Google Digitale Werkplaats certificaat: gratis in je mailbox

Wil je richting klanten of opdrachtgevers aantonen dat je kennis hebt omtrent online marketing? Pronk met het Google Digitale Werkplaats Certificaat. Normaal ben je voor het behalen van dit certificaat ruim 40 uur aan het studeren. Maar nu krijg je dit felbegeerde papiertje geheel gratis in je mailbox.

Doe kennis over online marketing op

Eerst vooraf een waarschuwing. Het Google Digitale Werkplaats certificaat is geweldig om te hebben, maar zorg dat je ook echt kennis over online marketing opdoet. Wanneer je alleen dit papiertje aan opdrachtgevers toont en je hebt geen marketingkennis, dan gooi je jouw eigen glazen in.

Vind je het vervelend om de Google cursus ‘Basisprincipes van online marketing’ te volgen, omdat hij maar liefst 40 uur duurt? Dan is het ook mogelijk om het certificaat op een andere manier te krijgen. Je krijgt de antwoorden van alle vragen uit de cursus + de examenvragen toegestuurd. Je hoeft alleen maar deze antwoorden over te nemen en in de cursus aan te vinken. Binnen een uurtje heb je het certificaat in handen.

Training + gratis Google Digitale Werkplaats certificaat

De training SEO Content Schrijven of de training SEO Tools duurt slechts twee uurtjes (elk). Je volgt twee lessen in een virtuele classroom, en hierna nog eens gedurende twee weken extra begeleiding. Bijvoorbeeld omdat je met vragen zit of ergens hulp bij nodig hebt.

Als bonus ontvang je het populaire e-boekje met alle antwoorden van de Google Digitale Werkplaats (2023). Een geweldige kans om veel over SEO te leren en het Google Digitale Werkplaats certificaat te ontvangen. Na het volgen van de training ontvang je ook nog eens het OMP- certificaat. Dat zijn twee vliegen in één klap.

Wat je leert

Je ontvangt het gratis -boekje met de antwoorden van de Digitale werkplaats bij een van de volgende cursussen of trainingen:

Cursus Online Zichtbaarheid (voor beginners)

  • 5 online groepslessen, 1 privéles, 4 weken begeleiding
  • Inhoud: concurrenten, doelgroepen, SEO, sociale media, AI- taalmodellen

SEO Content Schrijven

  • 2 groepslessen, 2 weken begeleiding
  • Inhoud: zoektermenonderzoek, SEO blogs en artikelen schrijven, tone of voice, meta’s

SEO Tools

  • 2 groepslessen, 2 weken begeleiding
  • Inhoud: overzicht van de 25 belangrijkste SEO-tools, uitgebreide uitleg over de 5 meest populaire tools

Waarom het Google Digitale Werkplaats certificaat?

Sommigen vinden het certificaat van de Google Digitale Werkplaats erg belangrijk. Het heeft ook wel wat aanzien, een certificaat met hierop de naam ‘Google’. En dan jouw eigen naam nog erbij. Dit certificaat kan meer vertrouwen bij potentiële klanten of opdrachtgevers wekken.

Maar let op, het is heel belangrijk dat je ook daadwerkelijk weet waar je mee bezig bent. Toon niet alleen het certificaat maar laat in de praktijk zien dat je weet hoe SEO in elkaar steekt. Volg daarom een van de korte trainingen van Online Marketing Pro. Je behaalt dan twee certificaten plus je doet de nodige kennis en vaardigheden op.

Google Digitale Werkplaats: nuttig of niet?

Het is natuurlijk de vraag of je iets aan het Google Digitale Werkplaats certificaat hebt. De één vindt het een mooie aanvulling op zijn of haar portfolio, de ander vindt het misleiding. De meningen lopen dus heel erg uiteen.

Door het volgen van de gratis cursus over digitale marketing doe je zeker wat basiskennis op. Deze kennis is echter gericht op je eigen website optimaliseren voor zoekmachines. Je merkt dat Google vooral de focus legt op adverteren in zoekmachines, want dat levert de zoekmachinegigant geld op.

De cursus biedt onvoldoende kennis om online marketing richting opdrachtgevers of klanten aan te bieden. Wanneer je dit professioneel wil aanbieden is het beter om je in bepaalde onderwerpen te verdiepen.

Bedenk dat de Google cursus je vooral leert hoe je marketing inzet voor zoekmachine Google, en niet voor sociale media, voor zoekmachine Bing of voor klanten!

Niet voor ervaren marketeers

Het is goed om te weten dat de Google Digitale Werkplaats niet geschikt is voor ervaren online marketeers. Ook wanneer je al voldoende kennis hebt omtrent online adverteren of SEO, is deze cursus niet geschikt.

Wil je meer weten over SEO schrijven? Volg dan de training SEO Content Schrijven van Online Marketing Pro. Of verdiep je eens in SEO tools, waarbij de gelijknamige training heel erg geschikt is voor jou.

Wat kosten de cursussen en trainingen?

De Google cursus is gratis, maar je bent er ruim 40 uur mee bezig. In sommige gevallen zelfs nog langer. Helaas ontvang je tijdens deze cursus geen persoonlijke begeleiding en je krijgt geen antwoord op je vragen. Hierdoor is de cursus heel erg eenrichtingsverkeer.

Wanneer je een cursus of training van Online Marketing Pro volgt, gebeurt dit in een virtuele classroom. Dankzij de groepslessen (maximaal 10 deelnemers) is er interactie met de docenten en de andere deelnemers. Je hebt alle gelegenheid om je vragen te stellen. Bovendien krijg je tijdens de lessen ondersteuning middels afbeeldingen en video’s.

Na de cursus of training krijg je nog eens 2 tot 4 weken begeleiding. Hoe lang die begeleiding duurt is afhankelijk van de gekozen training/cursus. Tijdens de begeleidingsperiode kun je bijvoorbeeld blogs of sociale media posts van feedback laten voorzien. Maar je kunt ook ergens hulp bij krijgen of vragen stellen. De begeleiding is geheel afgestemd op jouw bedrijf of situatie.

Privéles bij de cursus Online Zichtbaarheid

Wil je de basisprincipes van SEO en sociale media leren? Volg dan de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus bestaat uit vijf groepslessen en een privéles. Die privéles is heel belangrijk, want hij is afgestemd op jouw bedrijf en je vaardigheden. Tijdens deze les kijken we hoe jij je bedrijf online kunt promoten, zonder dat het geld kost. En hoe je dit op de juiste manier doet.

De cursus Online Zichtbaarheid wordt afgesloten met een begeleidingstraject van maar liefst vier weken! Bij elke cursus of training ontvang je het OMP-certificaat van deelname.

Vergroot je kennis

De cursus Online Zichtbaarheid is ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over online marketing. Bijvoorbeeld omdat je van plan bent om een bedrijf op te starten, of het gewoon een interessant onderwerp vindt.

De trainingen zijn het logische vervolg op de cursus, maar het is ook mogelijk om (één van) de trainingen los van de cursus te volgen. Een vooropleiding voor de cursus of training is niet vereist.

Heb je nog vragen over de inhoud van de cursus of training, of over de kosten, betalingen of andere zaken? Bel of mail. Of laat je telefoonnummer achter, dan ontvang je een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven