Cursus webteksten schrijven

Goed schrijven voor het web is een vak apart. Of dacht je dat die miljoenen websites al hun content zelf schrijven? Meestal huren ze hier een blogger of een SEO tekstschrijver voor in. Wil je onafhankelijk zijn van marketingbureaus of tekstschrijvers? Of wil je jouw vaardigheden als tekstschrijver verbeteren? De cursus webteksten schrijven helpt jou hierbij.

Een goed verhaal schrijven

Het begint allemaal met het opschrijven van een goed verhaal. Want dat is wat mensen tegenwoordig willen zien: een verhaal waardoor ze geïnspireerd worden. Bedrijven moeten hierin meegaan. De beste bedrijven verkopen geen producten maar verhalen. En het zijn die verhalen die uiteindelijk voor een hogere omzet zorgen.

Maar een goed verhaal schrijven is niet het enige waarmee je gaat scoren. Je moet ervoor zorgen dat je tekst, artikel of blog gevonden wordt. De beste manier om dit te realiseren is via zoekmachines zoals Google.

Op dit punt kom je bij SEO schrijven uit. En dat is waar de cursus webteksten schrijven grotendeels over gaat. Je zorgt dat je hoog in de organische zoekresultaten staat. Maar ook dat je content op social media zichtbaar is. Zo trek je ontzettend veel bezoekers naar je website en je verhalen toe.

Leer webteksten schrijven als een professioneel

De cursus webteksten schrijven valt onder de naam ‘Online Zichtbaarheid’. Deze cursus is misschien wat ongebruikelijk. Hij volgt namelijk niet de trends van andere aanbieders. Je krijgt dus geen (digitaal) boek waarna je het allemaal zelf mag uitvogelen. Nee, deze cursus volg je zes weken lang (basiscursus).

Elke week ben je aanwezig bij een virtuele les. Hierbij heb je directe interactie met de docent én met maximaal vijf andere cursisten. Je neemt hierdoor de lesstof veel beter in je op. Bovendien leer je van de vragen van andere cursisten.

De laatste les is een privéles, die is alleen tussen jou en je docent. Tijdens deze les gaan we specifiek in op jouw situatie. Bijvoorbeeld voor wie of waarom je webteksten gaat schrijven. Vervolgens wordt de lesstof hierop afgestemd en werken we aan je vaardigheden.

SEO & social media

Bij webteksten schrijven is het belangrijk dat je kennis hebt omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO). Maar er wordt ook ingegaan op social media. Je gebruikt social media voor het versterken van je online positie. Niet alleen in de organische zoekresultaten, maar overal op het internet.

Omdat SEO en social media elkaar versterken, is bewust gekozen voor opname van deze twee in de cursus. Zo ben je goed voorbereid op de digitale praktijk.

Hoe werkt het?

Wanneer je de cursus webteksten schrijven volgt zul je merken dat er veel op je af komt. Daarom is er persoonlijke aandacht voor jou. Heb je tijdens de les een vraag? Steek je digitale hand op en krijg antwoord op je vraag.

Verder word je aan het werk gezet. Je krijgt minimaal twee opdrachten mee. Je bent niet verplicht om deze opdrachten te maken maar het is wel verstandig om dit te doen. Tijdens de laatste les worden de opdrachten met je doorgenomen. Heb je ze goed gemaakt of moet je nog aan je vaardigheden werken?

De periode na de cursus

Heb je de cursus gevolgd, dan kun je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk toepassen. Je zult merken dat het in het begin niet zo makkelijk is. Vaak twijfel je nog of je wel op de goede weg zit. Daarom ontvang je na de cursus gedurende vier weken begeleiding.

Wat mag je tijdens deze periode verwachten? Elke week mag je een blog en enkele social media posts, die je zelf hebt geschreven, naar mij opsturen. Dat doe je gewoon via de e-mail. Vervolgens ontvang je professionele feedback op het door jou geschreven werk.

Het is belangrijk om deze feedback goed door te lezen. Er zal af en toe wat kritiek bijzitten, maar dit betreft altijd opbouwende kritiek. Het is bedoeld om je vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Maak dus zeker van deze mogelijkheid gebruik en stuur je werk in.

Toegang tot exclusieve content

Webteksten schrijven betekent dat jij je continu blijft aanpassen aan de marktomstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer Google zijn algoritme update aanpast. Of wanneer SEO-technieken veranderen. Maar ook wanneer het publiek behoefte heeft aan andere verhalen.

Het is dus belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven. Daarom krijg je als excursist toegang tot exclusieve content op de website van Online Marketing Pro. Zo blijf je jezelf ontwikkelen, want je weet alles omtrent SEO en social media.

Kan ik zelf het studietempo bepalen?

Standaard duurt de cursus webteksten schrijven zes weken. Maar het is mogelijk om voor de versnelde of juist de langere versie te kiezen.

Wil je zo snel mogelijk aan de slag met het schrijven van webteksten? Kies dan voor een cursusduur van drie weken. Hierbij volg je twee keer per week een online les. Maar het kan ook dat je minder tijd voor de cursus hebt. Of het lastiger vindt om te leren. In dit geval kun je de studieduur verlengen. Dit kan tot maximaal 12 weken.

Heel soms is het mogelijk om voor een nog langere studieduur te kiezen. Dit is echter niet aan te raden. Wanneer er teveel tijd tussen afzonderlijke lessen zit dan is de kans groot dat je de lesstof vergeet.

Klaar voor een nieuwe benadering van schrijven?

De eerste verandering begint bij het denken. De cursus brengt nieuwe gedachten en ideeën aan het licht. Het helpt je bij het beter leren schrijven van webteksten. Maar het is ook ideaal voor je professionele en je persoonlijke ontwikkeling.

De lessen geven je stof tot nadenken. De oefeningen motiveren je om op een nieuwe manier te leren schrijven. Laat oude gewoontes los en leer hoe je de beste webteksten schrijft. Voor jezelf of voor opdrachtgevers.

De cursus is voor iedereen

Je hoeft geen bekroonde copywriter of tekstschrijver te zijn om goede resultaten met je website te behalen. En je hoeft geen social media-expert te zijn om goed zichtbaar te zijn op social media. Deze cursus laat je zien hoe je snel en eenvoudig webteksten schrijft. Dit betreft niet alleen het schrijven van blogs en artikelen maar ook een homepage, over mij pagina of een dienstenpagina. En natuurlijk social media posts.

Maar dat is nog niet alles, de cursus behandelt ook belangrijke zaken zoals linkbuilding, technische optimalisatie van je website, een profiel op social media aanmaken, interactie en wat je moet doen wanneer je online zichtbaarheid achterblijft. Leer van de trucjes van een professional met meer dan 25 jaar ervaring! Schrijf je vandaag nog voor de cursus in, of neem voor meer informatie contact op.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven