Cursus online marketing en social media

Social media marketing (SMM) is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van ontelbare bedrijven. Online marketing zelf bestaat uit verschillende technieken om je bedrijf online te promoten. De cursus online marketing en social media richt zich op ondernemers die veel geld willen besparen. Werk aan je eigen online zichtbaarheid, zonder het inschakelen van een duur marketingbureau of dure advertenties inkopen.

Van boeiende inhoud tot een groter bereik

Vaak wordt met online marketing SEO (zoekmachine optimalisatie) bedoeld. Maar eigenlijk is online marketing een verzamelnaam voor verschillende technieken. Hierbij maak je gebruik van onlinekanalen om je producten of diensten te promoten. Het doel is om de doelgroep kennis te laten maken met je bedrijf of merk, en tot actie aan te zetten.

De cursus online marketing en social media behandelt twee belangrijke onderwerpen: SEO & social media. En dat is precies waar veel ondernemers naar op zoek zijn.

Wat houdt dit precies in? Je leert veel, van het creëren van boeiende inhoud tot het vergroten van je online bereik. En allemaal gratis, want je hoeft niet te adverteren.

Slechts één docent met 25 jaar ervaring

Sommige cursussen worden gehouden door verschillende docenten. Dit kan voor jou als cursist verwarrend zijn. Enerzijds omdat elke docent op een andere manier lesgeeft. Anderzijds omdat je geen goede band met de docent opbouwt. Daar zijn de contactmomenten te kort voor.

Deze cursus wordt gegeven door Bianca, met 25 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Door de jaren heen zijn er strategieën ontwikkeld die ontzettend goed werken. En waar niet veel mensen weet van hebben. Deze strategieën worden eindelijk, na 25 jaar, gedeeld met aanstormend talent. Ben jij dat?

Natuurlijk gaat het niet alleen om strategieën die door de jaren heen ontwikkeld zijn. Er wordt altijd rekening gehouden met de Google richtlijnen, en ook met die van andere zoekmachines én social mediaplatforms. Dit alles is in de cursus meegenomen.

Enkele reviews

Hoe fijn is het om met één vaste docent contacten hebben? Lees hieronder enkele reviews van voormalige cursisten.

“Bianca legt alles op een eenvoudige manier uit, iedereen kan deze cursus volgen”

“Fijn hoe je gelijk op je gemak wordt gesteld!”

“Ik was altijd een beetje bang voor SEO, maar Bianca heeft het heel duidelijk verwoord en nu durf ik het aan”

Voor wie is dit?

De cursus online marketing en social media is uitermate geschikt voor:

  • Ondernemers die onafhankelijk willen zijn van een marketingbureau of tekstschrijver
  • Beginnende influencers en social media marketeers
  • Beginnende SEO-experts en online marketeers

Wat je leert

De cursus leert je de basisbeginselen omtrent SEO en social media. Maar dat is nog niet alles, want je ontwikkelt een effectieve SEO-strategie en social mediastrategie voor je bedrijf. Dit houdt in dat je leert om SEO content te schrijven, hoe je bestaande content optimaliseert en hoe je met de verschillende social mediakanalen omgaat.

Tijdens de lessen wordt alles heel begrijpelijk uitgelegd. Na elke les ontvang je een digitale samenvatting inclusief opdracht. Je bent niet verplicht om de opdrachten te maken maar dit is wel aan te raden. Het verbetert namelijk je vaardigheden. Ook gezien het feit dat je feedback op je opdrachten krijgt.

Hieronder de onderwerpen die aan bod komen:

  • Basisprincipes van online marketing (SEO) en social media
  • Concurrenten en doelgroepen
  • Marketingstrategie ontwikkelen
  • Content creëren
  • Profielen aanmaken
  • Meten en analyseren
  • AI- taalmodellen

Aan het einde van de cursus hebben deelnemers kennis opgedaan over SEO-strategieën en het gebruik van social mediakanalen.

Cursus online marketing en social media: de leermethode

Online leren is razend populair. Dit heeft door de jaren heen verschillende vormen aangenomen. De meest bekende leervorm is dat je een digitaal leerboek krijgt toegestuurd en vervolgens op je eigen tempo leert. Hierbij heb je geen interactie met de docent.

De cursus over online marketing en social media heeft een andere insteek. Je volgt de lessen in een virtuele klas. Dit doe je met maximaal 10 deelnemers. Je maakt gebruik van Microsoft Teams, een account hiervoor is niet vereist. Vóór elke les krijg je de link naar de virtuele klas toegestuurd.

De laatste les (nummer 6) is een privéles. Deze les is alleen tussen jou en je docent. Je bespreekt je doelstellingen en hoe je het geleerde het beste in jouw situatie in de praktijk brengt.

Heb je de cursus helemaal gevolgd? Dan ontvang je nog eens gedurende vier weken extra begeleiding. Tijdens deze periode kun je content laten beoordelen of hulp krijgen bij zaken waar je zelf niet uitkomt.

Ontvangst van het OMP-certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Dit digitale certificaat kun je op je LinkedIn profiel tonen, op je website plaatsen of via social media delen. Je kunt hem ook uitprinten en thuis inlijsten: een mooie herinnering aan het volgen van deze geweldige cursus.

Toelatingseisen

De cursus moet toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom is een vooropleiding niet vereist. Wel is het handig wanneer je op mbo-niveau kunt studeren. Heb je moeite met leren? Neem contact op, het is namelijk mogelijk om de cursus op een ander tempo te volgen, waarbij alles wat eenvoudiger wordt uitgelegd. Omdat het hier om aangepaste lesstof gaat, moeten we even bekijken wanneer je hiermee kunt starten.

Meer over de kosten

De cursus is uitermate geschikt voor startende en kleine ondernemers. Bij het ontwikkelen van de cursus en ook het bepalen van de prijs is met deze doelgroep rekening gehouden. Daarom is getracht om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Ten eerste betaal je geen inschrijfgeld! De cursus zelf kost minder dan € 250. Alle bijkomende kosten zijn in de prijs opgenomen. Denk hierbij aan de privéles, de vier weken begeleiding, het aanmaken van het certificaat, e-mail- uitwisselingen en overige kosten.

Vergroot je online zichtbaarheid

Direct aan de slag gaan en aan je online zichtbaarheid werken? Meld je aan en bekijk wanneer je kunt starten. Is er haast bij? Vermeld dit duidelijk bij je inschrijving, of neem even contact op. Misschien is er nog een plekje vrij bij een cursus die deze week van start gaat.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven