Cursus content schrijven

Zelf content schrijven voor je website(s) en social media. Iedereen kan dit leren! Met de juiste vaardigheden verschijn je hoger in Google en andere zoekmachines. Bovendien trek je op sociale media de aandacht. De cursus content schrijven is geschikt voor ondernemers, (startende) tekstschrijvers en marketeers.

Online zichtbaar

Met de cursus content schrijven leer je hoe je online zichtbaar bent. Content is namelijk een ideale methode om aandacht van het publiek te trekken. Je deelt waardevolle informatie en zorgt zo voor meer klanten. Dit heeft effect op je omzet: die zie je gedurende de komende maanden groeien.

Online zichtbaarheid is ontzettend belangrijk. Wanneer je online niet zichtbaar en vindbaar bent, dan blijven concurrenten je voor. Dat laat je toch niet gebeuren?

Inhoud cursus content schrijven

De cursus is gericht op SEO en sociaal media. Je leert alles over een zoektermenonderzoek, hoe algoritmes van zoekmachines en sociale media platforms werken en natuurlijk hoe je teksten schrijft.

Wat houdt dit precies in? Je leert bloggen, artikelen schrijven of productomschrijvingen maken. Maar ook hoe je commerciële pagina’s of andere webteksten schrijft. In eerste instantie is dit allemaal gericht op een hoge positie in de organische zoekresultaten. Want daar is het je om te doen. Met een hoge positie trek je veel verkeer naar je website.

Natuurlijk draait het niet alleen om bezoekers aantrekken. Je moet ze uiteindelijk ook van je aanbod zien te overtuigen. Daarom is de cursus content schrijven zo geschikt voor jou: je leert converterend schrijven en teksten optimaliseren voor zoekmachines.

Ook voor social media

Content is niet alleen via websites deelbaar. Wanneer je naar social media kijkt dan begrijp je hoeveel content hier aanwezig is. Dagelijks worden miljoenen sociale media posts geplaatst en gedeeld. Zorg dat je zichtbaar bent op sociaal media! De cursus leert je niet alleen content schrijven voor websites maar uiteraard ook voor social media.

Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende platforms. Content op Instagram ziet er heel anders uit dan wanneer je dit voor Twitter of LinkedIn maakt.

Dit kun je na de cursus content schrijven

Wanneer je de cursus geheel volgt dan beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Je kunt blogs schrijven voor je eigen website of voor opdrachtgevers
 • Je weet hoe je verschillende webteksten schrijft
 • Je bent in staat om een zoektermenonderzoek te doen
 • Je verwerkt de belangrijkste zoektermen in SEO-teksten
 • Je weet de aandacht van de lezer vast te houden
 • Je maakt zonder moeite call-to-actions
 • Je kunt content voor social media creëren

Daarnaast ben je in staat om een concurrentieanalyse en een doelgroeponderzoek uit te voeren. Je weet hoe de algoritmes van zoekmachines en social mediaplatforms werken. Hier stem je de content op af. Verder ben je op de hoogte van verschillende SEO technieken en kun je deze op je website toepassen. Ook ben je in staat om je sociaal media profiel een professionele uitstraling te geven of te voorzien van een update.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil je leren content schrijven? Het maakt niet uit of dit voor je eigen website of sociaal media-account is, of voor die van opdrachtgevers. De cursus content schrijven is zeer geschikt voor:

 • Ondernemers die niet afhankelijk willen zijn van een marketingbureau of tekstschrijver
 • Startende tekstschrijvers, social media experts en marketeers
 • Contentmakers die kennis willen opfrissen
 • Iedereen die geïnteresseerd is in SEO, social media en content schrijven

Let op want de cursus is minder geschikt wanneer je flyers of brochures, juridische teksten, onderzoeksdocumenten of een boek schrijven. De cursus richt zich op online zichtbaarheid!

Online klassikale lessen

Vind je het ook zo vervelend wanneer je een e-cursus ontvangt en achteraf blijkt dat je alles zelf doen? Wanneer je het fijn vindt om interactie met de docent te hebben en direct je vragen te kunnen stellen, zijn deze online klassikale lessen ideaal!

De eerste vijf lessen vinden plaats in een virtuele classroom. Hier ontmoet je maximaal vijf andere cursisten. Gedurende de cursus zit je met dezelfde cursisten in de online klassikale lessen. Hierdoor ontstaat er een hecht groepje van gelijkgestemden.

Soms verschijnt er eenmalig een andere cursist in de klas. Het gaat hier om een cursist die de cursus versneld of juist op een lager tempo volgt.

Standaard duurt de cursus zes weken: eenmaal per week les. De laatste les (nr.6) betreft een privéles. Dit is de les tussen jou en de docent (Bianca), zonder andere cursisten erbij. Wat gaan we tijdens deze laatste les doen? We bespreken jouw situatie, bijvoorbeeld je onderneming en waarom je online zichtbaar wil zijn. De kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus hebt opgedaan ga je nu in de praktijk toepassen. Daar is die laatste les of gericht: je ontvangt advies en begeleiding.

Nog vier weken extra begeleiding

Heb je de cursus content te schrijven gevolgd? Dan ontvang je het OMP-certificaat. Ook ontvang je gedurende vier weken extra begeleiding. Je schrijft je eigen content en stuurt dit ter beoordeling in. Je ontvangt feedback en adviezen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

De begeleidingsperiode van vier weken vindt via de e-mail plaats. Voor deze begeleiding betaal je niks extra’s: dit is een bonus die je als cursist ontvangt.

Toegang tot exclusieve informatie

Wanneer je de cursus content schrijven volgt krijg je gedurende de cursus, tot een jaar na de cursus, toegang tot exclusieve informatie op de website. Bijvoorbeeld de nieuwste onderzoeken over Google, social media en andere belangrijke zaken. Maar ook veranderingen op het gebied van online marketing, die als eerste met jou worden gedeeld.

Betaal geen inschrijfgeld

Wil je de cursus over content schrijven, SEO-en social media volgen? Inschrijven is vrijblijvend, je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Je betaalt geen inschrijfgeld. Ook zitten er geen verborgen kosten aan de cursus vast. De vermelde prijs is inclusief btw en inclusief de extra begeleiding die je na de cursus ontvangt. Ook je certificaat zit bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus, hoe het inschrijven werkt of hoe het met betalingen zit? Op de speciale pagina vind je alle informatie. Neem voor vragen contact op, we zijn er om jou te helpen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven