Cursus seo optimalisatie

Word een SEO expert met de cursus SEO optimalisatie. Je leert strategieën voor zoekmachine optimalisatie. Ook krijg je de juiste tools aangereikt om effectief te werken. Deze cursus is geschikt voor ondernemers die onafhankelijk van een marketingbureau willen zijn. Maar ook voor startende marketeers, copywriters en sociale media beheerders.

Wat je gaat leren

De cursus start met een introductie. Je maakt kennis met je docent en medecursisten. Ja je leest het goed: er zijn meerdere cursisten aanwezig (maximaal 10). De lessen vinden in een virtuele classroom plaats. Dit doe je via Microsoft Teams: je hebt hier geen account voor nodig.

Als snel leer je de basisbeginselen omtrent SEO en social media. De tweede les staat helemaal in het teken van een concurrentieonderzoek en doelgroepanalyse. De derde les is belangrijk voor jou: die gaat over SEO (zoekmachine optimalisatie). Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • On-page SEO (onder andere content, afbeeldingen)
  • Off-page SEO (waaronder ook linkbuilding)
  • Technische SEO (beveiliging, mobielvriendelijk etc)
  • Zoektermenonderzoek
  • Strategieën die wel en niet werken

De vierde les gaat over social media. Je maakt kennis met verschillende kanalen en doelgroepen, je leert hoe je content voor social media maakt en analyseert gegevens. De vijfde les mag je zeker niet missen en de zesde les is een privéles, afgestemd op jouw situatie.

Strategieën die heel goed werken

“Mijn naam is Bianca. In 25 jaar tijd bouwde ik een goede naam binnen de online marketing op. Ik ontwikkelde strategieën en trucjes die bijna niemand anders toepast. Ik hou wel van eerlijke online marketing: hierbij vind ik het belangrijk om zowel zoekmachines als sociale media in mijn voordeel te laten werken. En hierbij een goede band met de online grootmachten en natuurlijk het publiek op te bouwen.

Toen ik, speciaal voor mijn cursus, de website onlinemarketingpro.nl ontwikkelde, vroegen veel mensen zich af waarom deze website binnen drie weken op veel zoektermen bovenaan in Google stond. Simpel, dankzij een jarenlange ervaring en zelf ontwikkelde strategieën lukt het om snel in Google te scoren. Dit soort strategieën deel ik met cursisten.”

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie, waarom iets wel en niet werkt en hoe je jouw eigen strategie ontwikkelt? Meld je dan voor de cursus SEO-optimalisatie aan. Deze cursus vind je onder de naam ‘Online Zichtbaarheid’. Of kies voor de (vervolg)training SEO Content Schrijven.

De best mogelijke positie in zoekmachines

Ben je al eens marketingbureaus tegengekomen die jou toppositie in Google beloven? Denk drie keer na voordat je dit gelooft! Geen enkele marketeer kan je namelijk een toppositie garanderen. Dit komt omdat een goede positie van verschillende factoren afhankelijk is. Daarnaast moet je meedeinen op de golven van Google. Na een algoritme is er vaak veel werk aan de winkel.

Het is dus belangrijk om je continu met SEO bezig te houden. De cursus leert je om je website voor zoekmachines te optimaliseren. Hierbij ga je voor de best mogelijke positie in de organische zoekresultaten.

Een van de beste strategieën die werkt is het creëren van kwalitatieve content. Over het hoe en waarom leer je meer tijdens de cursus. Maar je bouwt ook andere praktische vaardigheden op. Deze vaardigheden pas je op je website toe.

Een samenwerking met social media

Wat veel marketeers en SEO tekstschrijvers je niet vertellen is dat social media veel voor je website en bedrijf kan doen. Al helemaal nu we te maken krijgen met ChatGPT en Google Bard. Dit zijn twee AI- taalmodellen die jouw posities in de organische zoekresultaten bedreigen. Daarom is het verstandig om je ook met social media bezig te houden.

De cursus SEO optimalisatie gaat ook over social media. En dat is precies wat jij nodig hebt. Want SEO en social media gaan hand in hand. Ze versterken elkaar op een manier die je niet voor mogelijk had gehouden.

Een zoektermenonderzoek: SEO-en social media

Elke cursus SEO-optimalisatie zal iets over een zoektermenonderzoek behandelen. Ook nu weer wordt social media achterwege gelaten. Terwijl dat zoektermenonderzoek echt van pas komt voor je social mediastrategieën. Omdat zoektermen op social media wat anders werken, wordt dit apart in een les behandeld.

Dankzij de cursus identificeer je kansen om hoger in Google te komen. En natuurlijk om meer klanten uit social media te halen. Ben je er al klaar voor?

Volledig interactieve cursus

De cursus over SEO optimalisatie & social media is volledig interactief. Je neemt plaats in een virtuele classroom, samen met een aantal andere cursisten. Dat is heel fijn want je leert andere cursisten kennen en vaak ontstaan er mooie samenwerkingen. Bovendien kun je met andere cursisten ideeën bespreken en hulp krijgen bij bepaalde concepten.

Na de cursus weet je hoe klanten jouw online kunnen vinden. Je bekijkt heel makkelijk je doelgroep en weet hoe je ze tot actie aanzet. Dit betekent niet alleen het opbouwen van naamsbekendheid maar ook een hogere omzet. En dat is waar jouw bedrijf om draait: een mooie omzet voor jezelf en je toekomst creëren.

Wat kost de cursus SEO optimalisatie?

Bij het ontwikkelen van de cursus vroegen veel mensen zich af wat de prijs zou worden. Het was ook even spannend, want er kwamen suggesties voor een prijs van € 2000 tot wel € 3000 naar buiten. Geen zorgen, het is uiteindelijk minder dan € 250 geworden. De training SEO Content Schrijven is zelfs nóg goedkoper.

Hoe is het mogelijk om deze cursus zo goedkoop is aan te bieden, en waarom? Over het waarom kunnen we duidelijk zijn: de cursus is bedoeld voor ondernemers met een beperkt budget. Want als je zelf met SEO-en social media aan de slag wil gaan, dan betekent dit dat je geen budget voor een duur online marketingbureau beschikbaar kan of wil stellen.

Er is dus rekening gehouden met het budget van startende of kleine ondernemers. Daarnaast is bewust gekozen voor klasjes van maximaal 10 deelnemers. Door de kosten over meerdere cursisten te verdelen, blijft de cursus betaalbaar voor iedereen. De klasjes zijn klein genoeg om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Bedenk dat veel (online) klassen veel groter zijn, tot wel 30 personen!

Geen inschrijfgeld betalen

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is gekozen om het inschrijfgeld achterwege te laten. Eventuele administratiekosten en overige kosten zijn bij het cursusgeld inbegrepen. De actuele prijs vind je op de speciale pagina. Heb je nog vragen? Laat je telefoonnummer achter en je wordt teruggebeld. Of stel je vraag via de e-mail.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven