Cursus SEO copywriter

Vind je het leuk om teksten voor anderen of je eigen bedrijf te schrijven? Om je steentje bij te dragen aan (online) promotie? Verdiep je in de wereld van copywriting. De cursus SEO copywriter leert je alles wat je moet weten. Na het volgen van de cursus ben je een Pro op het gebied van SEO schrijven.

Waarom de cursus zo geschikt is

Het internet blijft maar groeien. Dit betekent dat er steeds meer websites en webshops bijkomen. Sommige webmasters schrijven zelf hun teksten. Maar verreweg het grootste gedeelte van de webmasters en ondernemers schakelt een externe tekstschrijver in.

Soms gaat het om een copywriter in dienstverband. Maar er zijn net zoveel bedrijven die met een zzp’er of een freelancer SEO copywriter samenwerken.

Je weet vast wel dat het inschakelen van een copywriter veel geld kost. Niet alleen voor (andere) bedrijven, maar ook wanneer je dit zelf zou moeten doen. Daarom is het veel beter om de content zelf te maken. Dit houdt in dat je SEO blogs, teksten en artikelen schrijft. Maar ook pakkende (advertentie) teksten. Zoiets leer je allemaal tijdens de cursus SEO copywriter.

Kort gezegd is de cursus geschikt voor iedereen die zich met webteksten, advertentieteksten, blogs en andere soorten teksten bezighoudt. Of dit nu op professioneel- of hobbymatig gebied is.

Het belang van zoekwoordenonderzoek voor SEO copywriting

Wil je hoog in Google staan? Dan moet je weten hoe SEO-copywriting werkt. Het gaat niet alleen om het schrijven van mooie verhalen of pakkende teksten. Natuurlijk is conversie belangrijk, maar je wil ook goed in de organische zoekresultaten scoren.

De cursus SEO copywriter leert je hoe je de juiste zoektermen voor je blogs of artikelen vindt. Je verdiept je in de wereld van zoektermen en wat een zoekwoordenonderzoek inhoudt.

Dit is een heel belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Je kunt namelijk alleen hoog in Google scoren wanneer je weet wat de zoekintentie van de doelgroep is. Je krijgt de cursus van een expert met meer dan 25 jaar ervaring. Natuurlijk leer je om gebruik te maken van de standaard zoektermen onderzoektools. Maar je leert ook een aantal trucjes die je misschien nog helemaal niet kent.

Het schrijven van SEO-vriendelijke titels

Wat je ook leert: SEO-vriendelijke titels schrijven. Ten eerste moge dit geen misleidende titels zijn. De titel moet samenvatten waar de tekst over gaat. Wanneer je voor misleidende titels kiest dan kan Google je hierop afstraffen.

Maar wat zijn misleidende en wat zijn SEO-vriendelijke titels? Dat leer je tijdens de cursus SEO-copywriting. De cursus bestaat uit zes online lessen. Die volg je samen met andere cursisten waardoor je interactie met de docent en de cursisten hebt. De laatste les is een privéles. Deze les is afgestemd op jouw ideeën, doelen en wensen. Tijdens die laatste les leer je nog wat extra trucjes om je met SEO schrijven bezig te houden.

De rol van interne en externe links

Wist je dat zowel interne als externe links binnen SEO heel belangrijk zijn? Je bouwt hier een bepaalde navigatiestructuur mee op. Interne links vinden binnen je website plaats. Externe links verwijzen naar andere websites.

Het is vaak lastig om een keuze te maken tussen interne en externe links. En hoe je deze op de juiste manier op een website of in een tekst bouwt. Geen paniek, de cursus gaat in op alle aspecten van SEO. Dus ook wanneer het om interne en externe linkjes gaat. Zelfs backlinks komt ter sprake.

Pakkende advertentieteksten schrijven

Vaak wordt gedacht dat een SEO copywriter zich alleen met zoekmachines bezighoudt. In principe is er een verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver. Een copywriter schrijft opvallende en pakkende teksten, meer richting de advertentietekst toe. Terwijl een SEO-tekstschrijver gericht is op zoekmachine optimalisatie.

Wat is dan een SEO copywriter? Dat is iemand die pakkende advertentieteksten schrijft waarvan deze teksten ook nog eens hoog in zoekmachines scoren. Als SEO copywriter schrijf je ook blogs, nieuwsbrieven en andere soorten teksten. Net wat je nodig hebt of waar je zin in hebt.

De cursus leert je SEO schrijven als een Pro. Daar hoort ook het schrijven van pakkende advertentieteksten bij.

Het gebruik van social media

Veel mensen vergeten social media. Terwijl dit je SEO kan versterken. Dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt. De cursus SEO copywriter laat je zien hoe je social media en SEO samen laten werken. Maar ook hoe je aan je eigen online zichtbaarheid of die van je opdrachtgevers werkt.

Eindelijk een complete cursus over Online Zichtbaarheid. Het bespreekt alle aspecten over zichtbaar zijn op het internet. Behalve betaalde zichtbaarheid, want dat is iets wat we achter ons moeten laten. Laten we ons sterk maken voor de online marketing revolutie.

Schrijf je in voor de cursus SEO copywriter

Overtuigd van de cursus voor SEO copywriters? Schrijf je vandaag nog in en bepaal zelf je startdatum. Je volgt de cursus in 3-6 weken. De totale cursus bestaat uit zes online lessen die je klassikaal en privé volgt.

Heb je een startdatum gekozen? Ik neem contact met je op om de precieze startdatum vast te leggen. Het kan dus dat dit iets eerder of later is dan jouw gekozen startdatum. We plannen gelijk alle lessen in, afgestemd op jouw activiteiten. Hierdoor is de cursus prima te combineren met je huidige werkzaamheden of misschien een andere studie die je nog volgt.

Wist je dat inschrijven voor de cursus geheel gratis is? Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen! Na het inschrijven heb je, tot aan 1 week voor de startdatum, bedenktijd. Tot die tijd is afzeggen ook nog eens kosteloos. Ontdek nog veel meer voordelen en schrijf je direct in.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven