Hoe word ik social media expert?

Hoe geweldig zou het zijn om goed op te vallen op social media. Je werkt als social media marketing expert of je werkt aan je eigen online zichtbaarheid. Hoe word je een social media expert? Dit doe je met behulp van de cursus Online Zichtbaarheid. Je hebt namelijk geen bachelorsdiploma nodig!

Taken van een social media expert

Eerst is het belangrijk om te kijken wat een social media expert doet. Met deze baan (of taken) ben je gespecialiseerd in het gebruik en de strategie van social media. Je bent in staat om bedrijven of organisaties zichtbaar te maken op de verschillende platforms. Dat kan ook voor jezelf zijn!

Een social media-expert is op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media. Je gebruikt je kennis om de aanwezigheid van klanten of jezelf op social media te vergroten. Op die manier bereik je effectief de marketingdoelen.

Het creëren van visuele en geschreven content

Een van de belangrijkste taken van een social media expert is het maken van visuele en geschreven content:

Visuele content voor Social MediaGeschreven content voor Social Media
Foto’sBerichten
Video’sOnderschriften
InfographicsHashtags
MemesArtikelen
AnimatiesBlogposts
Grafieken / DiagrammenCommentaren
IllustratiesBeschrijvingen

De cursus Online Zichtbaarheid

Hoe word ik social media expert? Misschien loop je met deze vraag rond. Het antwoord is heel eenvoudig: volg de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus gaat niet alleen over social media maar ook over SEO (zoekmachine optimalisatie). Hierdoor is de cursus geschikt voor ondernemers, tekstschrijvers, bloggers en mensen die veel met social media doen.

Wist je dat SEO-en social media elkaar kunnen versterken? Het is dan ook zeker aan te raden om deze twee met elkaar te combineren. Tijdens de cursus leer je hoe je dit doet. Maar je leert nog veel meer.

  • Welke sociale media platforms er zijn (en de doelgroepen)
  • Eenvoudig een zakelijk profiel aanmaken
  • Gebruik maken van visuele content
  • Hashtags en hoe je ze kiest
  • Waardevolle content maken
  • Engageer met je volgers
  • Giveaways en winacties op social media
  • Zichtbaarheid verhogen door samen te werken

Is de cursus iets voor mij?

Wil jij je bezighouden met social media? Bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf of voor opdrachtgevers/ klanten. De cursus Online Zichtbaarheid sluit hier goed op aan. Het is ook de ideale cursus om je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten. Bedenk dat een hoge positie in Google tot heel veel verkeer naar je website leidt!

De cursus is laagdrempelig en hierdoor geschikt voor iedereen. Heb je moeite met leren? Neem contact op, we bespreken de mogelijkheid om aangepaste lessen te volgen.

Enkele tips om een social media expert te worden

Ben je er nog niet aan toe om een cursus volgen? Van Online Marketing Pro krijg je een aantal tips om je voor te bereiden op het werk als social media-expert. Deze en nog veel meer tips vind je ook in de cursus. Daarnaast heb je als cursist toegang tot exclusieve artikelen boordevol tips en adviezen.

Hier komen ze dan, drie tips om een social media expert te worden.

Tip 1: wees consequent in je postfrequentie en timing

Het is heel belangrijk dat je vooraf bedenkt hoe vaak je iets gaat posten. Je kunt niet elke dag wat posten en vervolgens twee weken lang niks. Hierdoor raken je volgers teleurgesteld. Het omgekeerde moet je ook niet doen: om de week iets posten en vervolgens drie keer per dag. Dit schrikt je volgers af.

De frequentie van het posten verschilt per platform en per doelgroep. Het is aan te raden om een tot twee keer per dag iets te posten. Grote accounts met meer dan 10.000 volgers kunnen voor een lagere frequentie kiezen. Dit komt omdat ze voldoende naamsbekendheid hebben opgebouwd.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de consequentie maar ook om de timing. De beste tijden om iets op social media te plaatsen is weer afhankelijk van het platform en de doelgroep. Er zijn wel wat richtlijnen met betrekking tot de beste tijden om te posten. Die richtlijnen vind je in de cursus Online Zichtbaarheid.

Tip 2: vergroot de interactie met live video’s

Op social media is het belangrijk dat je interactie hebt. Dit betekent dat mensen op je berichten reageren of ze delen. Aan de andere kant reageer jij weer op vragen van je volgers. Of je bedankt ze voor hun reactie.

Merk je dat je weinig interactie hebt? Probeer het dan eens met een live video. Je betrekt je doelgroep bij je merk of bedrijf. Geen idee wat het onderwerp van een live video moet zijn? Denk dan eens aan het streamen van een evenement of geef het publiek een kijkje achter de schermen van het jouw bedrijf. Ook een live vraag- en antwoordsessie werkt goed.

Tip 3: werk samen met andere merken

Een goede social media-expert werkt samen met andere merken. Zo verhogen jullie samen je online zichtbaarheid. Hoe pak je dit aan?

Een hele leuke methode is door het sociale media kanaal van een merk voor één dag over te nemen. Dat deden de merken Airbnb en Tesla. Erik Strait, Tesla eigenaar en influencer, nam voor één dag het Airbnb-account over en deelde zijn avonturen van een roodtrip door de VS (met zijn Tesla).

Je kunt met merken aan gezamenlijke campagnes samenwerken. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen het wereldnatuurfonds en Coca-Cola. Die laatste bevorderde op social media de waterbesparing en doneerde deel van de opbrengst aan het wereldnatuurfonds.

Als laatste kun je met influencers samenwerken. Kies hierbij voor beroemdheden of juist voor micro influencers. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

Hoe word ik social media expert binnen zes weken?

Met de cursus Online Zichtbaarheid word je binnen 6 weken een social media expert. Je weet hoe social media werkt, welke vormen van content er zijn en hoe je aan promotie doet. Daarnaast gebruik je SEO om je social media-activiteiten te versterken (en andersom).

Word je hier enthousiast van? Bekijk meer informatie over de cursus en schrijf je vrijblijvend in.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven