Hoe lang duurt het om te leren over SEO?

Heb je interesse in website optimalisatie en hoger scoren in Google? Dan wil je misschien over SEO leren. Waarschijnlijk maak jij je zorgen over de studieduur. De meeste mensen zijn gedurende 4 tot 16 weken bezig om alle SEO technieken te leren. Het kan tot een jaar duren voordat je alles goed onder de knie hebt. Met een goede cursus of training verkort je dit proces.

Dit zeggen de experts

Verschillende experts, waaronder ook Bianca van Online Marketing Pro, zeggen dat het drie maanden duurt om de basis van SEO onder de knie te krijgen. Daarnaast duurt het in totaal ongeveer 12 maanden voordat je de juiste vaardigheden hebt ontwikkeld.

Hoe lang het duurt om te leren over SEO is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld hoeveel tijd je in de studie investeert. Maar ook hoe snel je nieuwe informatie oppikt. Daarnaast hangt een en ander van je leervermogen en leerniveau aan.

Meer tijd aan SEO besteden

De vraag is hoe lang het duurt om te leren over SEO, wanneer je de individuele training SEO & Social Media volgt. Deze training bestaat uit 4 lessen. De eerste 2 lessen volg je via praktische training video’s. Pauzeer de video wanneer je even bij een onderwerp stil wil staan, spoel terug om het nog een keer te bekijken of spoel vooruit wanneer je al genoeg kennis over het onderwerp hebt. Je krijgt er twee individuele coachingsessies bij. Deze privélessen zijn geheel afgestemd op jouw doelen en bedrijf.

Na het volgen van de individuele training weet je heel veel over SEO en social media. Maar dat niet alleen, je kunt ook je concurrenten en doelgroepen in kaart brengen.

Hoe meer tijd je aan het leren van SEO besteedt, hoe eerder je er klaar voor bent. Het is mogelijk om de training in slechts enkele dagen te volgen, maar je mag er ook drie maanden over doen.

Het is een feit dat je met een uur per week een stuk langzamer leert. Daarom is het ook belangrijk om, naast de lessen, actief aan de slag te gaan met de opdrachten. Maar ook om veel in de praktijk uit te proberen.

Gemiddelde tijd die nodig is om SEO te leren

Standaard duurt het drie maanden om alles omtrent SEO te leren. Maar het kan dus ook sneller. Wanneer je bijvoorbeeld eerst de individuele training SEO & Social Media in drie weken volgt, en hierna nog de training SEO Content Schrijven (tweede klasse), ben je in vijf weken geheel klaar.

Wat kun je na de training? Je bent al in staat om SEO teksten te schrijven, iets dat voor zoekmachine optimalisatie zeer belangrijk is. Ook kun je linkbuilding en ben je op de hoogte van de mogelijke risico’s hiervan. Verder heb je basiskennis omtrent technische tienmaal isolatie van je website.

Onafhankelijke studie of live

Je kunt jezelf dingen over SEO leren. Op het internet staat veel informatie. Wel moet je er rekening mee houden dat veel van deze informatie niet klopt. Of dat het om verouderde technieken gaat. Je kunt ook een gratis podcast beluisteren of een webinar volgen. Sommigen hebben hier veel aan en pikken de juiste dingen op. Maar bedenk wel dat dit soort technieken invloed heeft op hoe lang het duurt om SEO te leren.

De meeste mensen voelen zich prettiger bij een SEO-training volgen, middels live lessen of coaching. De instructeur loodst je door de lesstof heen. Je kunt vragen stellen wanneer je hier behoefte aan hebt. Bovendien krijg je feedback op de opdrachten die je maakt.

Het is dus altijd beter om een live training te volgen. Dit kan online of op locatie. Online is vaak een stuk goedkoper. Kijk maar eens naar de prijzen van de trainingen van Online Marketing Pro. Je volgt al een SEO training vanaf € 65 (exclusief btw).

In de praktijk oefenen

Het is natuurlijk niet zo dat je alleen maar hoeft te leren. Het is heel belangrijk om zoveel mogelijk met SEO te oefenen. Zowel in de individuele- als de groepstrainingen vind je praktische oefenopdrachten. Soms krijg je alleen meerkeuzevragen, maar ook open vragen. Daarnaast zitten er regelmatig oefenopdrachten bij. Dit is geheel afhankelijk van de les die je volgt.

Je bent niet verplicht om het huiswerk of de opdrachten te maken. Toch is dit aan te raden, omdat oefenen een waardevol onderdeel van de SEO-cursus of training vormt. Door heel veel te oefenen werk je aan je vaardigheden. Je ontdekt dan zelf wat wel en niet werkt, en waarom dit zo is.

Gebruik maken van handige tools

Je weet nu hoe lang het duurt om te leren over SEO. Je kunt het proces versnellen door gebruik te maken van handige tools. Gedurende de training SEO & SOcial Media krijg je ruim 25 tools aangereikt. Die zorgen ervoor dat je effectiever en sneller werkt.

Wanneer je de training SEO Content Schrijven volgt krijg je ook met wat praktische tools te maken. En schrijf jij je in voor de training SEO Tools? Dan krijg je uitleg over de vijf meest populaire tools. Bovendien krijg je dan nog eens 30 extra tools aangereikt, handig om binnen je marketingtechnieken te gebruiken.

Je eigen project starten

Al gedurende de training is het handig om je eigen project te starten. Maar dit kan natuurlijk ook nadat je hebt certificaat hebt behaald. Door een eigen website op te zetten, veel te schrijven en te linkbuilding leer je veel over SEO. Zie het als een bijbaantje of je toekomstige zakelijke website.

Met een eigen website doe je veel praktijkervaring op. Het is dan ook zeker aan te raden om jezelf middels een eigen project te verbeteren.

Wanneer je er klaar voor bent dan kun je ook aan je bedrijfswebsite werken, of misschien wel websites van klanten of opdrachtgevers. Bedenk dat goede SEO vaardigheden de weg vrijmaken voor een zeer succesvolle carrière.

Schrijf je voor de individuele training of de groepstraining in

Wist je dat je bij Online Marketing Pro geen inschrijfgeld betaalt? Bovendien heb je een zichttermijn van 14 dagen. Maar zelfs na die zichttermijn mag je de training voortijdig beëindigen. In de voorwaarden lees je hoe dit zit.

Kunnen we je helpen bij het maken van een keuze? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek welke training het beste bij jou past. Direct inschrijven? Kijk op de pagina Trainingen naar het complete aanbod.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven