Hoeveel kan je verdienen met online marketing?

Met online marketing valt veel geld te verdienen. Aan de ene kant staan de marketeers die hier hun inkomen uithalen. Aan de andere kant ondernemers die zelf online marketing toepassen en zo duizenden euro’s per maand besparen. In dit artikel lees je hoeveel je kan verdienen met online marketing, afhankelijk van je situatie.

Werken als marketeer

De toekomst van digitale marketing ziet er zeer goed uit. Het internet blijft groeien en er komen steeds meer bedrijven bij. Oftewel: een forse uitbreiding van online marketing. Alleen al in Nederland wordt er jaarlijks miljoenen aan digitale marketing besteed.

Wie als marketeer aan de slag wil moet wel rekening houden met de nieuwste technologieën. Bijvoorbeeld 5G, AI en edge cloud-verwerking.

Als digital marketeer verdien je gemiddeld € 45.000 per jaar. Het gemiddeld loonbereik ligt tussen de € 32.000 en € 55.000.

Hoeveel kan je verdienen met online marketing als freelancer?

Bovenstaande verdiensten zijn afkomstig van marketeers die bij een bedrijf in loondienst werken. Maar je kunt ook als zelfstandige marketeer (freelancer of zzp’er) aan de slag. In dit geval bepaal je jouw eigen tarieven.

Hierbij is het belangrijk om te bekijken wat je maandelijks wil verdienen. Ook moet je rekening houden met kosten die je maakt. En natuurlijk met belastingen die je af moet staan. De freelance marketeer werkt vaak met een uurtarief. Hierbij ligt het uurtarief tussen de € 50 en € 100 per uur, exclusief btw.

Het is ook mogelijk om een prijs per project of per maand te hanteren. Voor veel klanten werkt dit veel prettiger.

Zelf online marketing doen: veel geld besparen

De keerzijde is dat steeds meer ondernemers zelf hun online marketing uitvoeren. Vooral startende ondernemers en kleine bedrijven zijn hier actief mee. Ze kunnen hier duizenden euro’s per maand mee besparen.

Wanneer je -als ondernemer- wekelijks 5 uur aan online marketing besteedt bespaar je hiermee tussen de € 800 en € 2000 per maand. Ben je wekelijks 10 uur met online marketing bezig dan loopt die besparing op tot wel € 5000 per maand.

Dit betekent dat je, door alles zelf te doen, veel kan verdienen met online marketing. In de vorm van een gigantische besparing!

Alles over online marketing leren

Je kunt op twee manieren geld verdienen met online marketing:

  1. Als digital marketeer: inkomsten
  2. Als ondernemer die online marketing zelf uitvoert: besparingen

Aan welke kant je ook staat, het is belangrijk dat de marketingtechnieken op de juiste manier worden uitgevoerd. Online marketing is een wereld van cowboys. Er zitten veel slechte marketeers tussen die eigenlijk maar wat doen. Ze plaatsen bijvoorbeeld backlinks op linkfarms of startpagina’s. Dit kan de website van de klant ernstig schade toebrengen. Wat je ook ziet is dat er slechte kwaliteit content geleverd wordt. Dit hoeft niet direct schadelijk zijn in de vorm van een afstraffing, maar het zorgt er wel voor dat de website niet hoger in ranking komt.

Met de juiste technieken kun je een website bovenaan in Google krijgen. Het is mogelijk om meerdere top-1 posities te behalen. Omdat je je bezighoudt met eerlijke tactieken zal Google je die posities voor langere tijd geven. Natuurlijk kun je nooit garanties claimen, maar met de juiste marketingstrategie is dit allemaal realiseerbaar.

De cursus Online Zichtbaarheid

Hoe leer je, als startende marketeer of als ondernemer, het beste over online marketing? Dit kan middels verschillende cursussen en opleidingen. Bedenk dat er geen officiële (rijksgediplomeerde) opleiding tot marketeer is. Enerzijds omdat het hier om een vrij beroep gaat. Anderzijds omdat online marketing continu verandert.

Veel cursussen leren je de basisprincipes van SEO. Dat zijn content, linkbuilding en technische optimalisatie. Het is interessant om hierover te leren en dit is zeker iets dat je in de cursus Online Zichtbaarheid voorbij ziet komen.

Maar daar houdt het niet bij op. In tegenstelling tot wat andere cursussen heeft Online Marketing Pro ervoor gekozen om veel dieper op SEO in te gaan. Meer dan 25 jaar ervaring met betrekking tot digitale marketing zit in de lesstof verwerkt. Dit betekent ook veel praktijkverhalen (voorbeelden uit de praktijk). Daarnaast ontdek je trucjes waar veel marketeers helemaal niet bij stilstaan.

Social media mag je niet vergeten

De cursus Online Zichtbaarheid gaat niet alleen over SEO (zoekmachine optimalisatie). We mogen social media niet vergeten! Feitelijk is social media niets anders dan een visueel ingestelde zoekmachine. Elk social mediaplatform heeft zijn eigen algoritme. Wanneer je hiervan op de hoogte bent dan weet je ook hoe je op de afzonderlijke platformen meer aandacht trekt.

Social media is een krachtig hulpmiddel om een merk, product of dienst te promoten. Natuurlijk kan dit middels betaalde advertenties, maar gratis promotie is net zo effectief. Dit kan zelfs veel effectiever zijn! Bovendien bespaar je hier een hoop geld mee.

De cursus leert je dus alles omtrent SEO en social media. En hoe je deze twee effectief met elkaar laat samenwerken.

Wat kost de cursus?

Wil je geld verdienen met online marketing? Verdiep je dan in deze bijzondere wereld. Mijn missie is om mijn kennis en ervaring op anderen over te brengen, zodat er een geheel nieuwe generatie van de beste marketeers ontstaat. Dit is belangrijk want we moeten rekening houden met veranderende technologieën.

Leren over online marketing kan soms erg duur zijn. De ene cursus kost € 2000, voor de andere cursus betaal je misschien € 4000. Er is bewust gekozen voor een betaalbare prijs voor de cursus Online Zichtbaarheid. Zodat iedereen toegang krijgt tot de lesstof, ook mensen met een beperkt budget release

Heb je wel eens bekeken wat het kost om één blog door een SEO tekstschrijver te laten maken? Je zit dan al snel rond de € 160. Voor de prijs van iets minder dan één blog volg je de cursus Online Zichtbaarheid. Inclusief btw. Bovendien betaal je geen inschrijfgeld.

Zo volg je de cursus

Vind je het interessant om meer te leren over SEO en social media? Wil je zelf je online marketing doen of juist voor opdrachtgevers? Je volgt de cursus door je in te schrijven. Je geeft de startdatum aan, hierna hoor je of dit ook mogelijk is.

De cursus volg je in een virtuele classroom. Dit betekent dat je direct interactie met de docent en maximaal vijf andere cursisten hebt. Dankzij de kleine online klasjes is er voor jou veel persoonlijke aandacht. De laatste les volg je privé, waarbij je jouw situatie bespreekt en hier je vaardigheden op afstemt.

Na de cursus krijg je nog eens vier weken begeleiding. Dit stelt je in staat om onder professionele toezicht aan je vaardigheden te blijven werken.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven