Gratis SEO cursus

Tientallen gratis SEO cursussen staan tot je beschikking. Weet je wat je tijdens deze gratis cursus leert? De basisbeginselen van zoekmachine optimalisatie. Heel standaard en je doet in principe alles hetzelfde als honderden anderen die de gratis SEO cursus volgen. Hierdoor word je geen professional. De cursus Online Zichtbaarheid maakt een einde aan dure online marketing. Jij bent straks die professional!

Wat je tijdens de gratis SEO cursus leert

Wanneer je een gratis SEO-cursus volgt, krijg je de basisbeginselen aangereikt. Dit betekent dat je over de drie pijlers van SEO leert. Dat zijn content, techniek en linkbuilding. Elke pijler bestaat weer uit een aantal technieken. Dit betekent niet dat al die technieken goed zijn. Er zitten namelijk ook een hoop slechte technieken tussen.

Een goed voorbeeld hiervan is linkbuilding. Je hoort veel marketeers hier enthousiast over praten. Maar feitelijk kan linkbuilding heel veel schade aan je website toebrengen. Sinds enkele jaren geeft Google aan dat je niet zomaar mag linkbuilden. Oftewel: je mag nooit betalen voor backlinks. Maar dat is wel wat met linkbuilding gedaan wordt.

Daarom moet je voorzichtig zijn met een gratis cursus omtrent zoekmachine optimalisatie. Meestal betekent gratis dat de aanbieder een paar dingen laat zien, met de bedoeling dat je een duurdere cursus aanschaft. Ook een marketingtruc, leer hiervan!

Het verschil tussen een gratis SEO cursus en de cursus Online Zichtbaarheid

Het nadeel van een gratis SEO-cursus is dat je niet alles leert wat je moet weten. Soms krijg je verkeerde technieken aangeleerd. Of vertellen ze je maar de helft. Gratis is namelijk als lokkertje bedoeld. De aanbieder van de gratis SEO-cursus wil dat je straks een dure cursus afneemt. En dan ben je misschien wel € 2000 kwijt.

Daarom heb ik de cursus Online Zichtbaarheid opgezet. Nee die is niet gratis maar hij is ook niet duur. Voor minder dan € 500 (inclusief btw) leer je exact datgene wat je moet weten.

25 jaar kennis en ervaring heb ik in de cursus gestoken. Ik laat je zien welke fouten ik maakte en waar ik van leerde. Ik deel de strategieën en mijn geheime trucjes. Alles om jezelf online zichtbaar te maken.

Dat is denk ik ook het verschil tussen een gratis SEO-cursus en de cursus Online Zichtbaarheid. Met betrekking tot kwaliteit kun je die twee niet met elkaar vergelijken.

Lage kosten, hoge kwaliteit

Ik bedacht de cursus en vroeg een collega om hulp. We hebben gebrainstormd over mogelijke inhoud van de cursus. Helaas waren haar ideeën onbruikbaar en liep het hierop stuk. Maar het ging ook om de prijs. Onze ideeën hierover liepen te ver uiteen. Zij dacht aan € 2500, ik aan minder dan € 700.

Het is ook lastig om de prijs voor een cursus te bepalen. Omdat ik al jarenlang bekend sta om heel betaalbare marketingdiensten, voelde het niet goed om plots zoveel voor een cursus te vragen. Ik persoonlijk heb daar moeite mee. Ik vind het vervelend wanneer ondernemers veel moeten betalen om hun kennis uit te breiden.

Ik bied je geen gratis SEO cursus aan. Maar ook geen cursus die hartstikke duur is. Feitelijk kies je voor lage kosten en een hoge kwaliteit. Hier wordt iedereen blij van.

Leer van een expert met meer dan 25 jaar ervaring

Eind jaren 90 begon ik met mijn onderzoek naar zoekmachines. Mijn eerste onderzoek richtte zich op zoekmachine Lycos. Later lag de focus op Google maar ook op Bing en een aantal kleine zoekmachines. Door de jaren heen heb ik veel geëxperimenteerd en weet ik wat wel en niet werkt.

Iets dat ik altijd ben blijven doen is de nieuwste ontwikkelingen volgen. Dat moet ook wel, bij SEO moet je met je tijd meegaan. Zelfs wanneer dat vervelend is. Daarom heb ik de nieuwste technieken in de cursus gestopt.

Met de cursus Online Zichtbaarheid leer je van een expert met meer dan 25 jaar ervaring. Niet alleen op het gebied van zoekmachines maar ook wanneer het op social media aankomt. Want social media is niks anders dan een sociale zoekmachine met een eigen algoritme. Wil je op social media zichtbaar zijn dan moet je weten hoe dit werkt. Want dat is heel anders dan SEO op Google toepassen.

Geschiedenis, heden en toekomst

De geschiedenis van zoekmachine optimalisatie is geweldig. In de cursus laat ik in het kort zien hoe Google door de jaren heen is geëvolueerd. Omdat jij nu met je bedrijf actief bent wil je ook weten hoe SEO vandaag en morgen werkt. Maar we kijken ook naar toekomstige ontwikkelingen.

Dat is wat ik bij veel cursussen mis. Ze zijn gericht op het heden, zondag naar de toekomst te kijken. Van de ene kant begrijpelijk want het is vaak lastig om cursus aan te passen, al helemaal wanneer je geen persoonlijke begeleiding biedt. Maar omdat het bij mij om virtuele classrooms gaat is het veel makkelijker om de cursus actueel te houden.

Soms komt er input van een cursist binnen. Bijvoorbeeld over een bepaald onderwerp dat vandaag de dag heel belangrijk is. Zoiets neem ik bij de vernieuwing van de cursus mee. Maak je dus geen zorgen over de lesstof, die is altijd actueel en afgestemd op jouw situatie.

Investeren in je eigen toekomst

Heb je ergens een gratis SEO cursus gezien? Wanneer dit echt gratis is moet je hem zeker volgen. Maar laat je niet verleiden tot aankoop van een hele dure cursus. Denk goed na wat je met je geld doet want je kunt het maar één keer investeren. Hierbij is het belangrijk dat je in je eigen toekomst investeert. Oftewel je bedrijf, want daar is je toekomst op gebaseerd.

OMP, Online Marketing Pro, vindt het belangrijk om cursisten persoonlijk te begeleiden. Naast een aantal virtuele lessen krijg je ook een individuele les. Tijdens deze laatste les bespreken we jouw wensen, ideeën en doelen. Zodat je het geleerde nog beter in de praktijk brengt. Daarnaast ontvang je nog eens 4 weken extra begeleiding.

Schrijf je in!

Alle lessen inclusief de individuele les en de 4 weken begeleiding zijn bij de prijs inbegrepen. Je krijgt dus nooit met verborgen kosten te maken. Bij inschrijving betaal je geen inschrijfgeld. Bovendien heb je bedenktijd waarbij je de inschrijving kosteloos ongedaan maakt.

Heb jij er ook zoveel zin in? Schrijf je in voor de cursus SEO & social media. Werk aan je online zichtbaarheid zonder een duur marketingbureau in te schakelen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven