Cursus Google Bard

Ontdek hoe de kunstmatige intelligentie van Google je op vele manieren helpt. De cursus Google Bard geeft je inzichten in het gebruik van AI. Je leert hoe je Bard inzet voor werkgerelateerde taken en hoe je jouw productiviteit verhoogt. Ook ontdek je hoe Bard je helpt bij het genereren van content voor je website en social media.

Tegenhanger van ChatGPT

Google Bard is de tegenhanger van ChatGPT. Google had haast om dit AI-taalmodel te ontwikkelen, maar het is uiteindelijk gelukt. Het heeft vergelijkbare functies als ChatGPT, maar werkt toch weer anders.

Dankzij Bard bespaar je veel tijd binnen je bedrijf. Je automatiseert processen en laat het taken uitvoeren die je anders veel tijd zouden kosten.

De manier waarop je werkt transformeren

Kunstmatige intelligentie kent een snelle ontwikkeling. Het verandert de manier waarop we werken. De cursus Google Bard helpt je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Hieronder zie je wat je allemaal in de cursus leert.

Je gebruikt Google Bard om tijdrovende taken uit te voeren. Denk hierbij aan het opstellen van een e-mail of hulp bij het schrijven van een blog of artikel. Maar ook het maken van een social media post.

In slechts enkele seconden genereer je inhoud voor je website of sociale media. Maar dat niet alleen, dit taalmodel helpt je ook bij het opstellen van een brochure of een pagina met veelgestelde vragen. Bovendien ondersteunt het je in de communicatie met klanten, collega’s of concurrenten.

De lesmethode

De cursus Google Bard bestaat uit twee interactieve lessen van elk anderhalf uur. Je neemt plaats in een virtuele classroom, samen met een aantal andere deelnemers. Dit laatste is belangrijk want jullie leren niet alleen vanuit de lesstof die gegeven wordt, maar ook van elkaar. Een ander heeft misschien hele interessante vragen waar je zelf geen idee van had.

Na de cursus ontvang je gedurende twee weken ondersteuning en begeleiding. Loop je tegen een probleem aan of heb je nog vragen? Dat kan, in die twee weken krijg je alle hulp die je nodig hebt.

De eerste cursus Google Bard van Nederland

Online Marketing Pro loopt voorop in het ontwikkelen van cursussen en trainingen voor ondernemers. De cursus Google Bard is de eerste van Nederland. Deze cursus gaat niet alleen over Bard maar ook over zijn tegenhanger ChatGPT. Deze twee hebben namelijk vergelijkbare functies.

Ondanks de overeenkomsten zijn er ook wat verschillen tussen deze twee. Daarom leer je in de cursus alles wat je over deze twee AI-taalmodellen moet weten.

Over de kosten

Meer weten over de prijs van de cursus Google Bard? Online Marketing Pro streeft naar cursussen en trainingen tegen betaalbare tarieven. Hiermee wordt altijd rekening gehouden met het budget van startende- en kleine ondernemers.

Je vindt deze cursus onder de naam ‘training ChatGPT & Google Bard’. Op de pagina staat de actuele prijs.


Wat is Google Bard?

Bard is een chatbottechnologie die in 2023 is uitgebracht. In de eerste helft van 2023 is hij alleen nog beschikbaar in de VS en de VK. Later is dit naar andere landen uitgerold. Europeanen moeten nog even wachten, iets wat met de strenge Europese privacyregels te maken heeft. Toch kunnen we al enige tijd gebruik maken van Google Bard, namelijk via een VPN.

Hoewel ChatGPT en Bard sterk op elkaar lijken, gaan ze van een andere basis uit. Bard is een aanvulling op Google Search (zoeken), waarbij het actuele informatie van het internet haalt. Hierbij gaat de chatbot voor de beste en kwalitatieve informatie. Het gevolg is dat het meerdere concepten weergeeft, waarbij je zelf een keuze maakt uit het beste antwoord.

Bard werkt razendsnel, en is zelfs een fractie sneller dan ChatGPT. Dat is ook te merken, waardoor je er effectief meewerkt.

Originele en boeiende inhoud maken

Enerzijds is Google Bard een praktische en vernieuwende aanvulling op de zoekmachine. Maar je zet het ook in voor het genereren van originele en boeiende inhoud. Wat met ChatGPT natuurlijk ook kan. Wel zie je wat kwaliteitsverschil tussen deze twee. Omdat ChatGPT het met oudere data moet doen, kan de inhoud niet geheel juist zijn. Met Google Bard tackel je dit probleem voor meer dan 95%.

Ondanks dat deze twee AI-taalmodellen geweldig zijn voor het genereren van inhoud, blijft het je eigen verantwoordelijkheid om het op juistheid te controleren.

Het prettige aan deze taalmodellen is dat je er verschillende soorten inhoud mee genereert. Denk hierbij aan blogs, artikelen of social media posts. Maar ook verhalen, gedichten en liedjes. Daarnaast houdt het rekening met verschillende talen en stijlen.

Voor wie is de cursus Google Bard geschikt?

Hoe geweldig zou het zijn om je productiviteit met meer dan 80 keer te verhogen? Dankzij de cursus Google Bard weet je dit te realiseren. De cursus (training) is dan ook uitermate geschikt voor ondernemers die sneller en efficiënter willen werken. Maar ook voor marketeers en tekstschrijvers.

De training ChatGPT & Google Bard is een logische vervolgtraining op de cursus Online Zichtbaarheid. Uiteraard is het ook mogelijk om deze training onafhankelijk te volgen. Een vooropleiding is niet vereist.

Wil je Google Bard vooral voor social media en SEO inzetten? Kijk dan ook eens naar een van de volgende trainingen:

Training Social Media Content

Training SEO Content Maken

Heb je nog niet zoveel kennis omtrent SEO en sociale media? Dan is de cursus Online Zichtbaarheid iets voor jou. Deze cursus leert je op een eenvoudige en vriendelijke manier de basisprincipes van SEO en sociale media. Denk hierbij aan een concurrentenonderzoek en doelgroepanalyse, SEO-content maken, linkbuilding, interactie op social media en nog veel meer. De basisprincipes van ChatGPT en Google Bard zijn ook in deze cursus opgenomen.

De cursus Online Zichtbaarheid bestaat uit zes lessen waarvan de laatste les een privéles is. Hierna ontvang je nog eens vier weken lang begeleiding/ondersteuning.

Elke cursus of training sluit je af met ontvangst van het OMP-certificaat. Wanneer je eerst de cursus volgt ontvang je 10% korting op een van de vervolgtrainingen*.

*Geldig tot 1 jaar na het behalen van het certificaat

Ontvang vrijblijvend advies

Weet je nog niet zeker of een van cursussen of trainingen van Online Marketing Pro bij jou past? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Of neem zelf even contact op, telefonisch of per e-mail.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven