Ondernemers vaardigheden testen

Ben je een geboren ondernemer of moet je jezelf nog veel aanleren? De juiste ondernemersvaardigheden bepalen of je bedrijf succesvol wordt. Aan alleen enthousiasme heb je niet genoeg. Test je ondernemersvaardigheden tijdens een gesprek van maximaal 30 minuten.


  • Inzicht in de reden waarom je wilt ondernemen
  • Ontdek over welke ondernemersvaardigheden je beschikt
  • Test welk type ondernemer je bent

Waarom je vaardigheden testen?

“Kan ik ondernemer worden of ben ik op dit moment wel zo goed?” Dit is een vraag die bij starters én doorgewinterde ondernemers vaak door het hoofd speelt. Aan enthousiasme ontbreekt het niet en je hebt bepaalde doelen voor ogen.

Het kan echter lastig zijn om deze doelen te bereiken. Een succesvolle ondernemer beschikt niet alleen over de juiste kwaliteiten maar ook over verschillende ondernemersvaardigheden. Het is altijd goed om je ondernemersvaardigheden te testen. Zo kun je beter je zwakke punten bijsturen en de gewenste ondernemerseigenschappen ontwikkelen.

Wat leer je van de test?

  • Of je passie voor je product of dienst voelt
  • Hoe het met doorzettingsvermogen zit
  • Inzicht of je risico’s durft te nemen
  • Wie je bent en wat je kunt
  • Je zwakke punten herkennen

Dankzij de test kijk je kritisch naar jezelf. Je ontdekt of je een geboren ondernemer bent en wat je beste eigenschappen zijn. Maar ook aan welke vaardigheden je nog moet werken.

Een real life test

Online vind je veel tools om je ondernemersvaardigheden te testen. Helaas zijn deze tools niet afgestemd op jouw ideeën, wie je bent en wat je doet. Een real life test houdt in dat je het gesprek met een ervaren ondernemerscoach aangaat. Tijdens het gesprek brengt de coach in kaart over welke eigenschappen en vaardigheden beschikt.

Ook je zwakke punten worden besproken. Bedenk dat je als ondernemer een duizendpoot bent en het leiderschap aan moet kunnen. Juist daarom is het goed om te kijken welke ondernemersvaardigheden je kunt ontwikkelen.

Dit levert het op

Je kunt nog zoveel ideeën en plannen hebben, het is belangrijk om realistisch te blijven. Het bepalen van je ondernemersvaardigheden helpt je bij het opstellen van toekomstplannen en doelstellingen. Je ontdekt hoe je met financieel verlies of problemen omgaat, waar je met je bedrijf over vijf jaar wil staan en welk type ondernemer je bent.

Een ondernemersvaardigheden test geeft je de juiste inzichten in jou als persoon, zodat je sterker in het ondernemersleven staat. De test is eenmalig, maar je hebt altijd de mogelijkheid om hierna nog voor coaching te kiezen.

Doe de test

Je ondernemersvaardigheden testen is niet alleen voor startups. Veel bestaande ondernemers twijfelen of ze de juiste koers varen. Het is nooit te laat om te achterhalen over welke kwaliteiten en vaardigheden je beschikt.

We voeren de test middels videobellen (Microsoft Teams) of telefonisch uit. Hierbij krijg je een aantal vragen voorgeschoteld, waar je zo eerlijk mogelijk antwoord op geeft. Dankzij de 1-op-1 test komen we tot de beste inzichten. De uitslag van de test wordt direct met je besproken. De test duurt, inclusief het bespreken van de uitslag, ongeveer 30 minuten.

Je vaardigheden als ondernemer testen? Neem contact op.

Schuiven naar boven