Cursus social media voor bedrijven

Zet social media voor je bedrijf in. Het is effectief, goedkoop en je bereikt er een brede doelgroep mee. Bovendien is alles meetbaar. De cursus social media voor bedrijven is geschikt voor zzp’er en het mkb. Breng concurrenten en doelgroepen in kaart, maak kennis met verschillende kanalen en ontdek hoe en welke content je deelt. Alles met één doel: het vertrouwen van het publiek winnen.

Haal alles uit social media

Veel bedrijven adverteren op sociale media. Dit is goedkoper dan adverteren in zoekmachines en spotgoedkoop in vergelijking met een advertentie in een tijdschrift. Maar is adverteren wel zo geschikt voor jouw bedrijf?

Helaas zie je ontzettend veel ineffectieve advertenties op social media. Het kost alleen maar geld waarbij het weinig opleveren.

Waarom zou je geen gebruik maken van de mogelijkheid tot gratis promotie? Dat kan op social media, en op vrijwel elk platform! Zorg dat je alles maar dan ook alles uit social media haalt.

Cursus social media voor bedrijven of ondernemers

Ga zelf aan de slag met een of meerdere social media kanalen. Met een goed gevulde rugzak boordevol kennis en vaardigheden zeg je social media effectief in. De cursus social media voor bedrijven maakt onderdeel uit van de cursus Online Zichtbaarheid. Maar je kunt ook voor de losse training Social Media Content kiezen.

Inhoud cursus Online Zichtbaarheid

Deze cursus is geschikt voor ondernemers die weinig kennis hebben omtrent SEO en social media. De cursus is gericht op een gratis online zichtbaarheid en vindbaarheid. Zonder allerlei advertenties in te moeten kopen of een duurmarketingbureau in te schakelen.

De inhoud ziet er als volgt uit:

 • Marketingvaardigheden
 • Merk identiteit
 • Concurrenten
 • Doelgroepen
 • SEO
 • Social media
 • AI -taalmodellen

Allemaal belangrijke onderwerpen die met je online zichtbaarheid te maken hebben. De vierde les gaat over social media, en behandelt de volgende onderwerpen:

 • Trends en ontwikkelingen binnen social media
 • Social mediakanaal kiezen
 • Psychologie achter social media
 • Een goed profiel aanmaken
 • De juiste content delen
 • Interactie
 • Algoritmes

Natuurlijk komen er nog meer onderwerpen aan bod. Heb je tussendoor een vraag, ook al gaat die niet over een van de onderwerpen? Stel hem gerust.

SEO en andere onderwerpen

Binnen online marketing draait het niet alleen om social media. Zorg ook dat je met je website goed vindbaar bent. Hiervoor heb je kennis omtrent SEO nodig. De cursus behandelt SEO-zaken zoals content schrijven, linkbuilding en technische optimalisatie. Maar ook een aantal andere dingen.

Voordat je aan SEO en social media begint moet je weten wie je concurrenten en doelgroepen zijn. Daarom zijn deze twee onderwerpen in de cursus opgenomen. Verder gaat het ook over AI-taalmodellen, iets dat de laatste tijd een grote rol speelt.

De cursus Online Zichtbaarheid bestaat uit zes lessen. De eerste vijf lessen vinden in een virtuele classroom plaats, met maximaal 10 deelnemers. De laatste les is een privéles (ook online). Na de cursus ontvang je nog eens vier weken lang extra begeleiding.


Training Social Media Content

Zoek je een cursus social media voor bedrijven die diep ingaat op het maken van content? Bedenk dat content ontzettend belangrijk is, het is de enige manier om met de doelgroep te communiceren. De training Social Media Content laat je zien hoe je de juiste social media posts maakt. Maar ook op welke dagen en tijdstippen je het beste iets kunt publiceren.

Deze training bestaat uit twee online klassikale lessen. Na de training ontvang je twee weken begeleiding, bedoeld om je te helpen bij het creëren van de beste social media content.


Overige zaken

De cursus of training start bij minimaal 5 deelnemers, met een maximum van 10 deelnemers. De startdatum en de tijd is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je hebt keuze uit verschillende dagdelen. Kun je bijvoorbeeld alleen in de ochtend, dan word je ingedeeld bij een ochtendklasje. Volg je de cursus of training liever in de middag? Geen probleem, ook dit is mogelijk.

Veel ondernemers zijn overdag druk bezig. Daarom is het mogelijk om de cursus of training in de avonduren te volgen. Dit kan om 19:00 uur of om 20:00 uur.

Geen basiskennis vereist

Voor de cursus social media voor bedrijven heb je geen basiskennis nodig. Natuurlijk is het handig wanneer je weet wat social media inhoudt, maar je leert alles wat je als ondernemer straks nodig hebt.

De cursus Online Zichtbaarheid is zeer laagdrempelig. De inhoud van de cursus richt zich op ondernemers die weinig kennis over SEO en social media hebben. De training Social Media Content vraagt wel wat kennis omtrent de werking van je favoriete social mediakanaal.

Bewijs van deelname certificaat

Zowel de cursus als de training sluit je af met een bewijs van deelname certificaat. Je ontvangt dit certificaat digitaal, waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om dit uit te printen.

Wijzer worden op social media

De cursus social media voor bedrijven is geschikt voor:

 • Zzp’ers
 • MKB-bedrijven

Je kunt je individueel aanmelden, maar ook als groep. Liever de cursus of training met uitsluitend medewerkers van je bedrijf volgen? Het is mogelijk om de groep uit te breiden naar 15 personen. Grotere groepen zijn niet gewenst, omdat deelnemers dan te weinig kans krijgen om hun vragen te stellen. Bij het aanmelden van meerdere deelnemers tegelijk is het verstandig om deze op te delen in twee of meerdere groepjes.

Over de kosten

Online Marketing Pro heeft als missie het aanbieden van betaalbare cursussen en trainingen. Het idee hierachter is om ondernemers los te maken van (dure) marketingbureaus. Bij het samenstellen van de cursussen en trainingen is rekening gehouden met de verschillende leerniveaus. Ook is nagedacht over betaalbare prijzen.

Op de specifieke pagina’s staan de actuele prijzen vermeld. De prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief administratiekosten, lesmateriaal en certificaat.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven