Vind jij SEO ook zo lastig? Sommigen doen alsof het niks voorstelt! Wanneer je de basisprincipes donder de knie hebt dan kun je van hieruit verder werken. Maar dat is nu juist het probleem, je leert de basisprincipes niet zomaar. Dit komt omdat sommige marketeers standaard technieken gebruiken. Ze verdiepen zich niet in de werkelijke wereld van zoekmachineoptimalisatie. Dus hoe word je goed in SEO? Dat lees je in dit artikel.
Inhoud
Dit houdt SEO in
Ongeveer de helft van de online marketeers is helemaal fan van linkbuilden. Dat is het opbouwen van een linkprofiel. Altijd goed, maar bij linkbuilden gebeurt dat kunstmatig. Vroeger werkte dit goed, tegenwoordig wordt Google hier niet meer blij van. Daarom zijn er al zoveel websites op linkbuilding afgestraft. Ze verloren flink wat posities in de organische zoekresultaten.
Vaak wordt gezegd dat SEO uit drie pijlers bestaat. Dit zijn linkbuilding, content en technische optimalisatie. Kijk je naar de SEO richtlijnen van Google dan staat hier weinig over linkbuilding in. Dit geeft alweer aan hoe slecht linkbuilding kan zijn.
Dus wat houdt zoekmachine optimalisatie nu precies in? Het gaat om technieken waarmee je websitebezoekers helpt. Je helpt ze niet door een kunstmatig linkprofiel op te bouwen. Maar je helpt ze wel met de delen van waardevolle content. En door ervoor zorgen dat je website er geweldig en overzichtelijk uitziet.
De moeilijkheidsgraad
Het vervelende is dat er geen officiële opleiding tot online marketeer bestaat. Eigenlijk zou dit ook niet kunnen. Zoekmachineoptimalisatie verandert continu. Je kunt dan wel een aantal technieken aanleren, maar die zijn volgend jaar niet meer actueel.
Het beheersen van SEO is voor velen een uitdaging. Zelfs marketeers hebben hier moeite mee. Kijk maar eens naar de duizenden online marketeers en SEO-tekstschrijvers. Er zijn er slechts een aantal die goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten. De rest weet dit allemaal niet te realiseren.
Als een marketeer geen hoge positie voor zichzelf kan realiseren, waarom dan wel voor klanten? En als een SEO tekstschrijver niet voor zijn eigen website overtuigend kan schrijven, waarom dan wel voor opdrachtgevers?
Dus: zoekmachine optimalisatie kan erg moeilijk zijn. Maar niet met de juiste hulpmiddelen en bronnen.
Hoe word je goed in SEO?
De cursus Online Zichtbaarheid is de eerste die zich richt op SEO & social media en hoe deze twee elkaar versterken. Hoe je leert bloggen als een Pro. En hoe je zoekmachine optimalisatie op social media toepast (dat kan echt!).
Dus wil je goed worden in SEO? Dan is het belangrijk om de cursus te volgen. Je leert om SEO in de praktijk toe te passen. Maar ook dat je met andere ogen tegen social media aan moet kijken. Want dat is wat veel marketeers vergeten: ze denken dat het een manier is om even snel wat plaatjes te delen. Denkende dat het publiek hierop zit te wachten. Wat in de praktijk vies tegen kan vallen!
Tips uit de praktijk
Je wil goed worden in SEO. Fijn dat jij je hiermee bezighoudt, want zoekmachineoptimalisatie is geweldig. Het helpt je naar hogere posities in de organische zoekresultaten. Je wordt niet alleen beter gevonden, ook levert het meer verkeer naar je website op.
Hieronder wat tips om beter te worden in SEO. Houd er rekening mee dat dit basistips zijn. Tijdens de cursus leer je nog veel meer en wordt de lesstof afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Bovendien ontvang je na de cursus ook nog eens vier weken begeleiding.
Gebruik een keyword research tool
Ondanks dat zoekmachine optimalisatie nu anders werkt dan vroeger, is het nog steeds goed om na te denken over de zoektermen. Het gaat hier om zoektermen waarop je gevonden wil worden. Natuurlijk moeten die zoektermen relevant zijn voor je bedrijf of website.
Een keyword research tool helpt je bij het vinden van de juiste zoektermen. Hierbij maak je gebruik van een tool zoals Google Keyword Planner, Ubersuggest en SEMrush. Wil je jouw concurrenten schrappen of voorblijven? Dan is het belangrijk dat je op een slimme manier met zoektermen omgaat. Tijdens de cursus leer je hoe je jouw gezond verstand inzet om de beste zoektermen te vinden. Dit is vaak veel effectiever dan gebruik maken van een tool.
Analyseer je website
Bestaat je website al een tijdje? Dan weet je waarschijnlijk hoeveel bezoekers je dagelijks binnenkrijgt. Het is belangrijk om te kijken waar bezoekers vandaan komen. Maar ook welke webpagina’s te bezoeken.
Wanneer je merkt dat bezoekers weinig webpagina’s bekijken of de site snel verlaten, betekent dit dat je website niet in orde is. Je moet de inhoud van je website optimaliseren. Enerzijds voor bezoekers, anderzijds voor zoekmachines. Want juist dit laatste helpt om je posities in Google te verhogen.
Houd er rekening mee dat Google goed kijkt hoe gebruikers interactie met je website hebben. Het is dus belangrijk om de inhoud relevant te maken aan de interesses van de doelgroep.
Vergeet lokale SEO niet
Misschien heb je een fysieke winkel of bedrijf en ben je afhankelijk van lokale klanten. Dit zijn klanten uit de directe omgeving of regio. In dit geval is lokale SEO aan te raden. Hierbij richt jij je op lokale zoekopdrachten.
Daarnaast is het aan te raden om je bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf te claimen. Je krijgt dan automatisch een overzicht in de Google zoekresultaten en Google Maps. Uiteraard alleen wanneer klanten op jouw bedrijfsnaam zoeken.
Houd je aan de richtlijnen van Google
Het algoritme van Google verandert regelmatig. Vaak zie je na een dergelijke upgrade dat veel websites aan posities verliezen. Sommige websites moeten tot wel 90% van het zoekverkeer inleveren. Zoiets is heel vervelend.
Dit ligt niet altijd aan je website zelf. Soms heeft het alleen met de update te maken en de manier waarop Google tegen websites aankijkt. Maar wanneer posities na een tijdje niet herstellen, dan is de kans groot dat je als website-eigenaar iets verkeerds doet.
Daarom is het belangrijk om je altijd aan de richtlijnen van Google te houden. Wil je goed worden in SEO? Dan weet je hoe Google werkt en welke richtlijnen ze opstellen.
Schrijf je in voor de cursus en word goed in SEO
Ja, ook jij kan goed worden in SEO. Volg de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus bestaat uit zes lessen waarvan de laatste een privéles is. Daarna nog vier weken begeleiding zodat je niet met lege handen staat. Benieuwd naar de inhoud van de cursus? Meer informatie vind je op de speciale pagina.
Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.
