Cursus SEO schrijven

Verhoog de vindbaarheid van je bedrijf of website in Google. Volg de cursus SEO schrijven en wordt een Pro op het gebied van zoekmachine optimalisatie. De SEO copywriting cursus is geschikt voor (startende) ondernemers. Maar ook voor iedereen die op een andere manier met websites bezig is.

De voordelen van SEO schrijven

SEO (Search Engine Optimization) schrijven heeft verschillende voordelen. Door het gebruik van relevante zoekwoorden helpt SEO schrijven bij een grotere zichtbaarheid. Hierdoor trek je meer gericht verkeer naar je website.

Een goed geoptimaliseerde website heeft langdurig profijt van SEO teksten. Terwijl advertenties op korte termijn resultaat opleveren. Maar wanneer je een vergelijking tussen deze twee maakt dan is SEO schrijven een kosteneffectieve methode om meer verkeer naar de website te trekken.

Leer hoe zoekmachine optimalisatie werkt

Om je website hoger te laten scoren in zoekresultaten heb je SEO nodig. Het doel van SEO is organisch verkeer trekken. Dit wil zeggen dat bezoekers via zoekmachines op een website terechtkomen.

Iedereen weet wel hoe een zoekmachine werkt. Maar hoe een zoekmachine de resultaten rangschikt, dat is niet geheel duidelijk. Tijdens de cursus SEO schrijven leer je alles over het zoekmachine algoritme. Maar ook hoe zoekmachine optimalisatie werkt. SEO bestaat namelijk niet alleen uit schrijven maar omvat ook een aantal andere technieken.

Cursus SEO schrijven: de juiste zoekwoorden voor je website vinden

Het vinden van de juiste zoekwoorden is een essentieel onderdeel van SEO schrijven. Het gaat hier om woorden of zinnen die mensen in zoekmachines typen, zodat ze gerelateerde inhoud vinden. Het is aan jou om met de juiste zoekwoorden aan de slag te gaan. Dit helpt om je website (of die van een klant) hoger in de zoekresultaten te laten ranken.

Om de juiste zoekwoorden te vinden moet je een onderzoek doen. Hier zijn verschillende hulpmiddelen voor beschikbaar. De meeste mensen maken gebruik van de standaard beschikbare tools. Maar met creativiteit en logisch denken vind je nog veel betere zoektermen. Zoiets leer je tijdens de cursus.

Hoe schrijf je effectieve meta omschrijvingen?

Benieuwd naar de inhoud van de cursus SEO schrijven? Je leert niet alleen omtrent zoektermen en bloggen maar ook sociale media. Zelfs het schrijven van effectieve meta omschrijvingen behoort tot de lesstof.

Om je alvast een voorproefje te geven vind je hieronder wat tips om effectieve meta omschrijvingen te maken.

Allereerst is het belangrijk dat een meta omschrijving specifiek en relevant voor de inhoud van de webpagina is. Hij moet aantrekkelijk zijn zodat mensen sneller naar de website doorklikken. Hierbij houd je rekening met de ideale lengte. Zoekmachines kappen een te lange metatekst af!

Natuurlijk moet de metaomschrijving de juiste tone of voice en stijl hebben. Al deze elementen combineren we met elkaar, tijdens de cursus ga je hiermee aan de slag.

Het meten van resultaten en optimaliseren van SEO

Als professionele SEO schrijver maak je gebruik van verschillende tools. Een aantal tools helpen je met het meten van de SEO resultaten. Je moet namelijk weten hoe goed de website in de zoekresultaten presteert. Het meten van de resultaten kan met behulp van Google Analytics en Search Console, maar er staan nog veel meer tools tot je beschikking.

Waarom is het meten en optimaliseren van SEO zo belangrijk? Hiermee heb je invloed op de rangorde en de zoekresultaten. Helaas houden veel SEO tekstschrijvers zich alleen met het creëren van ongeremd bezig. Zodra het online staat kijken ze niet meer naar de resultaten om.

Gelukkig ga jij dit anders doen. Je leert hoe je regelmatig resultaten meet. Maar ook hoe je de SEO van de website optimaliseert. Laat jouw website (of die van je klant) hoewel ranken in de zoekresultaten. Dit leidt tot een hogere conversie en een hogere ROI.

Kosten cursus SEO schrijven

De cursus SEO schrijven biedt hoogwaardige inhoud, interactieve sessies en praktische oefeningen. Het is een goede investering omdat het helpt om de kwaliteit van je inhoud te verbeteren. Zo trek je meer verkeer naar de website en genereer je hogere conversies.

Benieuwd naar de prijs van de cursus? Het vermelde bedrag is inclusief btw. Je betaalt geen inschrijfgeld!

Schrijf je in en start op een moment dat het jou uitkomt

Met de cursus verbeter je je SEO en sociale media vaardigheden. Je vergroot je online zichtbaarheid zoals je nog nooit eerder gedaan. Hoe het mooie is dat je de cursus volgt op een moment dat het jou uitkomt. Je bepaalt zelf de startdatum. Samen bekijken we of er op of rond jouw gewenste startdatum plek is.

De eerste vijf lessen zit je met maximaal 6 cursisten in een online klasje. Dat is handig want zo leer je niet alleen van je docent maar ook van de vragen die anderen stellen. De laatste les is helemaal voor jezelf. Tijdens deze privéles bespreken we jouw situatie en hoe je SEO schrijven in de praktijk gaat toepassen.

Na de cursus ontvang je nog eens vier weken begeleiding via de mail. Heb je een SEO-te geschreven en wil je deze nalaten kijken? Stuur hem via de mail op en je ontvangt feedback op je SEO tekst. Je mag ook sociaal mediapost laten nakijken.

Bedenk dat de feedback bedoeld is om je vaardigheden te testen. Het is geen redactiewerk, dit is iets dat je met behulp van de feedback uiteindelijk zelf doet. Zo verbeter je jezelf en word je uiteindelijk een professionele SEO-schrijver.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven