Internet succes: boost je online bedrijf of inkomen

Kun je met internet succes hebben? Ja, alleen al in Nederland zijn duizenden ondernemers dankzij het internet zeer succesvol geworden. Denk maar eens aan aanbieders van digitale diensten zoals Videoland en e-boekhouden. Maar zelfs wanneer je producten of offline diensten aanbiedt, of als affiliate marketeer werkt, brengt het internet je succes. Daar moet je wel iets voor doen.

Werk aan je online zichtbaarheid

Voor bedrijven is het heel belangrijk om online zichtbaar en ook vindbaar te zijn. Dit geldt ook wanneer je inkomen afhankelijk is van het internet. Bijvoorbeeld voor affiliate websites, influencers en vloggers.

Het lijkt zo eenvoudig: je gooit een website online en je bent zichtbaar. Nog even een sociale media-account aanmaken en je hebt het voor elkaar. Helaas, het internet succes blijft uit. Dit komt omdat je niet actief aan SEO en je zichtbaarheid op sociaal media werkt.

Aan de slag met SEO

Influencers kunnen het met alleen sociaal media doen. Maar voor de meeste bedrijven of online ondernemers is een website onmisbaar. Hierbij is het belangrijk dat deze website hoog in de organische zoekresultaten verschijnt. Dit resulteert in meer naamsbekendheid en veel verkeer naar de website. Je weet: veel bezoekers op je website betekent vaak een hogere omzet.

Hoe krijg je je website hoger in Google? Dat doe je middels SEO. Dit staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO omvat een aantal technieken om je website te optimaliseren. Dit doe je voor bezoekers en ook voor zoekmachines.

SEO content schrijven is heel belangrijk, dit is een factor die bepaalt of je hoog of juist ontzettend laag in Google staat. Maar ook linkbuilding (organische linkbuilding) en technische optimalisatie spelen een grote rol.

Wil je meer weten over SEO Content Schrijven? Kijk dan eens bij de gelijknamige cursus. In twee interactieve lessen (virtuele classroom) leer je hoe je de beste SEO-blogs en artikelen schrijft. Daarnaast ontvang je nog eens twee weken lang persoonlijke begeleiding.


Aan de slag met social media

Natuurlijk moet je ook op sociaal media zichtbaar zijn. Misschien weet je niet welk platform voor jou geschikt is. Of heb je moeite met het maken van content voor social media. Geen probleem, de kortdurende training Social Media Content helpt je hierbij. Ook deze training bestaat uit twee interactieve lessen en twee weken persoonlijke begeleiding.


Het is heel belangrijk dat je op het juiste platform actief bent. Dat is het platform waar ook jouw doelgroep aanwezig is. Laat social media in je voordeel werken, want het is tegenwoordig de nieuwste zoekmachine onder de jongeren. Het is een kwestie van tijd of social media haalt traditionele zoekmachines in.

De cursus Online Zichtbaarheid

Met internet succes behalen, het is zeker mogelijk. Weet je nog niet zoveel over SEO en social media? Online Marketing Pro heeft een cursus ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor mensen met weinig kennis en vaardigheden omtrent dit onderwerp. De cursus Online Zichtbaarheid neemt je in 6 lessen mee door de wereld van concurrenten en doelgroepen, SEO, social media en zelfs AI-taalmodellen.

Dit mag je van de cursus verwachten:

  • 5 online groepslessen
  • 1 privéles
  • 4 weken persoonlijke begeleiding
  • Bonus: gratis e-boekje ChatGPT prompts + Antwoorden Google Digitale Werkplaats (mocht je dit extra certificaat willen behalen)
  • Officieel OMP-certificaat

De cursus is specifiek gericht op ondernemers, startende tekstschrijvers en copywriters, beginnende sociale media managers en beginnende online marketeers. Je leert de basisprincipes van Online zichtbaarheid, SEO & social media.

Internet succes voorbeelden

Wat is beter dan te leren van voorbeelden uit de praktijk? Tijdens de trainingen of cursus krijg je veel voorbeelden aangereikt. Bovendien heb je alle gelegenheid om je vragen te stellen. Laten we voor nu even kijken naar internet succes voorbeelden. Welke bedrijven of consumenten hebben dankzij het internet enorme successen behaald?

Kun je het je voorstellen: je begint vanaf je laptop en aan de keukentafel een online bedrijfje. Voordat je het weet heb je in 10 maanden tijd maar liefst $ 170.000 aan omzet behaald. Dat lukte een paar vrienden met een nieuw bedrijfje: Bushwick Kitchen. In Nederland niet zo bekend, maar wel iets om te onthouden.

Raw Generation, ook weer iets dat in Nederland niet bekend is. Het gaat om een sapbedrijfje, opgezet door een 30-jarige dame. Ze begon met een omzet van € $ 8000 per maand en verhoogde dit in twee maanden tijd naar $ 96.000. Ongelofelijk!

Eric Bandholz had ook dankzij het internet succes. Hij begon met de verkoop van baardverzorgingsproducten. Binnen een jaar tijd behaalde hij een maandelijkse omzet van $ 150.000.

Kan ik ook met internet succes behalen?

Bovenstaande voorbeelden zijn geweldig. Maar dit betekent niet dat iedereen met internet succes boekt. Hoe groot dat succes is, hangt van verschillende factoren af. Enerzijds van het idee dat je hebt, welke dienst je aanbiedt of welke producten je verkoopt. Maar ook hoe je dit naar buiten weet te brengen.

Online zichtbaarheid en vindbaarheid is ontzettend belangrijk. Het bepaalt of het publiek kennis maakt met je merk of product. Hoe meer je onder de aandacht komt, hoe groter het succes zal zijn.

Het is dus zeker belangrijk om je te verdiepen in SEO en social media. Maar ook concurrenten en doelgroepen. Die vier dingen zijn doorslaggevend voor het behalen van succes. Wanneer je niet actief met deze vier onderdelen aan de slag gaat dan zal je altijd achter de feiten aan blijven lopen. En je ergeren aan concurrenten die het beter doen.

Door blijven leren

Iets dat veel ondernemers vergeten is aan je online zichtbaarheid te blijven werken. Vooral met betrekking tot SEO gaat het om een langetermijnstrategie. Dit betekent dat je wekelijks met je website bezig bent. Dat hoeft niet veel werk te zijn, maar een uurtje per week is toch zeker aan te raden. Natuurlijk kun je zoiets niet uit handen geven, maar dit kost veel geld. Terwijl een uurtje per week aan je website besteden helemaal de moeite niet is. Bovendien heb je dan zelf invloed je SEO-strategie.

Daarnaast blijf je op sociaal media actief. Ook dit kost een beetje tijd, maar minder dan je zou denken. Zolang je maar weet wat je moet doen. Daarom is de cursus of een van de trainingen een goede uitgangsbasis. Van hieruit is het wel belangrijk om aan je vaardigheden te blijven werken. Blijf op de hoogte van SEO en social media. Als deelnemer aan de cursus of training krijg je exclusieve toegang tot bijzondere onderzoeken en updates. Maak hier zeker gebruik van.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven