Cursus teksten schrijven

Overtuigende teksten schrijven voor het internet, hoe doe je dat? In de cursus Online Zichtbaarheid leer je vakkennis die nodig is. Je gaat aan de slag met SEO en social media. Je leert bloggen als een Pro en hoe je productomschrijvingen, een homepage of andere teksten voor je website schrijft. Ook word je een expert in het maken van geschreven social media content.

Blijf jezelf ontwikkelen

De een heeft er meer gevoel voor dan de ander: teksten schrijven die bedoeld zijn voor websites en social media. Je hebt er enige creativiteit voor nodig. Maar ook inzicht met betrekking tot de doelgroep en waar mensen naar op zoek zijn.

Het is handig wanneer je creatief kunt schrijven. Dit is echter geen vereiste om goede webteksten of social media posts te maken. Iedereen kan dit leren.

Inhoud van de cursus teksten schrijven

Effectief communiceren met de doelgroep, dat is belangrijk. Maar het is net zo belangrijk om hoog in de organische zoekresultaten te staan. Daarom richt de cursus teksten schrijven zich op SEO (zoekmachine optimalisatie).

In 6 lessen, waarbij je een virtuele classroom plaatsneemt, leer je hoe je effectieve en scorende teksten schrijft voor:

Alles wat je leert is matig toepasbaar op het schrijven van teksten voor flyers, folders en brochures. Je moet er rekening mee houden dat schrijven voor het internet anders is dan wanneer je dit voor offline media doet.

Wil je aan je online zichtbaarheid werken? Meer klanten via het internet naar je bedrijf trekken? Dan is de cursus Online Zichtbaarheid iets voor jou.

Inzicht in de werking van zoekmachines

Tijdens de cursus teksten schrijven leer je veel over zoekmachines. Deze kennis is tegenwoordig onmisbaar. Het is namelijk belangrijk dat je met je website hoog in Google en andere zoekmachines scoort. Weet je al wat een eerste positie in Google of Bing oplevert? En hoeveel bezoekers je aantrekt wanneer je voor een bepaalde zoekterm op positie vijf staat? Hieronder zie je dit in een tabel weergegeven.

PositieCTR GoogleCTR Bing
128,5%26,6%
215,7%15,2%
311,0%9,8%
48,1%6,5%
56,1%4,9%

De uiteindelijke CTR is van verschillende actoren afhankelijk, zoals de locatie, het tijdstip van de dag en de zoekterm. Voor sommige zoektermen loopt de CTR voor positie 1 op tot 40%!

De cursus leert je hoe zoekmachines tegen websites aankijken. Dat is de basis van SEO.

Je leert hoe je SEO-teksten schrijft. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Hierbij maak je gebruik van een zoektermenonderzoek en verwerk je de belangrijkste zoektermen in de tekst. Maar wel op een natuurlijke manier, zodat lezers er niks van merken. Binnen SEO krijg je ook te maken met technische optimalisatie van websites en linkbuilding. Dit soort zaken zijn in de lesstof opgenomen.

Zichtbaar op social media

Sommige marketeers en copywriters richten zich alleen content voor websites. Het is net zo belangrijk om ook op social media zichtbaar te zijn. SEO en social media versterken en ondersteunen elkaar. De cursus teksten schrijven houdt in dat je leert hoe je social media posts maakt. Een post moet het publiek inspireren en aanzetten tot interactie.

Net als in zoekmachines, ervaar je ook op social media de nodige concurrentie. Hoewel je op social media niet hoeft te strijden om een hogere positie, is het wel belangrijk dat je post bij het publiek onder de aandacht komt. Daarom is het gebruik van relevante hashtags zo belangrijk. Ook hierbij moet je rekening houden met verschillende zaken.

Voor wie de cursus geschikt is

Heb je een talent voor schrijven of wil je dit (verder) ontwikkelen? De cursus teksten schrijven is echt iets voor jou. Dankzij de cursus Online Zichtbaarheid ontwikkel je vaardigheden die je binnen je werkveld nodig hebt. De vaardigheden zijn ook op privégebied bruikbaar. Bijvoorbeeld voor je hobbywebsite of je privé social media-accounts.

De cursus is dan ook geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als (SEO) schrijver, of dit nu zakelijk of privé is.

Gratis PR: dat wil jij toch ook?

Waarom deze cursus volgen? Omdat SEO en social media gratis aandacht van het publiek betekent. Je werkt aan je eigen public relations, zonder met de pers in contact moeten treden. Wanneer je het goed aanpakt dan weten kranten, tijdschriften en vakbladen je vanzelf vinden.

Informatie voor de cursus

De cursus teksten schrijven vind je onder de noemer ‘Online Zichtbaarheid’. Het gaat namelijk niet alleen om het leren schrijven van teksten maar ook hoe je jouw teksten bij het publiek onder de aandacht brengt. Daarom ligt de focus op SEO en social media, twee gratis marketingkanalen om aan je naamsbekendheid en merkbekendheid te werken.

De cursus bestaat uit zes lessen. Standaard volg je één les per week, in een virtuele classroom. Dit doe je met maximaal vijf andere cursisten. Er ontstaat al snel een hecht groepje van gelijkgestemden. Heb je tijdens de les vragen dan steek je de digitale hand op en krijg je de mogelijkheid om je vraag te stellen. Ook is er tijdens de lessen veel interactie met de docent.

Het is mogelijk om de cursus versneld te volgen, in drie weken. Hierbij volg je twee keer per week een les. Van tevoren moeten we even bekijken in welke klasjes je ingedeeld kan worden (er moet wel ruimte beschikbaar zijn).

Ook bied ik de mogelijkheid om wat langer over de cursus te doen, met een maximum van 12 weken. De cursus over een langere periode uitspreiden is niet verstandig, hierdoor neem je de lesstof niet goed in je op.

Na de cursus nog steeds begeleiding

Heb je de cursus gevolgd en wil je zelf teksten schrijven? Na de cursus ontvang je nog eens vier weken begeleiding. Dit houdt in dat je jouw blogs en social media posts ter beoordeling mag insturen. Hier ontvang je feedback op. Zo achterhaal je of je vaardigheden voldoende ontwikkeld zijn, of dat er nog wat bijsturing nodig is.

Veelgestelde vragen

Hieronder de veelgestelde vragen die betrekking hebben op de cursus Online Zichtbaarheid (leren teksten schrijven).

Ik zie bij andere aanbieders dat de cursus teksten schrijven een uurtje duurt. Waarom niet bij jullie?

In een uurtje kun je nooit goed leren schrijven voor het internet. Je krijgt dan alleen wat basisbeginselen aangeleerd en staat vervolgens met lege handen. Daarom bestaat deze cursus uit 6 lessen met persoonlijke begeleiding.

Ergens anders zie ik een prijs van € 799. Waarom zijn jullie veel goedkoper?

Online marketing is al duur genoeg. Al jarenlang zet Bianca zich in voor betaalbare marketing en nu ook betaalbare cursussen. Van kennis delen hoeven we niet rijk te worden.

Kan ik de cursus volgen wanneer ik geen verstand hebt van SEO of social media?

Ja, deze cursus is ook geschikt voor beginners. Er zijn veel startende ondernemers en beginnende tekstschrijvers die zich voor de cursus aanmelden.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven