Geheimen van Google

Je hebt ze vast wel eens langs de snelweg zien staan: de billboards met de tekst over de geheimen van Google. Het gaat hier om een boodschap van een marketingbureau. Kennen ze het geheim van Google? Nee, want wanneer je op hun website kijkt kom je er al snel achter dat ze je een beetje misleid hebben. Als hun het niet weten, kun je dan zelf de geheimen van Google ontrafelen en zo hoger met je website scoren? Natuurlijk kan dat!

Dit is het grootste geheim van Google

Om eerlijk te zijn zal het algoritme van Google nooit voor 100% bekend zijn. Zie het als het geheime recept van Coca-Cola, of het bekende ‘geheim van de smid’. Het is maar goed dat er geheimen zijn, anders zou iedereen op dezelfde manier werken. Dan waren er geen unieke producten of diensten.

Het grootste geheim van Google blijft dus geheim. Niemand die dat kan ontrafelen. En toch is het mogelijk om het algoritme, de werking en rankingfactoren in kaart te brengen. Aan de hand hiervan plaats je jouw website hoog in Google.

Wij kennen het geheim van Google? Ja, want het twee-na grootste geheim (het algoritme buiten beschouwing gelaten) is dat Google wil dat je voor bezoekers schrijft.

Dus niet voor zoekmachines?

Nee, je moet niet voor zoekmachines schrijven. Maar dat is wel wat veel SEO-tekstschrijvers en marketingbureaus doen. Ze gebruiken SEO tools om populaire zoektermen te vinden. Aan de hand hiervan verwerken ze die zoektermen in teksten, soms op een onnatuurlijke manier.

Met dit soort acties kun je zeker hoger in Google verschijnen. Vaak is die hoge positie tijdelijk. Bij de eerstvolgende update zie je jouw webpagina’s weer dalen.

De belangrijkste boodschap blijft dan ook: schrijf voor bezoekers en niet voor zoekmachines. Maar wel met een knipoog naar zoekmachines. Hoe doe je dat?

Leer hoe je SEO teksten schrijft

Vaak wordt bij SEO content aan onnatuurlijke inhoud gedacht. Je kent het wel, van die zoektermen die heel vaak in teksten verwerkt zijn. Of veel te opzichtig. Verder bevat de titel een aantal zoektermen en zijn die ook in de metabeschrijving gestopt.

Dit is niet de manier waarop je de liefde van Google wint. SEO content ziet er heel anders uit. Waarbij nog steeds rekening wordt gehouden met zoektermen die de gebruiker in zoekmachines invoert.

De training SEO Content Schrijven

Content gaat over teksten, afbeeldingen, video’s en audio. Heb je het over een website dan zal dit vaak op teksten, artikelen en blogs slaan. Dit soort inhoud kan Google makkelijk crawlen en indexeren. Bij afbeeldingen en video’s gaat dit allemaal wat moeizamer.

De training SEO Content Schrijven bestaat uit twee online groepslessen. Je volgt de lessen via Microsoft Teams. Een account aanmaken of de app installeren is niet nodig. Na de training ontvang je twee weken lang extra begeleiding. Handig om je SEO content van feedback te laten voorzien. Maar ook praktisch wanneer je nog vragen of ergens hulp bij nodig hebt.


Is deze training iets voor jou? Hij is het logische vervolg op de cursus Online Zichtbaarheid. Maar je mag deze training ook los van de cursus volgen.

Ken ik straks het geheim van Google?

Je wil weten of je na het volgen van de training het geheim van Google kent. Zoals eerder gezegd, de exacte werking van het algoritme zal altijd geheim blijven. Maar er is wel ontzettend veel dat we over het algoritme weten. En welke data Google allemaal verzamelt.

Je docente (Bianca) heeft gedurende 25 jaar veel onderzoek gedaan naar de werking van zoekmachines. Sinds 1998 ligt de focus op Google. Het is dan ook logisch dat er met zoveel onderzoeken ook veel informatie naar boven is gekomen. Niet omtrent hét geheim van Google, wel hoe je deze zoekmachine te vriend houdt.

Bedenk dat veel marketeers agressief te werk gaan. Ze proberen met allerlei trucjes hoger in Google te komen. Vaak lukt dit maar is het effect van korte termijn. Wanneer Google je afstraft dan is dit een ernstige zaak. Je webpagina en misschien wel je hele website zakt lager in de organische zoekresultaten. In sommige gevallen kan deze geheel verdwijnen. Zie dat maar eens terug te draaien, want Google is geen makkelijke.

Het is dus belangrijk om Google te vriend te houden. Dat doe je door aan het ideaalbeeld van Google te voldoen. Maar hoe breng je dit in de praktijk tot uiting? Dat leer je onder andere tijdens de training SEO Content Schrijven. Je leert nog meer wanneer je de cursus Online Zichtbaarheid gevolgd.

Over de cursus Online Zichtbaarheid

Deze cursus is geschikt voor ondernemers, beginnende marketeers en startende tekstschrijvers. Wanneer je niet veel kennis omtrent SEO en sociale media hebt dan is deze cursus ideaal voor jou!

In 6 lessen leer je heel veel over concurrenten en doelgroepen, SEO en sociale media. Maar ook gebruik maken van nieuwe technieken waaronder AI-taalmodellen.

De eerste vijf lessen zijn online klassikaal, dus in een groepje (maximaal 10 deelnemers). De zesde les volg je privé, afgestemd op wie je bent en wat je doet. Hierna ontvang je nog eens vier weken begeleiding. Vaak via de e-mail, maar het kan ook dat je behoefte hebt aan een telefonisch gesprek.

De cursus is heel betaalbaar gehouden, en hiermee instapklaar voor startende en kleine ondernemers. Maar natuurlijk ook voor ondernemers die al langer onderweg zijn.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Ken jij straks ook de Google geheimen? Zorg dan dat je weet hoe deze zoekmachine werkt en hoe je hierop inspeelt. Volg de cursus of een van de trainingen.

Misschien vind je het moeilijk om een keuze te maken. Is de cursus of juist één van de trainingen meer geschikt voor jou ideeën, de kennis die je al hebt en toekomstplannen? Laat je telefoonnummer achter en je wordt voor een vrijblijvend adviesgesprek teruggebeld. Het is ook mogelijk om zelf telefonisch contact op te nemen, of via de e-mail je vragen te stellen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven