat levert deze cursus je op?

De online cursus social media brengt je van een sociale nul naar een sociale held. Je leert de basis van sociale media en vaardigheden die je echt nodig hebt. Je wordt je bewust van delen van social media waar je eerder geen notie van had.

Na het volgen van de online cursus ben je in staat om een social mediastrategie op te zetten, je aan contentmarketing te houden en een klantenservice via social media op te zetten. Je weet ook alles over social media voor PR en het maken van de juiste content.

Een stroom nieuwe klanten

Hoe geweldig is dat, via social media nieuwe klanten aantrekken! Verschillende kanalen hebben zich hierin bewezen. Via social media bouw je naamsbekendheid op. Ook leid je meer verkeer naar je website.

Maar dat is nog niet alles, want de online cursus social media gaat ook over SEO. Via bewezen SEO-technieken en een aantal simpele trucjes ontvang je tot wel duizenden bezoekers per maand extra. Dit alles met behulp van eenvoudig te volgen blauwdrukken.

Concurrenten en doelgroepen

De cursus Online Zichtbaarheid is de meest uitgebreide cursus over SEO & social media. Er wordt een hele les besteed aan concurrenten en doelgroepen. Dit is belangrijk want voordat je content maakt moet je weten wie je concurrenten zijn. Daarom leer je hoe je een concurrentenonderzoek uitvoert.

Vervolgens is het belangrijk om de doelgroep te bepalen. Je moet immers weten voor wie je social media posts maakt. Maar ook voor wie je blogs of teksten voor je website schrijft. Dus gaan we aan de slag met een doelgroepanalyse.

Wanneer je het concurrentieonderzoek en de doelgroepanalyse onder de knie hebt, gaan we verder naar SEO en social media.

Effectieve strategieën

Bianca heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de online marketing. Door de jaren heen is er veel kennis en ervaring omtrent zoekmachine optimalisatie en social media opgebouwd. Na 25 jaar was het tijd om effectieve strategieën en geheime technieken naar buiten te brengen. Dit is alleen beschikbaar voor cursisten!

Onafhankelijk van marketingbureaus

Het doel van de online cursus is jou onafhankelijk maken van marketingbureaus. Iedereen weet dat het inschakelen van een marketingbureau vrij duur is. Bovendien weet je niet wie je op het internet kunt vertrouwen. Is die SEO-garantie levenslang, kennen ze echt het geheim van Google en waarom moet ik € 800 per maand betalen? Allemaal vragen waar je mee rondloopt wanneer je met een marketingbureau samenwerkt.

De cursus maakt je volledig onafhankelijk van online marketeers. Je bent na het volgen van de cursus tot het volgende in staat:

 • Je concurrenten en doelgroep in kaart brengen
 • Een zoektermenonderzoek uitvoeren
 • Teksten, blogs en artikelen voor je website te maken
 • Afbeeldingen en video’s optimaliseren
 • Gratis linkbuilden
 • De juiste social mediakanalen kiezen
 • Social mediaprofielen optimaliseren
 • De juiste social media content maken
 • Interactie met het publiek stimuleren
 • Het publiek aanzetten tot actie

Samenstelling van de cursus

Je zoekt naar een goede online cursus social media? Schrijf je in voor de cursus Online Zichtbaarheid. Nog nooit was de cursus voor online (beginnende/ervaren) ondernemers zo compleet.

Deze cursus omvat:

 • 5 lessen in een virtuele classroom (maximaal 10 deelnemers)
 • 1 privéles, afgestemd op jouw situatie
 • Vier weken lang persoonlijke begeleiding
 • Na elke les een digitale samenvatting + opdrachten
 • Levenslang toegang tot exclusieve artikelen en onderzoeken
 • Certificaat van deelname

Voor wie is deze cursus geschikt?

De online cursus over social media en SEO is geschikt voor ondernemers die niet afhankelijk willen zijn van een marketingbureau. Je bespaart dankzij deze cursus honderden tot wel duizenden euro’s per maand!

De inhoud van de cursus is in het Nederlands en wordt heel begrijpelijk uitgelegd. Je hebt alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Tussendoor kun je altijd via de e-mail je vraag stellen. Je merkt al snel dat SEO en social media helemaal niet ‘eng’ zijn.

Voor de cursus melden zich ook (beginnende) tekstschrijvers, social media beheerders en marketeers aan. De cursus richt zich op SEO & social media, en is hiermee geschikt voor iedereen die hier interesse in heeft.

OMP- certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je nog eens gedurende vier weken persoonlijke begeleiding. Wat houdt dit precies in? Je gaat zelf met SEO en social media aan de slag. Dit betekent dat je ook blogs of social media posts schrijft. Die kun je gedurende die vier weken laten voorzien van feedback. Zo weet je of je op de goede weg zit, of dat je misschien toch nog iets aan moet passen.

Misschien heb je andere vragen over SEO zoals linkbuilding, je website bij Google aanmelden of andere zaken. Stel je vraag via de e-mail en krijg hier antwoord op. Ook wanneer het over social media, een concurrentieonderzoek of je doelgroep gaat.

De cursus sluit je af met een OMP- certificaat. Dit is een certificaat van deelname en toont aan dat je alle lessen gevolgd hebt.

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in en ontdek wanneer je kan starten. Je wordt zo snel mogelijk ingedeeld. Wil je op een later moment met de cursus beginnen? Geen probleem, geef de gewenste startdatum door. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Inschrijven is gratis: je betaalt alleen lesgeld. Er worden dus geen inschrijfkosten in rekening gebracht.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven