Gratis lesmateriaal social media

Hoe zichtbaar en betrokken ben jij op social media? Wanneer je voor je inkomsten afhankelijk bent van het internet, dan is het belangrijk om iets met social media te doen. Zelfs wanneer je het idee hebt dat dit weinig oplevert. Met het gratis lesmateriaal social media zorg je dat je bekend raakt met deze virtuele wereld. Je promoot je merk, producten of diensten alsof het vanzelf gaat.

Online zichtbaar

Bijna iedereen is online zichtbaar. Meestal via sociale media, op een forum, via een eigen website of een besloten groepje. Ook via e-mail of WhatsApp laat je jouw stem horen.

Online zichtbaar zijn is uitermate belangrijk voor bedrijven. Maar ook voor iedereen die inkomsten uit het internet haalt. Bijvoorbeeld affiliate marketeers.

Er zijn verschillende manieren om aan je online zichtbaarheid te werken. Meestal gaat het om het promoten van die online zichtbaarheid, middels adverteren. Maar wist je dat social media geheel gratis is? Breng je bedrijf of jezelf onder de aandacht en bouw hiermee naamsbekendheid op.

Lesmateriaal social media

Online Marketing Pro heeft speciaal voor ondernemers, influencers, marketeers en andere geïnteresseerden twee cursussen/trainingen ontwikkeld:

  • Cursus Online Zichtbaarheid – SEO & social media, concurrenten en doelgroepen
  • Training Social Media Content – pakkende posts voor social media maken

Zowel de cursus als training is voorzien van gratis lesmateriaal social media. Wat houdt dit precies in? Na elke les ontvang je een samenvatting van de lesstof. In deze samenvattingen zitten ook een aantal handige tools. Daarnaast vind je er een of meerdere opdrachten. Door die opdrachten te maken test je jouw kennis en vaardigheden.

Gratis lesmateriaal social media, geschikt voor het onderwijs?

Elke cursus of training is voorzien van een samenvatting, vergelijkbaar met een digitaal leerboekje. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de samenvatting op je apparaat op te slaan of uit te printen.

Dit gratis lesmateriaal over social media is alleen bedoeld voor deelnemers aan de cursus of training. Het mag niet gebruikt worden binnen het onderwijs, tenzij hier vooraf uitdrukkelijk toestemming voor is gevraagd.

Meer informatie over de cursus of training

Wil je zichtbaar zijn op social media maar weet je niet hoe? Of heb je moeite om meer volgers te vinden? Misschien zit je op het verkeerde kanaal, of is er iets mis met de interactie. Het kan ook aan de content liggen die je deelt.

In de cursus of training leer je met social media omgaan. Hieronder vind je meer informatie over de cursus of de training. Kijk wat het beste bij jou past.

Cursus Online Zichtbaarheid

Deze cursus is zeer uitgebreid en bestaat uit 6 lessen in een virtuele classroom. De eerste 5 lessen is samen met andere deelnemers (maximaal 10). De laatste les is privé, alleen tussen jou en de docente. Tijdens de privéles wordt de inhoud van de cursus, dus alles wat je geleerd hebt, toepast op jouw bedrijf.

Het is dus belangrijk om die laatste les te volgen. Want in deze les ga je je vaardigheden op je bedrijf afstemmen. Verder ontvang je na de cursus nog eens vier weken lang extra begeleiding. Tijdens deze periode mag je bijvoorbeeld social media posts van feedback laten voorzien. Maar je kunt ook hulp krijgen bij iets wat op social media niet lukt. Of antwoord op vragen krijgen.

De cursus Online Zichtbaarheid gaat niet alleen over social media. Maar eigenlijk je totale online zichtbaarheid, zonder ergens te adverteren of een duur marketingbureau in te huren. Dit kun je van de inhoud verwachten:

  • Concurrentenonderzoek doen
  • Een doelgroepanalyse
  • SEO (verschillende pijlers en technieken)
  • Social media (kanalen, doelgroepen, content en interactie)
  • AI-taalmodellen

Training Social Media Content

Heb je geen inspiratie om iets op social media te delen? Weet je niet zo goed hoe je met reacties om moet gaan, vooral als ze vervelend zijn? Deze en andere vragen worden tijdens de training Social Media content beantwoord. Je leert wat opvallende en foute content is. En hoe je de content op de doelgroep afstemt.

Weet je niet wie je doelgroep is, volg dan eerst de training Doelgroepen. Dit is een korte training van één waarbij je dieper ingaat op de verschillende doelgroepen. Maar ook hoe je jouw doelgroep ontdekt.

De training Sociaal Media Content bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom. Na de training ontvang je twee weken extra begeleiding. In deze periode mag je jouw social media posts laten beoordelen. Maar je kunt ook hulp vragen bij iets, bijvoorbeeld hoe je een social media profiel aanmaakt. Of wanneer je twijfelt over het juiste kanaal. Natuurlijk kun je ook vragen stellen over hoe je een professioneel account aanmaakt of hoe je met statistieken omgaat.

Een certificaat van deelname

Het gratis lesmateriaal social media vind je bij de cursus of bij de training Social Media Content. Houd er rekening mee dat de samenvattingen en de opdrachten niet bij de andere trainingen zijn inbegrepen, omdat die niet over social media gaan.

Na het volgen van de cursus of training ontvang je een certificaat van deelname. Dit is het OMP-certificaat en wordt exclusief aan jou digitaal aangeleverd. Het certificaat is deelbaar op je social mediakanalen of je website. Uiteraard kun je het ook uitprinten en als herinnering bewaren. Of aan je CV toevoegen.

Wat kost de cursus of training?

Bekijk de actuele prijs van de cursus of training (onder andere training) op de speciale pagina’s. Bovenaan de website, in het menu, navigeer je naar de pagina’s.

Volg je naar de cursus Online Zichtbaarheid een van de trainingen? Wanneer je dit binnen een jaar doet dan ontvang je 10% korting op een training naar keuze. De trainingen zijn het logisch gevolg op de cursus, maar het is ook mogelijk om direct in een van de trainingen in te stappen. Een vooropleiding is niet vereist.

Neem voor vragen contact op

Wil je meer weten over de cursus of een van de trainingen, of heb je vragen over het gratis lesmateriaal over social media? Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op. Soms kan ik door grote drukte je oproep niet beantwoorden. Laat je telefoonnummer achter, je wordt voor een vrijblijvend gesprek teruggebeld.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven