Cursus social media voor beginners

Efficiënt en doelgericht met sociale media werken, elke ondernemer zou dit moeten doen. Maar waar begin je wanneer je niet zoveel kennis omtrent de verschillende platforms hebt? De cursus social media voor beginners is speciaal voor ondernemers die het beste uit sociale media willen halen. Je krijgt inzicht in het publiek, de verschillende kanalen en doelgroepen, welke content goed werkt en hoe je voor interactie en een hoge betrokkenheid zorgt.

Begrijp je publiek

De meeste mensen gebruiken social media voor privézaken. Bijvoorbeeld in contact blijven met vrienden en familie. Maar ook om iets over het leven of wat je bezighoudt delen. Soms is social media een uitlaatklep.

Steeds meer bedrijven laten zich op social media zien. Bijvoorbeeld op Twitter, Instagram en Facebook. Hierbij volgen ze de trends, oftewel ze volgen het publiek. Dat is slim want zo kom je met de juiste doelgroepen in contact.

De cursus social media geeft je inzicht in de verschillende platforms en de bijbehorende doelgroepen. Je leert begrijpen wie ze zijn en waar ze om geven. En dus ook welke sociale mediaplatforms ze gebruiken.

Het vergroten van naamsbekendheid

Weet waar je sociale media voor inzet. Het is iets heel anders dan SEO oftewel zoekmachine op. Dit laatste is op je website gericht. Terwijl je sociale media inzet voor het vergroten van de naamsbekendheid. Maar ook voor het genereren van leads en meer verkeer naar je website trekken.

Het prettige aan de verschillende platforms is dat je alles kunt meten en analyseren. Je ziet hoeveel volgers je hebt, of mensen naar je website doorklikken maar ook hoe vaak je berichten gezien zijn. Daarnaast meet je de interactie en betrokkenheid. Hoe je dat doet leer je tijdens de cursus social media voor beginners. Ga goed met statistieken om want het helpt je met het opbouwen van meer naamsbekendheid!

De juiste kanalen kiezen

Een van de grootste fouten die je kunt maken is op het verkeerde kanaal actief zijn. Bijvoorbeeld Facebook gebruiken om jongeren aan te spreken. Of je webshop in babykleding op LinkedIn promoten. Dit zijn verkeerde keuzes en gaat je weinig opleveren. Aan de andere kant kost het wel een hoop tijd en misschien ook geld.

Je moet weten welke kanalen er zijn en welke doelgroepen hier actief zijn. Aan de hand hiervan maak je een keuze. De cursus leert je dat je op minimaal twee kanalen actief moet zijn. Welke dat zijn, dat gaan we gedurende de lessen onderzoeken.

Wat je nog meer leert

Vind je het moeilijk om content voor sociale media te maken? Ben je een absolute beginner dan moet je voor de cursus sociale media voor beginners gaan. Deze is ondergebracht in de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus is heel laagdrempelig, alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. De lessen worden ondersteund met behulp van afbeeldingen en video’s. Omdat het interactief lessen zijn, in een virtuele classroom, kun je direct je vragen stellen.

De cursus behandelt niet alleen sociale media maar ook zoekmachine optimalisatie. Je ontdekt hoe je deze twee naadloos in elkaar laten overgaan. Omdat concurrenten en doelgroepen je strategie bepalen, wordt hier ook een aparte les aan besteed.

Deze cursus bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste een privéles is. Ook ontvang je hierna gedurende vier weken begeleiding. Handig om de laatste puntjes op de i te zetten.


Wil je echt alles over sociale media content weten, en hoe je de juiste contentmix bepaalt? Hieronder belangrijke informatie.

Training Social Media Content

Moet je inhoud plaatsen die gericht is op entertainment en informeren, of mag je ook je producten of diensten promoten? Het is belangrijk om voor de juiste contentmix te gaan.

Misschien heb je geen inspiratie voor sociale media content. Of weet je niet wat de beste dag of het beste tijdstip is om iets te posten. Het kan ook dat je een te lage betrokkenheid hebt. De training helpt je met al dit soort zaken.

De training Social Media Content bestaat uit twee lessen van elk anderhalf uur (totaal 3 lesuren) in een virtuele classroom. Na de training krijg je gedurende twee weken extra begeleiding. Je kunt in deze periode alle hulp met social media krijgen die je nodig hebt. Dus ook het van feedback laten voorzien van je sociale media content.


Een extra tip: wees consistent

Wanneer je nog maar net met sociale media begint weet je nog niet zo goed hoe je hier als ondernemer mee om moet gaan. Tijdens de cursus social media voor beginners (Online Zichtbaarheid) leer je hier ontzettend veel over. Een van de onderwerpen die tijdens de cursus voorbijkomt is de consistentie met betrekking tot de inhoud.

Dit betekent dat je jouw stem gebruikt en merkidentiteit opbouwt. Zoiets doe je door consistent te zijn met betrekking tot de stijl, het kleurenschema en de tone of voice.

Wat kan ik van de cursus of training verwachten?

Vanaf de eerste les ontvang je een uitstekende begeleiding. Bianca heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Daarnaast is ze meer dan 27 jaar zelfstandig ondernemer. Dat is niet vanzelf gegaan naar met vallen en opstaan. Gedurende die vele jaren zijn er tactieken ontwikkeld om aan online zichtbaarheid te werken. Die kennis wordt via de cursus en trainingen van Online Marketing Pro overgedragen aan jou en andere deelnemers.

Kennis delen is belangrijk. Maar het is ook belangrijk dat jij de lesstof begrijpt, en dat je er ook echt iets aan hebt. Daarom krijg je bij de cursus Online Zichtbaarheid een privéles en nog eens vier weken begeleiding. Bij de (vervolg)trainingen zit twee weken begeleiding. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Vooropleiding en kosten

Op de pagina’s van de cursus of trainingen vind je meer informatie over de kosten. Alles is bij de prijs inbegrepen dus ook de (eventuele) privéles, de begeleidingsperiode, het lesmateriaal, de samenvattingen en het OMP-certificaat. Je betaalt geen inschrijfgeld.

De cursus social media voor beginners, te vinden onder de noemer Online Zichtbaarheid, is bedoeld voor ondernemers die weinig tot geen kennis omtrent SEO en social media hebben. Echt een fijne basiscursus om van hieruit aan je vaardigheden te werken. Een vooropleiding is niet vereist.

Van hieruit maak je een doorstart naar de training Social Media Content. Heb je al enige kennis over social media dan is het ook mogelijk om direct met de training te starten.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven