Instagram Masterclass voor ondernemers

Misschien heb je gemerkt dat de betrokkenheid op veel social mediakanalen omlaag is gegaan. Met name bedrijven merken dit ook op Instagram. Met de Instagram masterclass voor ondernemers zet je jouw bedrijf op de kaart. Je vindt ondersteuning in je contentstrategie en ontdekt de geheimen van Instagram. Ook leer je hoe je jouw account laat groeien met oprecht geïnteresseerde volgers.

De succesformule

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat sommige Instagram-accounts zeer succesvol zijn. Terwijl andere accounts een hele lage betrokkenheid hebben. Hoe kan het dat hier zulke grote verschillen in zijn? Dit heeft met de succesformule binnen social media te maken.

Wanneer je heel hard je best doet maar je ziet geen resultaat, dan gaat er iets mis. Daarom gaat Online Marketing Pro jouw helpen. In de Instagram Masterclass voor ondernemers ontdek je de succesformule. Hiermee haal je het beste uit Instagram. Dit betekent dat je naamsbekendheid opbouwt en meer klanten aantrekt.

Nieuwe volgers aan je binden

Mijn naam is Bianca. Met mijn allereerste Instagram account wist ik in twee jaar tijd meer dan 12K trouwe volgers aan mij te binden. Inmiddels heb ik meerdere Instagramaccounts opgezet, allemaal met 5K+ volgers. Deze volgers zijn heel loyaal en tevreden met de content die ik deel.

Instagram maakt onderdeel uit van een ijzersterke marketingstrategie. De Instagram Masterclass is geschikt voor startende ondernemers, zzp’ers. MKB’ers, bloggers, hobbyisten en iedereen die op Instagram wil groeien.

Wat leer je tijdens de masterclass?

De Instagram Masterclass voor ondernemers maakt onderdeel uit van de individuele training SEO & Social Media. Tijdens deze training word je begeleid in de complexe wereld van SEO en zoekmachines. Maar je leert ook alles over sociale media.

Zo ontdek je bijvoorbeeld waarom korte video’s en teksten beter presteren dan hun langere versies. Maar ook waarom mensen en dus ook jij dol zijn op het ontvangen van likes. Er zit namelijk een hoop psychologie achter het gebruik van social media. Wanneer je weet hoe het in elkaar steekt dan maak je hier handig gebruik van.

Het juiste onderwerp op het juiste moment, dat is het enige dat er echt toe doet. Wanneer je geïnteresseerd bent in Instagram dan moet je zeker de individuele training volgen.

Vertel een verhaal

Een van de belangrijkste succesfactoren op Instagram is het delen van verhalen. Mensen moeten zichzelf in jouw verhaal een beetje terugvinden. Hoe je dit doet leer je tijdens de training. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: je ontdekt hoe je vragen oproept over je werkdag, problemen bespreekbaar maakt of vragen stelt. Of waarom een quiz goed werkt. Daarnaast krijg je nog veel meer ideeën om een verhaal te maken.

Je krijgt toegang tot twee exclusieve trainingsvideo’s over SEO en social media. Daarnaast plan je twee individuele coachingssessie’s in. Tijdens deze sessies ga je actief met je Instagram account aan de slag.

Een dip in de betrokkenheid

Veel ondernemers maken zich zorgen over een lagere betrokkenheid op Instagram. Tijdens de warmere maanden is een dip in de betrokkenheid heel normaal. Dit is een seizoensritme dat elk jaar voorkomt. Je hoeft alleen maar zelf van de zomer te genieten. Wanneer de hittegolf voorbij is schiet de betrokkenheid weer omhoog.

Merk je dat de betrokkenheid over meerdere maanden omlaaggaat? Dit kan met het nieuwe Instagramalgoritme te maken hebben. Door hiervan op de hoogte te blijven weet je welke acties je moet ondernemen. Tijdens de één op één sessies bekijken we hoe het met de betrokkenheid van jouw account zit, en welke acties je uit moet voeren.

Je krijgt nauwelijks DM’s

Af en toe stuurt iemand je op Instagram een DM met een vraag over je diensten of producten. Wanneer je hier antwoord op geeft hoor je nooit meer iets terug. Je hebt er geen betalende klant van gemaakt.

De training is gericht op social media, de één op één sessies focussen zich vooral op de kanalen waar je gebruik van maakt. Of waar je gebruik van zou moeten maken, want die inzichten krijg je ook.

Je ontdekt waarom je af en toe een insta DM krijgt en waarom anderen met vertrouwen over hun aanbod praten. Die anderen verdienen veel meer geld, terwijl jij met lede ogen toekijkt. De Instagram Masterclass, onderdeel van de individuele training, laat jou zien waarom anderen succesvol zijn en jij achterblijft.

De verschillende formats op Instagram

De Instagram Masterclass is ook geweldig om te leren over de verschillende formats op Instagram. De meeste ondernemers delen alleen een standaardbericht. Maar je kunt ook voor een verhaal of een reel delen. Daarnaast kun je live gaan of een persoonlijk bericht aan iemand sturen. Waar zijn al die formats voor en wanneer kies je een bepaald format?

Leer hoe je de juiste formats implementeert, en je publiek nieuwsgierig houdt.

Ontwikkel meer creativiteit

Creativiteit kan erg vermoeiend zijn. Maar je hebt het wel nodig, al helemaal wanneer je op Instagram actief bent. Wanneer je niet zoveel ideeën hebt of creativiteit moet forceren, dan komt er weinig uit je handen. De Instagram Masterclass geeft je nieuwe inspiratie en inzichten. Met slechts één druk op de knop ben je weer net zo creatief als voorheen. Of misschien wel veel creatiever.

Omgaan met concurrenten

Het is verachtelijk om te zien dat mensen andere mensen pesten, aanvallen of discrimineren. Dit gebeurt helaas ook op Instagram. Je ziet steeds vaker dat concurrenten elkaar letterlijk en figuurlijk in de weg zitten.

Het is goed om te weten dat je alleen haat oogst van mensen die niet zijn waar jij bent. Iemand die succesvoller is dan jou zal jou nooit haten.

Ondanks dit feit kan het lastig zijn om met concurrenten om te gaan. Word je door een concurrent zwart gemaakt, aangevallen of ergens van beschuldigd? Tijdens de één op één coaching krijg je hier ondersteuning in. Je ontvangt tips en adviezen en ontwikkelt een positieve mindset.

Ontvang gratis twee weken begeleiding

De training SEO & Social Media is ingebouwd met de Instagram Masterclass. Wanneer jij je nu inschrijft ontvang je niet alleen de twee trainingsvideo’s en twee 1-op-1 coachingssessie’s, maar ook nog eens twee weken lang extra begeleiding.

Wil jij je alleen richten op het creëren van content voor Instagram? Volg dan de groepstraining Social Media Content. In twee lessen van elk anderhalf uur leer je hoe je de beste en boeiende content maakt. De groepstraining is ook nog eens hartstikke inspirerend want je legt contact met andere ondernemers die hetzelfde probleem als jou hebben. Samen sta je sterk.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven