Cursus SEO teksten schrijven

Deze cursus behandelt het proces van SEO teksten schrijven. Na het volgen van de cursus ben je in staat om teksten voor webpagina’s en blogs te schrijven, waarbij je hoger in Google scoort. De cursus SEO-teksten schrijven leert je hoe je verkeersgenererende artikelen schrijft, in verschillende formaten.

Wat je leert

Je krijgt te maken met verschillende SEO inhoudstypen. Denk hierbij aan blogs, how-to-artikelen of productomschrijvingen. Wat je ook schrijft, het is belangrijk dat je werk hoog in Google scoort. Dit doe je door rekening te houden met de SEO richtlijnen.

Je ontdekt de verschillende formaten en hoe je deze in de praktijk toepast. Je gaat aan de slag met een trefwoordonderzoek en hoe je de belangrijkste zoektermen in teksten verwerkt. Gedurende de cursus ontvang je verschillende tools voor het schrijven van inhoud, inclusief tips om waarde aan je inhoud toe te voegen.

Dit houdt de cursus in

De cursus SEO teksten schrijven bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom. Met een aantal andere deelnemers volg je de lessen. Het prettig hieraan is dat je niet alleen interactie met de docent hebt, maar ook met een klein groepje deelnemers. Je leert van de vragen die anderen stellen. Sommigen hebben zelfs vernieuwende ideeën, waarmee jij aan de slag kan.

Je docente (Bianca) heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van SEO-teksten schrijven. Na de twee lessen, van elk anderhalf uur, ontvang je nog eens gedurende twee weken persoonlijke begeleiding. In deze periode is het mogelijk om extra vragen te stellen, ergens hulp bij te krijgen of je SEO content van feedback te laten voorzien.

De cursus sluit je af met een certificaat van deelname.


De highlights

Leer over de verschillende soorten SEO inhoud en hoe je een SEO-vriendelijke blog schrijft. Je maakt kennis met lange en korte artikelen en welke van deze twee beter in zoekmachines scoort. Daarnaast leer je hoe je gastblogs schrijft, want dit biedt ondersteuning in je SEO activiteiten.

Je krijgt inzicht in korte en lange zoekwoorden en hoe je een zoektermenonderzoek uitvoert. Ook leer je creatief te zijn in zoektermen vinden en ze in teksten verwerken.

Het proces van het schrijven van SEO inhoud kan lastig zijn. Daarom ontdek je hoe je pakkende SEO-titels verzint en hoe je inhoud schrijft. Maar ook hoe je met CTA’s en metabeschrijvingen omgaat.

Bonus: de do’s en don’ts bij het schrijven van SEO teksten.

Voor wie is de cursus SEO teksten schrijven?

Deze cursus is uitermate geschikt voor ondernemers die zelf hun content willen schrijven. Maar ook voor tekstschrijvers die zich in de wereld van SEO willen verdiepen.

Om deze cursus te volgen is het praktisch wanneer je enige kennis omtrent SEO oftewel zoekmachine optimalisatie hebt. Je moet bijvoorbeeld weten wat trefwoorden of zoektermen inhoudt, wat linkbuilding is en hoe het met technische optimalisatie van een website zit. Deze basiskennis is belangrijk om je content optimaal te laten scoren.

Heb je te weinig kennis over zoekmachine optimalisatie? Volg dan eerst de basiscursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus gaat over concurrenten en doelgroepen, SEO en ook over sociale media. Daarnaast wordt er aandacht aan AI-taalmodellen besteed. De basiscursus bestaat uit vijf lessen in een virtuele classroom, afgesloten met een privéles. Hierna ontvang je vier weken persoonlijke begeleiding.


Twijfel je of je direct de cursus SEO-teksten schrijven kunt volgen, of eerst de basiscursus een betere keuze is? Laat je adviseren. Bel of laat je telefoonnummer achter, of stuur een mailtje. Je ontvangt een vrijblijvend adviesgesprek waarbij je antwoord krijgt op je vragen.

Toegang tot samenvattingen

Na elke les krijg je toegang tot een digitale samenvatting. Onderaan de samenvatting vind je een printversie, waardoor je altijd een naslagwerk hebt. In de samenvatting vind je ook enkele opdrachten. Je bent niet verplicht om deze opdrachten te maken, maar het is wel beter om aan je vaardigheden te werken.

Maak ook zeker gebruik van de twee weken ondersteuning die je na de cursus/training ontvangt. Dit helpt je in het effectief schrijven van SEO-teksten.

Exclusieve content voor cursisten

Online Marketing Pro doet regelmatig onderzoek naar SEO en social media. Bijvoorbeeld over algoritmes en hoe je hierop inspeelt. Voor deze onderzoeken wordt soms contact opgenomen met Google of Bing zelf, of een van de social media platformen. Onderzoeken zijn ook afkomstig vanuit en enquêtes die door ondernemers en consumenten zijn ingevuld.

Al die onderzoeken worden op de website gepubliceerd, maar zijn alleen toegankelijk voor cursisten en iedereen die eerder een van de cursussen of trainingen heeft gevolgd. Normale websitebezoekers hebben hier geen toegang tot.

Blijf op de hoogte omtrent de nieuwste ontwikkelingen binnen zoekmachines en social media. Je ontvangt eenmaal per week de nieuwsbrief waarin je vaak één of meerdere nieuwe artikelen vindt, inclusief inlogcode.

Zo volg je de cursus training

Je hebt niet veel nodig om de cursus SEO teksten schrijven te volgen. Het gaat om virtuele lessen, dus het is wel belangrijk dat je over een stabiele internetverbinding beschikt. Daarnaast is het praktisch wanneer je de lasten vanaf desktop pc of laptop volgt. Op tablet of smartphone kan ook, maar vanwege de afbeeldingen en video’s die er ondersteuning gedeeld worden, is het beter om deze vanaf een groot scherm te bekijken.

Houd er rekening mee dat getoonde afbeeldingen en video’s het formaat 16:9 hebben, dus horizontaal (vergelijkbaar met een televisie of een monitor).

Je volgt de lessen via Microsoft Teams. Het is niet nodig om hier een apart account voor aan te maken. Je hoeft Microsoft Teams niet te installeren, ook via de webbrowser krijg je toegang tot de lessen.

Voor elke les ontvang je een link waarmee je de virtuele classroom binnenkomt. Het is aan te raden om ongeveer 5-10 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven