Cursus – Search Engine Optimization (SEO)

Hoe doen anderen dat toch, hoog in Google staan? Dit zijn professionals die weten hoe ze het aan moeten pakken. Met de cursus Search Engine Optimization (SEO) ben jij straks ook een professional. Je leert hoe online marketing werkt en je zit zelf een SEO-plan op. De cursus gaat ook in op sociale media zodat deze twee elkaar versterken.

Voor schrijfgrage ondernemers

De cursus Search Engine Optimization (SEO) heeft een naam: Online Zichtbaarheid. Hier is bewust voor gekozen want het gaat over alle aspecten van je online zichtbaarheid. Maar dan wel de gratis aspecten, betaald adverteren wordt hier niet in meegenomen. Het doel van de cursus is namelijk om jezelf gratis in de picture te zetten.

Deze cursus is specifiek bedoeld voor schrijfgrage ondernemers. Maar ook voor aanstormende tekstschrijvers en iedereen die een website of webshop heeft. Hij is zelfs geschikt voor mensen die alleen op sociale media actief zijn.

Dit leer je met de SEO-copywriting cursus

Als expert heb ik er 25 jaar over gedaan om alles te leren omtrent SEO en social media. Dit komt omdat deze twee componenten door de jaren heen continu veranderen. Ook kostte het veel tijd om allerlei trucjes te bedenken om hoger in Google en op social media te staan.

De SEO copywriting cursus gaat veel verder dan schrijven voor het internet. Je leert namelijk ook over linkbuilding, technische optimalisatie, metabeschrijvingen en natuurlijk wat de beste social mediaplatforms zijn.

Een zoektermen onderzoek uitvoeren

De meeste schrijvers en marketeers voeren een zoektermen onderzoek met een van de vele SEO tools uit is. Bijvoorbeeld Semrush of Ahrefs. Tijdens de cursus wordt iets over deze tools besproken. Het zijn handige hulpmiddelen om relevante zoektermen te vinden.

Het is echter te eenvoudig om alleen op een dergelijke SEO tool te vertrouwen. Je kunt beter zoektermen gebruiken die specifiek zijn voor de onderwerpen waar jij je op richt. Bovendien moet je niet te breed gaan met de zoekterm.

De Search Engine Optimization cursus laat jou zien hoe je de meest relevante zoektermen vindt. Het is namelijk zo dat 25% van de zoekopdrachten die in Google wordt ingevoerd, compleet nieuw is. Deze zoekopdrachten kom je dus ook nooit een SEO-tools tegen! Daarom maak je gebruik van wat andere trucjes om met dit soort zoektermen in contact te komen. En ze effectief op jouw website te gebruiken.

Ik weet nog niets over SEO, is deze cursus geschikt voor mij?

De cursus Search Engine Optimization is voor iedereen. Dus ook voor degene die nog weinig omtrent zoekmachineoptimalisatie weet. Je krijgt de basis omtrent SEO geleerd. Daarnaast leer je net zoveel over social media. Waarom is dit belangrijk? Omdat SEO en social media elkaar heel goed kunnen versterken. Iets dat veel marketeers vergeten!

De cursus neemt je mee in de bijzondere wereld van online zichtbaarheid. De kennis die je opdoet pas je in de praktijk toe. Bijvoorbeeld voor je eigen website of de websites van opdrachtgevers. Maar ook via social media. Oftewel: je leert hoe je online zichtbaar bent, zonder dat het je geld kost.

Ik ben copywriter en wil me verder verdiepen in de SEO, kan dat?

Ben je al een tijdje actief als copywriter of tekstschrijver? Dan is het altijd interessant om je in SEO te verdiepen. Dit speelt nu een grote rol en zal in de toekomst een zeer belangrijke factor gaan worden.

Kennis omtrent SEO bepaalt of je meer of nieuwe klanten aantrekt. Het is namelijk zo dat de concurrentie op het internet blijft groeien. Dit betekent dat bedrijven steeds meer behoefte hebben aan online marketing. Wanneer jij je als SEO copywriter weet te profileren dan win je het van concurrerende tekstschrijvers.

Dus ja, de cursus Search Engine Optimization is ook geschikt voor copywriters die al enige tijd onderweg zijn. De cursus is altijd actueel. Dit betekent dat de nieuwste SEO-technieken in de lesstof zijn opgenomen. Daarnaast bevat de lesstof veel praktijkverhalen en trucjes die zelf zijn ontwikkeld, en zeer effectief blijken.

Dit betaal je voor de cursus Search Engine Optimization

Wil je meer weten over Search Engine Optimization en hoe je dit voor jouw bedrijf in kan zetten? De cursus is heel betaalbaar gehouden. Voor de prijs van ongeveer één blog laten schrijven (prijsvoorbeeld: € 150 per blog) volg je deze cursus. Schrijf na de cursus drie geweldige blogs voor opdrachtgevers, dan heb je jouw investering al terugverdiend!

Je betaalt geen inschrijfgeld. Hier is bewust voor gekozen om iedereen toegang tot de cursus te geven.

Nog even voor de duidelijkheid: de Search Engine Optimization cursus bestaat uit 6 virtuele (klassikale) waarvan 1 privéles. Hierna ontvang je gedurende vier weken begeleiding. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid om geschreven blogs en social media posts van feedback te laten voorzien. Maak hier gebruik van want hierdoor blijf je aan je vaardigheden werken.

Bovendien krijg je als (ex)cursist toegang tot exclusieve artikelen over SEO en social media.

Schrijf je direct in

Hoe werkt inschrijven voor deze cursus? Vul het inschrijfformulier in en geef aan op welke datum je wil starten. Je ontvangt bericht over de beschikbaarheid. Het kan dus dat je iets eerder of iets later kan starten. Wanneer je voor een afwijkend leertempo kiest dan moet je er rekening mee houden dat je niet altijd met dezelfde cursisten in één virtuele klas zit. Dit komt omdat je een ander leertempo volgt.

Wil je de cursus geheel privé volgen, dus met één op één begeleiding? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat je in dit geval meer voor de cursus betaalt. Neem contact op en vraag naar de kosten.

Voor het inschrijven betaal je geen inschrijfgeld. Je hebt de mogelijkheid om de cursus op elk gewenst moment af te zeggen. Kijk hiervoor naar de algemene voorwaarden of neem voor meer informatie contact op.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven