Cursus marketing voor ondernemers met beperking

Ondernemen met een lichamelijke of geestelijke beperking kan! Bied je producten of diensten aan of ben je van plan om dit te doen? Dan is het belangrijk dat je online zichtbaar bent. Dit betekent dat je jouw bedrijf op het internet bekendmaakt. De cursus marketing voor ondernemers met een beperking is speciaal voor jou.

Waarom je online zichtbaar moet zijn

Elke ondernemer moet online zichtbaar zijn. Ook wanneer je een beperking hebt, want dat maakt geen verschil. Online zichtbaar zijn betekent dat klanten je weten te vinden. Eigenlijk heb je het dan over online vindbaarheid.

Hoe beter vindbaar, hoe meer naamsbekendheid je opbouwt. Dit zorgt automatisch voor een betere omzet. Dat is belangrijk want een hogere omzet maakt je privéleven er een stuk makkelijker op. Bovendien bouw je bedrijfsvermogen op, bedoeld voor toekomstige investeringen.

De basisprincipes van marketing

Marketing is onder te verdelen in offline- en online technieken. Tegenwoordig speelt online marketing en ontzettend grote rol. Denk maar eens aan winkels versus webshops: in 2023 is het aantal webshops groter dan het aantal fysieke winkels.

Online marketing gaat over zoekmachine optimalisatie, online adverteren, social media en e-mail marketing. Deze cursus, genaamd Online Zichtbaarheid, leert je alles over SEO en social media. Maar ook over het identificeren van je concurrenten, doelgroep en niche. Gedurende de cursus ontwikkel je een sterke merkidentiteit. Je zorgt dat je overal aanwezig bent, zonder dat het je geld kost.

Bouwen aan een online aanwezigheid

Wanneer je als ondernemer een beperking hebt, kan het lastig zijn om je met online aanwezigheid bezig te houden. Je beperking staat dit soms in de weg. Bijvoorbeeld omdat je niet zoveel tijd achter de computer door kan brengen. Of omdat je het moeilijk begrijpt. Maar het kan ook dat je door je beperking met hoge kosten te maken krijgt. Hierdoor blijft er weinig budget voor online marketing over.

Daarom is de cursus zo geschikt voor ondernemers met een beperking. Alles wordt heel begrijpelijk uitgelegd. Bovendien zijn de kosten van de cursus heel laag en hiermee dus budgetvriendelijk. De lessen duren maximaal een uur, dus je kunt er goed je aandacht bijhouden.

Aangepaste lessen voor ondernemers met een beperking

Kun je door je beperking de focus of aandacht niet lang erbij houden? Of is er een andere reden waarom een les van 60 minuten voor jou te lang duurt? Geen probleem, geef dit bij je inschrijving aan. Dan kijken we of je aangepaste lessen kunt krijgen. Dat is mogelijk wanneer een aantal andere deelnemers hier ook om vraagt.

Dit betekent dat je lessen van maximaal 30-40 minuten volgt. En dat alles op een hele eenvoudige manier wordt uitgelegd. Je ziet, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je veel over online marketing leert.

Contentmarketing

Online marketing bestaat uit verschillende onderdelen. Contentmarketing is heel belangrijk. Dit betekent dat je blogs of teksten voor je website maakt. Maar ook berichten voor social media.

Ook moet je iets met visuals doen. Dit zijn afbeeldingen of video’s. Je deelt ze via je website of social media. Maar hoe doe je dit en waar moet je op letten? In de cursus marketing voor ondernemers leer je hierover.

Backlinks (een linkprofiel opbouwen)

Misschien heb je al iets over SEO gelezen of gehoord. Vaak hoor je dan ook iets over backlinks. Sommige marketingbureaus verkopen backlinks. Het is niet verstandig om hiervoor te betalen! Wanneer het om slechte backlinks gaat dan brengt dit schade aan je website toe.

Toch is het belangrijk om een linkprofiel op te bouwen. Dit betekent dat je backlinks naar je website verzamelt. Een natuurlijk linkprofiel is altijd goed. Hoe je dit opbouwt, leer je in de cursus.

Meten en analyseren

Het leuke aan het internet is dat je alles kunt meten en analyseren. Bijvoorbeeld hoe goed je website het doet. Denk maar eens aan de positie in Google of andere zoekmachines. Maar ook hoeveel bezoekers er op je website komen.

Op social media kun je ook veel dingen meten. Bijvoorbeeld hoeveel mensen je posts hebben gezien. Maar ook waar die mensen vandaan komen.

In de cursus kom je een les tegen die over meten en analyseren gaat. Dit is belangrijk want dan weet je ook of je online marketingstrategie goed werkt. Na elke les ontvang je een digitale samenvatting. In die samenvatting vind je ook analysetools en -software. De meeste van deze tools gebruik je gratis.

Aan de hand van je analyse moet je soms je marketingstrategie bijstellen. Daarom is dat meten zo belangrijk!

Praktische tips en hulpmiddelen voor ondernemers met een beperking

De laatste les is een privéles. Die is alleen tussen jou en je docent (Bianca). In deze les kijken we naar jouw situatie. Bijvoorbeeld in hoeverre het jou lukt om SEO en social media toe te passen. En welke tools jou hierbij kunnen helpen. We bespreken ook waar je eventueel hulp kunt vinden, bijvoorbeeld bij het bouwen van een website of wanneer je online wil adverteren.

De les is ook bedoeld om realistische doelen te stellen. Wat we precies tijdens deze laatste les bespreken, hangt van jouw ideeën en wensen af. De privéles is in ieder geval bedoeld om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Nog eens vier weken begeleiding (extra)

Na het volgen van de cursus hoef je het niet alleen te doen. Je ontvangt vier weken lang extra begeleiding. In deze periode kun je bijvoorbeeld hulp krijgen bij Google Search Console. Of je krijgt feedback op blogs of social media posts die je geschreven hebt.

Ontvangst van het certificaat

Alle deelnemers ontvangen, na het volgen van de cursus, het OMP- certificaat. Hiermee toon je aan dat je de lessen goed gevolgd hebt en dat je zelf SEO-en social media toe kunt passen. Deel het certificaat op je website, LinkedIn profiel of social media. Je kunt het zelfs aan je CV toevoegen.

Schrijf je direct in

Via de speciale pagina vind je meer informatie over de cursus Online Zichtbaarheid. Speciaal voor ondernemers met een beperking wordt deze cursus aangepast. Geef dus aan dat je voor de aangepaste cursus kiest.

Op de pagina vind je ook de actuele prijs. Je betaalt geen inschrijfgeld. Heb je nog vragen over de inhoud van de cursus of hoe je deze, met een beperking, het beste kunt volgen? Laat je telefoonnummer achter, dan krijg je een persoonlijk adviesgesprek.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven