Cursus marketing social media

Ben jij als ondernemer actief op social media? Leer hoe je jouw doelgroep op verschillende platforms bereikt. Maar ook hoe je op de juiste manier communiceert of de interactie aangaat. Het is namelijk belangrijk dat je een hoge betrokkenheid realiseert. De cursus marketing social media is geschikt voor iedereen die social media effectief wil inzetten.

Opvallen op social media

Zonder social media laat je veel kansen liggen. Dit soort platformen zijn gratis in gebruik en geweldig om in contact te komen met de doelgroep. Je promoot je bedrijf, merk product of dienst zonder dat het teveel moeite kost. En ook nog eens gratis!

Social media marketing bestaat uit twee verschillende vormen. Enerzijds heb je jouw aanwezigheid op social media, en dit kan geweldige resultaten hebben. Anderzijds kun je op social media adverteren.

Online zichtbaar zijn

De cursus marketing social media gaat over je gratis zichtbaarheid. Dus niet over het adverteren. Je leert tijdens de cursus welke sociale kanalen er zijn. Maar ook wat de doelgroepen zijn, want elk social media platform heeft zijn eigen doelgroep. Het is belangrijk om de juiste platforms te kiezen. Doe je dit niet dan komt jouw boodschap niet bij potentiële klanten aan.

Je moet dus eerst weten welke kanalen er zijn en welke het beste bij jou bedrijf passen. Vervolgens begin je met het aanmaken van een account en bio. Hoe je dit doet is weer van het platform en de doelgroep afhankelijk.

Dan komt het belangrijkste: social media posts maken. Ook dit leer je in de cursus marketing social media. Daarnaast ontdek je wat de risico’s zijn en welke fouten je nooit moet maken.


Leer ook over SEO

Een cursus marketing social media is geweldig, maar waarom zou je niet gelijktijdig over SEO leren? Het gaat hier om technieken die je website hoger in Google helpen. Met een hoge positie in Google of andere zoekmachines trek je veel verkeer naar je website. Het is dus zeker aan te raden om je, naast social media, ook met SEO bezig te houden.

De cursus marketing social media is verbonden aan de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus gaat over social media en SEO, maar ook over concurrenten en doelgroepen. Eigenlijk alles wat je moet weten om je bedrijf of jezelf online zichtbaar en vindbaar te maken. Zonder gelijk veel geld aan advertenties uit te geven.

Wil je de cursus volgen? Je krijgt vijf lessen in een virtuele classroom, 1 privéles en na de cursus nog eens vier weken lang ondersteuning en begeleiding.

ChatGPT voor social media gebruiken

Steeds meer ondernemers gebruiken ChatGPT voor het genereren van social media posts. In de basis is dit een prima hulpmiddel. Maar je moet hier wel mee uitkijken. Er kunnen namelijk onwaarheden in je post of bericht komen te staan. Ook kan het dat je boodschap niet op de juiste manier wordt overgebracht.

Daarom leer je tijdens de cursus omgaan met ChatGPT, en je ontdekt hier de gevaren van.

Social media content maken

In de cursus marketing social media (kijk bij cursus Online Zichtbaarheid), leer je ontzettend veel dingen. Wil jij je verdiepen in het maken van social media content? Volg dan de gelijknamige training Social Media Content. Deze training laat je kennismaken met de verschillende soorten content waaronder tekst, afbeelding en video. Maar ook audio.

Je ontdekt welke content het beste op bepaalde kanalen werkt. Je leert ook om de content op je doelgroep af te stemmen. Bovendien krijg je informatie omtrent de gedragsregels op social media, en waar je bij het promoten rekening mee moet houden. Want reclame maken mag niet zomaar.

De training bestaat uit twee lessen in een virtuele classroom. Elke les duurt anderhalf uur. Na de training ontvang je nog eens twee weken lang extra begeleiding of ondersteuning.


Deze training kan het vervolg zijn op de cursus Online Zichtbaarheid. Maar het is ook mogelijk om deze training los van de cursus te volgen.

Wat je over social media marketing moet weten

Soms wordt gedacht dat social media marketing duur of onbereikbaar is. Terwijl het iets is dat elke ondernemer toe kan passen, zonder dat het geld kost. De cursus marketing social media laat jou door een zakelijke bril naar social media kijken. Je ontdekt veel over concurrenten en doelgroepen, social media en natuurlijk zoekmachineoptimalisatie. De cursus is zo compleet dat zelfs AI-taalmodellen in de lesstof zijn opgenomen.

Laat geen kansen liggen! Verdiep je in online marketing en social media. Dankzij de cursus weet je precies wat je moet doen en houd je nieuwe ontwikkelingen bij.

Vind je het lastig om volledig op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen social media? Als deelnemer aan de cursus of een van de trainingen krijg je onbeperkt toegang tot exclusieve onderzoeken en nieuwtjes. Normale websitebezoekers hebben hier geen toegang tot.

Een waardevolle investering

Een cursus social media marketing is altijd aan te raden. De cursus van Online Marketing Pro is geschikt voor ondernemers en geïnteresseerden die weinig kennis omtrent social media hebben. Ga je voor de training Social Media Content dan is enige kennis omtrent social media vereist. Heb je dit niet, volg dan eerst de cursus en dan pas de training.

De cursus of een van de trainingen is een waardevolle investering voor je bedrijf. Het helpt je in het promoten van je bedrijf of merk, producten of diensten.

Wil je overdag of liever ‘s avonds de lessen volgen? De cursus of een van de trainingen start op verschillende dagen en tijden. Geef aan wat je voorkeur is of neem voor de mogelijkheden contact op.

Wil je vrijblijvend advies, om te kijken of een cursus social media marketing of een van de trainingen wel bij jou past? Laat je telefoonnummer achter of bel zelf even. Het adviesgesprek is vrijblijvend: het verplicht je tot niets.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven