Cursus social media marketing

Verdiep je in de wereld van social marketing. Dit is een geweldige manier om je bedrijf of merk gratis te promoten. Echt gratis? Ja, want je hoeft niet te adverteren om toch met je doelgroep in contact te komen. De cursus social media marketing is een goede start voor succesvolle marketingactiviteiten.

Ook jij kan expert worden op het gebied van social media

De cursus social media marketing maakt onderdeel uit van de individuele training SEO & Social Media. Na het volgen van deze training weet je niet alleen alles over social media maar ga je met SEO aan de slag. Het is de eerste training die zoveel onderwerpen omtrent online zichtbaarheid samenvoegt tot één geweldige training.

Hoe krijg ik meer volgers?

Een vraag waar veel ondernemers mee worstelen: hoe krijg je meer volgers? Tijdens een van de trainingen vroeg een deelnemer of het handig is om volgers te kopen. Natuurlijk kan dat, maar verstandig is het niet. Volgers kopen kost alleen maar geld en het levert weinig op. Je ontvangt vaak volgers van nepaccounts uit India of Afrika. Daar zitten geen echte mensen achter, en ze zijn al helemaal niet in jouw content geïnteresseerd.

De cursus social media marketing laat je zien hoe je meer volgers krijgt. En dan volgers die ook oprechte interesse in jouw bedrijf, merk en aanbod tonen.

De verschillende social media kanalen

Het is aan te raden om op minimaal twee verschillende social mediakanalen actief te zijn, het liefst nog meer. Vind je het moeilijk om een kanaal te kiezen dat bij jou of je bedrijf past? De training legt je uit welke verschillende social media er zijn. Maar ook welke doelgroepen hierop actief zijn en wat goed bij jouw bedrijf aansluit.

Eindelijk weet je welke kanalen geschikt zijn voor je bedrijf, en het promoten van je aanbod. Hier hoef jij je nooit meer zorgen over te maken.

Content maken

Een van de lastigste dingen is het creëren van content. Dit is wel belangrijk want zonder content ziet je social media profiel er heel leeg uit. Zonder content kun je ook geen reacties van het publiek uitlokken. En je kunt geen mensen naar je website leiden.

De training laat je kennismaken met verschillende soorten content. Wil jij je specialiseren op het maken van content? Volg dan de training Social Media Content. Dit is een vervolgtraining op de individuele training, maar is ook los te volgen. Een vooropleiding is niet vereist.


Een social media strategie opzetten

Meld je aan voor de cursus social media marketing en zet je eigen sociale media strategie op. Maar wel een professionele en effectieve strategie. Zodat social media ook écht voor jou werkt, in plaats van andersom.

De gevaren van social media

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren van social media. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met negatieve recensies. En zelfs met bedreigingen. Daarnaast moet je spamaccounts zien te herkennen en hier zo snel mogelijk mee afrekenen. Ze zorgen namelijk voor vervuiling van je profiel.

Ook dit leer je in de cursus social media marketing, helemaal afgestemd op de online aanwezigheid van bedrijven.

Hoe ga ik met klanten om?

Als ondernemer weet je als geen ander hoe je met klanten om moet gaan. Toch kan het soms lastig zijn, al helemaal wanneer het om social media gaat. Het klantcontact is hier heel anders. Ben je benieuwd hoe je via social media met je klanten communiceert? Volg dan zeker de cursus/training.

Inhoud van de cursus social media marketing

Deze cursus maakt onderdeel uit van de complete individuele training SEO & Social Media. Je leert niet alleen over social media maar ook over concurrenten, doelgroepen en SEO. Je ontwikkelt online marketing vaardigheden zodat je zelf je bedrijf of merk promoot. Zonder dat het je geld kost.

De training bestaat uit 2 trainingsvideo’s en twee persoonlijke interactieve lessen (coaching). De inhoud hiervan is geheel afgestemd op je bedrijf of wat je te bieden hebt.

Na de training ontvang je nog eens twee weken lang extra begeleiding. Misschien heb je nog ergens hulp bij nodig of wil je antwoord op je vragen. Het kan ook dat je met social media aan de slag gaat en niet zeker weet of je het wel goed doet. Gebruik deze begeleiding de om je vaardigheden aan te scherpen.

De training Social Media Content

Heb je geen inspiratie om iets op social media te posten? Of weet je niet of jouw content wel bij de wensen en behoeften van de doelgroep aansluit? Volg dan de korte training Sociale Media Content. Met deze training leer je hoe je de juiste content maakt, op het juiste moment. En ook nog eens op het juiste kanaal.

Ontvang het OMP-certificaat

Of je nu de cursus of training volgt, na afloop ontvang je het OMP-certificaat. Dit is een certificaat van deelname. Leuk om op social media te delen, maar voeg het ook aan je cv of website toe. Met het certificaat toon je aan dat jij je in social media verdiept hebt. Bovendien laat je zien dat je de cursus of training bij Online Marketing Pro gevolgd hebt.

Alles wat je over social media moet weten

De cursus social media marketing is geschikt voor ondernemers die zelf met social media aan de slag willen gaan. Dankzij deze individuele training, of de groepstraining, hoef je geen social mediamanager of een marketingbureau in te huren. Dit bespaart ontzettend veel geld. Bovendien oefen je zelf invloed op de voortgang uit.

De training is ook ideaal voor beginnende social media managers en marketeers. Daarnaast volgen tekstschrijvers en copywriters deze training. Verder is hij interessant voor iedereen die zich in de werking van social media wil verdiepen.

Twijfel je nog tussen de individuele- of de groepstraining? Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug. Of stuur een mailtje, je krijgt binnen 48 uur antwoord.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven