Social media voor startende ondernemers

Ga vandaag nog aan de slag met social media voor jouw bedrijf. Leer efficiënt en doelgericht gebruikmaken van de verschillende sociale platforms. Geheel zelfstandig, zonder dat je afhankelijk bent van een marketingbureau of een social media expert. De cursus social media voor startende ondernemers is ideaal voor onervaren ondernemers en voor iedereen die (gratis) online zichtbaar wil zijn.

Maximaal rendement uit social media halen

Bijna elk bedrijf is online zichtbaar. Enerzijds in de organische zoekresultaten, anderzijds middels adverteren. Daarnaast zijn steeds meer bedrijven actief op social media. Je moet weten dat social media omgekeerd werkt ten opzichte van SEO. Kijk maar eens:

 • SEO: bezoekers gaan bewust op zoek naar jouw website/aanbod
 • Social media: jij zoekt bewust het contact met het publiek op

Je ziet dat deze twee heel verschillend werken. Maar ze hebben wel een gemeenschappelijke doelstelling: het delen van content en de aandacht van het publiek trekken.

Social media is zeer gebruiksvriendelijk. Iedereen kan in de basis een bedrijfsaccount aanmaken. Daarnaast kost het niks om content op dit soort platforms te delen. Geen geld en het kost ook nauwelijks tijd.

Met de juiste strategie haal je het maximale rendement uit social media. En dat is waar de inhoud van de cursus over gaat.

Geschikt voor iedereen met weinig kennis

De cursus social media voor startende ondernemers is zeer laagdrempelig. Hij is geschikt voor iedereen die nog niet zoveel kennis met social media heeft. Het maakt hierbij niet uit of je startende ondernemer bent of al een tijd een bedrijf runt. Social media kan iets geheel nieuws voor jou zijn.

Dit leer je tijdens de cursus

Kijk je naar de cursus voor startende ondernemers, dan heeft deze een opvallende naam: Online Zichtbaarheid. Dit komt omdat de inhoud van de cursus niet alleen over social media gaat. Ook SEO speelt een belangrijke rol in de lesstof. Waarom? Ten eerste omdat zowel SEO en sociale media gratis toepasbaar zijn. Oftewel je werkt gratis aan je online zichtbaarheid.

Daarnaast zijn deze twee marketingvormen belangrijk omdat ze elkaar versterken. Denk bijvoorbeeld aan cross linking. Maar ook werken aan je branding. Daar lenen deze twee zich uitstekend voor.

Helaas richten veel ondernemers en dus ook aanbieders van cursussen zich alleen op social media. Of alleen op SEO. Hierbij wordt vergeten om het beste uit deze twee krachtige marketingvormen te halen. Daarom biedt Online Marketing Pro het beste van twee werelden. Oftewel een samenvoeging van SEO & social media.

Wat kun je na het volgen van de cursus?

Je bent een beginner op het gebied van sociale media. Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou. Alles wordt op een eenvoudige manier uitgelegd. Daarnaast komen er veel praktijkvoorbeelden voorbij.

Na het volgen van de cursus over social media ben je tot het volgende in staat:

 • Je weet welke platforms geschikt zijn voor jouw bedrijf
 • Je kent je doelgroep
 • Je kan door social media content maken
 • Je weet welke hashtags belangrijk zijn
 • Je bent op de hoogte van de concurrentie op social media

Maar dat is nog niet alles, want je kunt ook met SEO aan de slag. Je weet hoe zoekmachines werken, hoe je SEO content maakt, wat linkbuilden is en waarom technische optimalisatie zo belangrijk is. Daarnaast gebruik je social media voor het promoten van je website. En je website zet je in om meer geïnteresseerde social media volgers te krijgen.

Begrijpbaar en praktisch voor iedereen

De cursus is zo opgezet dat hij voor iedereen begrijpbaar is. Misschien ben je helemaal niet met social media bekend. Of ben je hier wel actief, maar weet je niet hoe je jouw bedrijf onder de aandacht brengt. Zelfs wanneer je al een tijdje op social media je bedrijf promoot, is het volgen van deze cursus nog steeds een goed idee.

De cursus bevat theoretische lesstof, aangevuld met begrijpelijke en duidelijke afbeeldingen. Na elke les ontvang je een samenvatting, zodat je op je gemak nog eens de lesstof door kunt nemen. Ook bevat de samenvatting een oefening, bedoeld om je kennis en vaardigheden te testen.

Tijdens de les kom je ook veel praktijkvoorbeelden tegen. Want dat is waar je ontzettend veel van leert.

Samen met andere cursisten

Soms moet je een cursus in je eentje volgen. Dat doe je vanuit huis, zonder echte begeleiding van de docenten. De cursus Online Zichtbaarheid volg je samen met vijf andere cursisten. Alleen bij uitzondering kunnen er wel eens acht cursisten in een virtuele classroom zitten.

Gedurende de cursus (mits je het standaardprogramma volgt) blijf je in je vertrouwde virtuele classroom. Dit betekent dat er al snel een hechte band met de andere cursisten ontstaat. Je hebt direct interactie met de docent (Bianca).

Het fijne aan deze werkwijze is dat je direct je vragen kunt stellen. Bijvoorbeeld omdat je iets niet begrijpt, of iets extra’s wil weten. Bovendien leer je van de vragen van andere cursisten.

Na de cursus social media voor startende ondernemers

Heb je de cursus afgerond? Dan weet je alles over SEO en social media. Dit betekent dat je zelfstandig aan de slag kunt en aan je online zichtbaarheid werkt. Misschien loopt het niet zoals verwacht. Of twijfel je of je het wel goed doet. Geen probleem, na de cursus ontvang je nog eens gedurende vier weken begeleiding.

Wat houdt dit precies in? Je mag in die vier weken je social media posts ter beoordeling indienen. Hierop ontvang je feedback. Lees deze feedback goed door, want zo blijf je aan je vaardigheden werken. En schrijf je tussendoor ook nog wat blogs of teksten voor je website? Die mag je ook laten beoordelen!

Schrijf je vandaag nog voor de cursus in

De prijs van de cursus vind je op de speciale pagina. We hebben geprobeerd om de prijs zo laag mogelijk te houden, zodat hij voor iedereen toegankelijk is. Dit krijg je voor de prijs inclusief btw:

 • 5 lessen en een virtuele classroom
 • 1 privéles, afgestemd op jouw situatie
 • Na elke les een samenvatting met een opdracht
 • 4 weken lang begeleiding
 • OMP-certificaat van deelname

Heb je nog vragen over het inschrijven, de prijs of de inhoud van de cursus? Laat je contactgegevens achter en je ontvangt een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven